[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez blue_voyager » 14 lis 2014, o 09:05

Albo czeka, albo już została wysłana, następny status będzie z Warszawy. Nie rób z tego tragedii, długie oczekiwanie to norma w zakupach z Chin.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez fake4r » 14 lis 2014, o 09:06

No sam zacytowałeś odpowiedź kolegi wyjaśniającą status null to czego jeszcze oczekujesz ? Czekaj, czekaj, czekaj....cierpliwie.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez C4rt » 14 lis 2014, o 09:39

majkel_94 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

PP ma ostatnio lagi, listonosz z paczką był dzisiaj koło 11, a dopiero później się zaczęły pojawiać statusy o dojściu paczki do UP, wydaniu do doręczenia czy samym doręczeniu :P

Z tymi lagami Polskiej Poczty to chyba faktycznie prawda albo się modlą nad moją przesyłką ;)

Nadejście przesyłki 2014-11-12 02:06 WER Warszawa

Taki status mam od środy i nic się nie zmienia a wg 4PX przesyłka jeszcze nie dojechała. Nie wiadomo komu wierzyć.
C4rt

Telefon:: Nokia

Postprzez blue_voyager » 14 lis 2014, o 09:58

Mylisz dwie rzeczy. Najprawdopodobniej status Twoje przesyłki jest ok, po prostu leży jeszcze w WER Warszawa, status się zmieni gdy ją wyślą. Dwa dni to jeszcze nie jest wielkie opóźnienie. O błędnych statusach mówimy wtedy gdy przesyłka się rusza a na stronie nic się nie zmienia, np. paczka jest już u Ciebie a wg trackingu jest dopiero na sortowni.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez wacie72 » 14 lis 2014, o 10:01

No i chyba Chińczyk się pomylił (na razie nie obstawiam że chce mnie orżnąć tylko że pomylił numery ale od kiedy zadałem mu pierwsze pytanie o poprawny numer 48h temu to on zamilkł ).
Ma ktoś taki numer , bo to nie jest dla mnie przesyłka . SR2 4254 RF288646548SG . Paczka od 5 listopada jest w WER Zabrze , gdy tam zadzwoniłem pani stwierdziła ze to nie dla mnie , nawet miasto się nie zgadza.
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Postprzez Maltis » 14 lis 2014, o 10:38

Działają wam normalnie dziś status na poczcie polskiej? tzn zmiany statusów oczywiście
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Maltis
VIP

Pochwały: 20
Telefon:: Xiaomi Mi3
ROM: MIUI v6 4.4.4

Postprzez lagarto » 14 lis 2014, o 10:45

wacie72 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Miałem kiedyś podobnie - Chińczyk podał mi numer trackingowy. Droga paczki była również prawidłowa do momentu dotarcia do WER Warszawa. Jak z Warszawy paczka ruszyła do innego WER niż mój zacząłem się niepokoić. Napisałem do Chińczyka czy dobrze wszystko zaadresował.
Okazało się, że nie miał towaru na stanie, a po podaniu mi czyjegoś numeru przesyłki miał cztery tygodnie spokoju - nie miałem powodu aby go niepokoić.
Dał mi prawidłowy bo w międzyczasie nadał przesyłkę; paczka ostatecznie doszła.
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez rafl81 » 14 lis 2014, o 11:16

Czy UC w jakiś sposób sprawdza dokumenty które im wyślę, głównie chodzi o potwierdzenie przelewu?
rafl81

Telefon:: STAR N9800

Postprzez Maltis » 14 lis 2014, o 11:53

No jakoś tam weryfikują, ale pewnie tylko "na oko"..
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Maltis
VIP

Pochwały: 20
Telefon:: Xiaomi Mi3
ROM: MIUI v6 4.4.4

Postprzez blue_voyager » 14 lis 2014, o 12:18

rafl81 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A co, w padłeś na pomysł żeby je "poprawić"? Nie polecam.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez rafl81 » 14 lis 2014, o 12:36

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A co, w padłeś na pomysł żeby je "poprawić"? Nie polecam.

Co grozi za "poprawki"? Może wezmą za niską szkodliwość czynu, gdyby się ewentualnie noga podwinęła?
rafl81

Telefon:: STAR N9800

Postprzez C4rt » 14 lis 2014, o 13:06

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie no, domyślam się, że leży w WER WARSZAWA. Chodzi mi o to, że się opieprzają (biorąc pod uwagę przesyłki innych osób, niektóre paczki jeszcze tego samego dnia trafiały na UP albo UC - tego drugiego wolałbym oczywiście uniknąć jak każdy). A daleko wysyłać nie muszą bo z Wawy jestem.
C4rt

Telefon:: Nokia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI