[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez wmp » 10 lis 2014, o 00:17

lexio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak to zrobić?
wmp

Pochwały: 4
Telefon:: brak

Postprzez telnet » 10 lis 2014, o 01:04

Napisz do niego by Ci podał konto paypal, a następnie mu przelej ;)
telnet

Telefon:: HTCMAGIC

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez Jacuss » 10 lis 2014, o 04:49

telnet napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Serio?

@up:
Kup jeszcze raz ten sam przedmiot

Wysłane z mojego ASUS_T00F przy użyciu Tapatalka
Jacuss
AKTYWNY

Pochwały: 15
Telefon:: One Plus 5

Postprzez trybulski » 10 lis 2014, o 09:03

Mam pytanie odnośnie przesyłki DHL. Jak długo może mieć przesyłka status "Shipment information received" bo już tak jest od 5 listopada, a pisaliście tutaj, że przesyłki przychodzą w kilka dni z DHL?
trybulski

Telefon:: Sony
ROM: 1

Postprzez Piotrek90 » 10 lis 2014, o 09:13

trybulski napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Paczka nie została jeszcze wysłana, status się zmieni jak sprzedawca ją wyśle. ostatnio paczka przez wielką brytanię przyszła mi równo tydzień od zamówienia
Piotrek90

Pochwały: 3
Telefon:: SE

Postprzez trybulski » 10 lis 2014, o 09:54

Piotrek90 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Paczka nie została jeszcze wysłana, status się zmieni jak sprzedawca ją wyśle. ostatnio paczka przez wielką brytanię przyszła mi równo tydzień od zamówienia

Czyli jak? Powinienem zacząć się już niepokoić? Bo mam tam pokazane, że "Reminder: In 17days 0hours 56minutes 10seconds Purchase Protection will end."

Co mam robić?
trybulski

Telefon:: Sony
ROM: 1

Postprzez fake4r » 10 lis 2014, o 10:14

Na razie czekać.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez blue_voyager » 10 lis 2014, o 10:14

Nic, czekać. Minęło dopiero 5 dniu. Sam napisałeś, że do końca ochrony masz ponad 17 dni, więc czym się martwisz?
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez wmp » 10 lis 2014, o 11:47

wmp napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dziwnie w końcu z tą przesyłką wyszło... na http://www.17track.net/en/result/post-d ... 79153754CN moja przesyłka dalej leci... Na http://emonitoring.poczta-polska.pl/?nu ... 79153754CN przesyłka jest w WER Warszawa. Tymczasem dziś odebrałem ją w skrzynce na listy :D

Zagadka rozwiązana. Kupiłem na ali futerał od jakiegos sprzedawcy. Niestety sprzedawca nie wysłal futerału na czas, ali zwróciło mi kasę. Zakupiłem od innego dostawcy inny futerał, ten go wysłał przesyłką o kodzie: RI179153754CN . Dopiero dzis otrzymałem ten futerał, dwa dni temu otrzymałem ten, którego chińczyk podobno nie wysłal i zwróciło mi Ali kasę.

lexio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Macie racje, miło mi się zrobiło na serduszku ;)
Obrazek
wmp

Pochwały: 4
Telefon:: brak

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez grendel » 10 lis 2014, o 11:50

wmp napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak to zrobić?
Kup ten sam przedmiot, w opisie dla sprzedającego napisz, żeby nie wysyłał, bo dostałeś tą przesyłkę, którą wysłał wcześniej. Napisz, żeby tylko wpisał jakiś numer trackingowy. To umożliwi Ci potwierdzenie odbioru przesyłki (Confirm Order Received) I zamknięcie całej transakcji zakończonej wypłatą pieniążków dla sprzedawcy.:lol:

Edit: Ooo, chyba pisaliśmy symultanicznie. Brawo za Twój ruch.
grendel
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Letv X600
ROM: BB72 07S RL

Postprzez zenek2724 » 10 lis 2014, o 12:20

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Co za gość, twoje odpowiedzi mnie powalają haha. Nie po to kolega płacił czy zamówił z wysyłką DHL żeby teraz czekać jak na HK post. Pisz kolego do sprzedawcy czemu się ociąga z wysyłką a jak nie to spór i tyle.
zenek2724

Pochwały: 1
Telefon:: LG G3
ROM: Android 5.0

Postprzez slawek763 » 10 lis 2014, o 12:25

heh, super, 28 paz dostałem pismo z UC.
30 wysłałem emailem papiery i wszystko.
Po 10 dniach oczekiwania moja niecierpliwość rosła i po około godzinie dzwonienia udało mi się dodzwonić.
Co usłyszałem? Że żadnego emaila nie otrzymali, a ja wszystko wysłałem jak trzeba na poprawny adres, ponieważ dając wyślij ponownie zadzwoniłem jeszcze raz i emaila już mieli.
Brak słów :P
slawek763

Telefon:: sony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI