[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez benmon152 » 4 lis 2014, o 22:25

Heloł ludzie, ile Wam szły paczki HK Post? Zamówiłem sobie jedną rzecz i jest mi pilnie potrzebna, a nie wiem kiedy mogę się jej spodziewać. Mam statuś "Wysłanie przesyłki,2014-11-05,Hong Kong"
benmon152

Telefon:: Samsung

Postprzez lexio » 4 lis 2014, o 22:39

avasso napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak ma być czekaj aż będzie status "The item has arrived in the country of destination" po nim powinno się pokazać wer warszawa tylko zależy kiedy już w PL zeskanują a z tym różnie bywa
lexio
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Postprzez blue_voyager » 4 lis 2014, o 23:05

avasso napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W kraju D + 4, reszta jest już niezależna ; )

A bez zawodowego slangu potrafisz?
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez djdrako16 » 5 lis 2014, o 00:17

czy ktos tez czeka na despach 4257?

btw. czy jak podałem adres na firmę to jest większe prawdopodobieństwo że będę płacił VAT?
djdrako16

Telefon:: ZTE

Postprzez lagarto » 5 lis 2014, o 00:47

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A bez zawodowego slangu potrafisz?

Myślę, że pracownik poczty przyda się na forum więc nie ma co go zniechęcać już na starcie. :-P

O ile się nie mylę D+4 oznacza Dzień nadania [D] plus 4 dni robocze na dostarczenie.
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez sebcio93 » 5 lis 2014, o 00:59

Jakieś newsy o przesyłkach z dnia 15.09.2014 z Szanghaju?
sebcio93

Telefon:: Samsung Galaxy S3

Postprzez katalonczyk » 5 lis 2014, o 03:05

nikt nie odpowiedzial wiec zapytam ponownie. W ciaglu ile dni od zaplacenia sprzedawca powinien udostepnic mi numer przesylki?
katalonczyk

Telefon:: Motorola Moto G

Postprzez telnet » 5 lis 2014, o 03:13

W ciągu tylu dni ile podał na stronie sklepu/aukcji :>
telnet

Telefon:: HTCMAGIC

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez baku1991 » 5 lis 2014, o 07:04

katalonczyk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak zapłacisz to po weryfikacji wypłaty ci wyskoczy odliczanie w szczegółach zamówienia. On się sam określa w ile ci numer poda. Jak mu czas minie to kasa wraca na twoją kartę. Osobiście znam przypadki, ze gość wysłał przesyłkę, A numeru zapomniał podać i kasa wróciła.
baku1991
AKTYWNY

Pochwały: 11
Telefon:: Xiaomi Mi3
ROM: MIUI

Postprzez hellhammer » 5 lis 2014, o 09:04

benmon152 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Człowieku zobacz ktory dzisiaj masz i ktorego wsyłane. Jak zalezy Ci na czasie to zamawiaj z Polski lub DHLem. Maskra wam sie już całkiem w głowie poprzewracało, chelibyscie paczke chin za friko przesyłke dostac w 1-2 dni :D? Wez sie ogarnij. Pozatym nikt tutaj nie ma szklanej kuli i nikt Ci nie powie ile bedzie szła do Ciebie. Może iść 4-5 dni a może i 50. Koniec kropka.
hellhammer
VIP

Pochwały: 25
Telefon:: sony

Postprzez eXclusive » 5 lis 2014, o 10:38

http://emonitoring.poczta-polska.pl/?nu ... 62667409CN

otwierać spór? status przesyłki nie zmienił się od 52 dni, pisałem do majfrienda żeby wysłał ponownie, ale on kwiczy że na pewno dojdzie... a ja już w to wątpię.. po prostu prz#8!bali gdzieś cały BAG z tego okresu...
eXclusive

Pochwały: 1
Telefon:: NOKLA

Postprzez fake4r » 5 lis 2014, o 10:40

Też mam przesyłki z podobnych dni z września, china post i otworzyłem już 2 spory i zażądałem zwrotu full refund w związku z "Seller Guarantees: On-Time Delivery 60 days - Full refund if product is not received in 60 days.
I na razie czekam. Jeden spór musiałem eskalować i obecnie oczekuje na wynik, drugi otworzyłem dopiero wczoraj.

EDIT: no i właśnie dostałem full refund za ten pierwszy eskalowany spór.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI