[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez TMK » 2 lis 2014, o 20:19

W jakim tempie docierają do PL nierejestrowane przesyłki? I czy warto otwierać spór z powodu lewego numeru wysyłki?
TMK

Pochwały: 2
Telefon:: LG

Postprzez fake4r » 2 lis 2014, o 20:31

Ja nie mam zwyczaju otwierać a przesyłki jak dotąd w miare szybko dochodziły ok 3 tyg.

Wysłane z mojego ZTE V965 przy użyciu Tapatalka
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez basa » 2 lis 2014, o 20:38

WS shipping czyli niezarejestrowane zawsze szly rowno 3 tygodnie , niestety dwie ostatnie co zamawialem juz 50 dni ponad czekam i mysle ze zaginely , spor za kilka dni na nie otworze bo sie konczy czas ochrony. Podobnie z tym YC czekalem na dwie przesylki 2 - 3 tygodnie nierejestrowane oczywiscie ale tez na jedna juz 40 dni czekam i tez chyba se ją ktos przygarnał.
Za to bez chinskich posredinkow transportowych czyli normalnym nierejestrowanym China Post bez numerka przyszla mi ostatnio paka w 5 dni.
basa
VIP

Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Postprzez djdrako16 » 2 lis 2014, o 22:24

Koledzy i koleżanki, czy wiecie co się dziej z pocztą NL ? Od 9 dni mam status przesyłki "The item is pre-advised". Chyba szybciej dochodziły paczki z NL.. ? ? Czekam też na paczkę wysłaną SG, Despatch: 4257 no ale jeszcze pewnie poczekam na nią trochę.. Co o tym sądzicie ?
djdrako16

Telefon:: ZTE

Postprzez jaco97 » 2 lis 2014, o 22:37

Czyli jak idzie Yanwenem to idzie dłużej niż zwykłym nierejestrowanym China Postem? Myślałem, że Yanwen to tylko ich urojony system śledzenia-wróżenia z fusów lokalizacji nierejestrowanych przesyłek China Posta. To jest różnica czy nie między Yanwenem a non-registered CP?
jaco97

Pochwały: 1
Telefon:: LG

Postprzez siekieer » 3 lis 2014, o 10:33

Witam!

Znajduje Wam status na stronie poczty-polskiej z nieszczęsnego despatcha 4236??

U mnie od wczoraj nie...

Idzie od 03.10 ;/
siekieer

Postprzez fake4r » 3 lis 2014, o 10:37

Musisz kliknąć poniżej w "szukaj":
"b) Szukaj przesyłki o podanym numerze w dłuższym okresie (9 miesięcy) "
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez basa » 3 lis 2014, o 12:09

Mam troche dziwną sytuacje ktora pierwszy raz sie zdarzyla ze przesylki wyszly z wer wawa wyslane z ladunkiem o tej samej godzine wiec napewno ten sam ladunek do wer zabrze w tym ze tylko jedna z nich dostala status przyjecie z ladunkiem a druga nic , blad systemu raczej to nie jest bo ta orzesylka ktora dotarka do zabrza juz zostala przeze mnie odebrana a o drugiej nic nie wiadomo. Pytanie gdzie sie zapodziala po drodze czy lezy gdzies niezeskanowana w zabrzu ? Podejrzewam ze raczej przez tyle czasu ladunek lokalny z wawy raczej skanuja calosc. Mial ktos z Was taka sytuacje ze od wielu dni jest wyslanie z z ladunkiem z WER WAW i nie dotarla do lokalnego wera lub UP ?
basa
VIP

Postprzez telnet » 3 lis 2014, o 12:54

U mnie od kilku ostatnich dni paczuszki wychodzą z WER Warszawa i nie mają w ogóle statusu "Nadejście WER Zabrze". Idą bezpośrednio do UP lub w drugiej wersji pojawią się od razu "Wysłanie WER Zabrze".
Chyba mają spoooory tłok i wszystko puszczają co Warszawa wyśle.

Co do Yanwena nadal czekam na wysyłkę z 19 września
telnet

Telefon:: HTCMAGIC

Postprzez basa » 3 lis 2014, o 13:25

Tez oczywiscie mialem takie sytuacje , jednak ta jest wyjątkowo dziwna bo juz dawno powinna dojsc ta przesylka i miec jakikolwiek status tymbardziej ze juz dostalem przesylki pozniejsze co wychodzily z zabrza kilka dni pozniej oraz tą ktora szla razem z tą gdzies zaginioną. Na poczcie pytałem nic o niej nie wiedzą moze trzeba do wer w zabrzu napisac hmm.
basa
VIP

Postprzez kriegaffe » 3 lis 2014, o 15:14

Panowie, prosiłbym o opinię bo już mnie zaczyna krew zalewać.
Zamówiłem telefon na aliexpress (to nie jest pierwsze moje zamówienie a tel. już drugi), skośny ponoć wysłał 21.10. poprzez Singapore Post. Numer trackingu, który mi podał to RF288657069SG.
Minęło 13 dni, status przesyłki jest żaden, to znaczy "not found". Na wielu stronach trackingowych podaje podobnie - żadnych wyników.
Napisałem do skośnego, to mi odpisał, że SingPost jest bardzo zajęty, żebym się nie obawiał, przesyłka na pewno jest w drodze, żebym się odezwał po 15 dniach - jak dalej nic nie będzie to on mi prześle po raz kolejny albo zwróci kasę, itd, itp.

A teraz pytanie: czy to normalne? Czy powinienem się niepokoić? Co robić?
Nie przypominam sobie takich historii wcześniej ani z SingPost ani z China Post.
kriegaffe

Pochwały: 2
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 2
ROM: MIUI 5.8.27

Postprzez severall » 3 lis 2014, o 15:17

Jaw takiej sytuacji jak powyżej otwieram dispute żądaniem zwrotu pieniędzy. Wtedy zazwyczaj chińczyk podaje inny (prawdziwy numer ) do śledzenia, albo przyznaje się że nie wysłał i zwraca kasę.
severall

Telefon:: Zenfone 5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI