[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez lavista » 30 paź 2014, o 13:54

Cud się nie odbył :cry: To tylko potwierdza teorię, że jak późne godziny wysyłki z Warszawy, to lezie do Zabrzan.

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
lavista

Telefon:: Doogee DG310

Postprzez hellhammer » 30 paź 2014, o 14:01

lavista napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Bzdura. To przypadek, a nie zadna reguła.
hellhammer
VIP

Pochwały: 25
Telefon:: sony

Postprzez Copart » 30 paź 2014, o 14:24

Przejrzałem kilkadziesiąt moich ostatnich przesyłek i powiem jedno - wszystkie, które opuściły Warszawę wieczorem trafiły do Zabrza.
Copart

Pochwały: 2
Telefon:: Galaxy S3

Postprzez hellhammer » 30 paź 2014, o 14:26

Copart napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
A moja zadna nie trafiła do zabrza :) ani do innego uc ani innego uc pocztowego, a wychodziły o 20 o 21. o 2 w nocy i nawet o 4-5. To nie jest zadna reguła.
hellhammer
VIP

Postprzez drago68 » 30 paź 2014, o 14:32

Dokładnie opisywałem dawno temu w tym wątku, że na 95% jest tak, że gdy paczka wychodzi z W-wy (a ma iść na Kraków) o godzinie 12,00-12,35 to idzie na Kraków, a gdy wychodzi z W-wy o godz. 20,45-21,15 i 23,00- 23,55 trafia przeważnie na UC Zabrze. Sprawdzałem to na wielu już paczkach i tak niestety sprawdza się w tych procentach.
Weekendy nie wchodzą do tego, ponieważ jest mniejsza ilość przewozu przesyłek przez PP i są inne godziny wysyłania (transportu).
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez Maltis » 30 paź 2014, o 15:25

A może tu nie chodzi o godzine tylko o to że te paczki które zostają złapane na cle w Wawie (Zatrzymanie przez urząd celny WER Warszawa) to lecą sobie na celny w Zabrzu i własnie kursem wieczornym.

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

to, że paczka wysłana została na clenie w Zabrzu nie wynika z Tego, że została wysłana wieczorem aa z tego że Warszawa zadecydowała żeby to clić (status 2014-10-29 15:21 Zatrzymanie przez urząd celny WER Warszawa). Mylicie skutek z przyczyną.
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Maltis
VIP

Pochwały: 20
Telefon:: Xiaomi Mi3
ROM: MIUI v6 4.4.4

Postprzez hellhammer » 30 paź 2014, o 15:36

Maltis napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

to, że paczka wysłana została na clenie w Zabrzu nie wynika z Tego, że została wysłana wieczorem aa z tego że Warszawa zadecydowała żeby to clić (status 2014-10-29 15:21 Zatrzymanie przez urząd celny WER Warszawa). Mylicie skutek z przyczyną.

Dokładnie. A nie jakieś teorie, to wszytskie paczki wychdzace wieczorem trafiały by na uc Zabrze lub inny uc i zostwały zatrzymane w cle. dla mnie to poprostu przypadek, albo tak jak mówisz leca poprostu wtedy te już złapane w Wawie.
hellhammer
VIP

Postprzez drago68 » 30 paź 2014, o 16:01

To podważę Wasze wypowiedzi: paczki nie muszą być zatrzymane w UC W-wa a i tak są sortowane do UC Zabrze.
@hellhammer nie będę się przegadywał, tylko dość dobrze śledzę przesyłki i na tym opieram swoją teorię.
Nie napisałem, że tak się zawsze zdarza i są pewne odstępstwa.
Dałem tylko trzy przykłady, bo nie chce mi się dalej szukać.
Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:
drago68
VIP

Postprzez wacie72 » 30 paź 2014, o 16:16

drago68 też sprawdzałem swoje przesyłki i na tej podstawie potwierdzam to co wcześniej pisałem, paczki wychodzące z wawy wieczorem jadą w moim przypadku do Zabrza i tak mam zawsze.
Ale ponownie hellhammer nie może tego pojąć , a to pewnie normalna rzecz w sortowni w wawie , po południu wysyłka "na pocztę" a wieczorkiem na cło.

Może jak ktoś zamawia gacie , majtki za 2$ to mu się to nie zgadza bo paczka z jedną parą majtek albo 1 sztuką folii na telefon nie trafia na cło ale my tutaj mówimy o elektronice która już podlega owatowaniu ;)
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Postprzez drago68 » 30 paź 2014, o 16:30

Wszystkie te paczki, które podałem były z elektroniką ...i W-wa nie zatrzymała i poszło na UC Zabrze.
Nie chce mi się dalej patrzeć i szukać dalszych przykładów, no...ale cóż jak ktoś obstawia przy swoim. Choć są wyjątki...
drago68
VIP

Postprzez Rav » 30 paź 2014, o 17:09

witam. Zamówiłem telefon z hong-kongu listem poleconym priorytetowym a na trackingu dopatrzyłem się ze idzie z Singapuru listem poleconym ekonomicznym, różnica w przesyłce była 5zł wiec wybrałem droższą opcje. pytanie co mogę zrobić w tej sytuacji???
Rav

Telefon:: nokia

Postprzez grendel » 30 paź 2014, o 17:25

Wszcząć spór o 1.50$ z powodu zmiany sposobu dostawy.

Namalowałem w Tapatalk
grendel
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Letv X600
ROM: BB72 07S RL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI