Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

30 paź 2014, o 17:57

Moja wieczorową porą też została wysłana do Zabrza:
Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jestem z Wrocławia.
Może na południu polski cli Zabrze, północ Poznań, centrum Warszawa. Paczki podejrzane Wawa wysyła do tych miejsc (bo nie ma możliwości technicznej żeby obrabiać wszystkie paczki). Akurat do Zabrza koło 21:00. Tak z grubsza to chyba tak to może wygldać (z pominieciem uwzglednienia mniejszych celnych oddziałów pocztowych)

Paczki o małej wartości/bez podejrzenia Wawa puszcza do sortowni okręgowej w miejscu zamieszkania Odbiorcy

30 paź 2014, o 18:07

Rav napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A skąd wiesz ,że listem ekonomicznym masz już statusy na PP ?? Czy masz numer z SG czy z HK ? Ale napiszę Ci ,że nie ma to znaczenia byle paczka doszła i była rejestrowana . Jedynie co możesz zrobić jak SG miał tańszą o te 5 $ i taką Ci wysłał to niech zwraca za wysyłkę i nie powinien robić problemów. A Jak już odbierzesz i wszystko będzie ok to zakładasz spór o zwrot kosztów za wysyłkę ( tam jest taka opcja zmiana przewoźnika bez uprzedzenia) opisujesz ,że zapłaciłeś za HK a wysłał SG i dostaniesz zwrot ( wpisujesz 5 $ ) Tylko jak pisałem wcześniej już go zapytaj dlaczego tak a nie jak chciałeś

30 paź 2014, o 18:15

wacie72 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To czemu moje nie trafiają do uc zabrze albo do innego uc? chyba ze wszytsko co leci na krakow tylko tak ma. To niesety w takim wypadku macie pecha.

30 paź 2014, o 18:31

lexio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A skąd wiesz ,że listem ekonomicznym masz już statusy na PP ?? Czy masz numer z SG czy z HK ? Ale napiszę Ci ,że nie ma to znaczenia byle paczka doszła i była rejestrowana . Jedynie co możesz zrobić jak SG miał tańszą o te 5 $ i taką Ci wysłał to niech zwraca za wysyłkę i nie powinien robić problemów. A Jak już odbierzesz i wszystko będzie ok to zakładasz spór o zwrot kosztów za wysyłkę ( tam jest taka opcja zmiana przewoźnika bez uprzedzenia) opisujesz ,że zapłaciłeś za HK a wysłał SG i dostaniesz zwrot ( wpisujesz 5 $ ) Tylko jak pisałem wcześniej już go zapytaj dlaczego tak a nie jak chciałeś

no mam nr przesyłki to rf284203442SG, co o tym sądzisz??

30 paź 2014, o 18:42

oops zwielokrotnił mi się post :)
Ostatnio edytowano 30 paź 2014, o 18:45 przez pete67, łącznie edytowano 1 raz

30 paź 2014, o 18:43

,
Ostatnio edytowano 30 paź 2014, o 18:45 przez pete67, łącznie edytowano 1 raz

30 paź 2014, o 18:44

heh... zakup u Goldiego...
rewelacyjny czas realizacji i dostawy 9 dni
tyle że niefart chyba...
2014-10-29 16:08 WER Warszawa Held by customs
no ciekawe :) jest 30 wieczór i jeszcze nie wyszło więc... ?

oj oj oj..:)

30 paź 2014, o 19:13

no mam nr przesyłki to rf284203442SG, co o tym sądzisz??

Sorki poprawka lipa mija miesiąc

Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja bym na Twoim miejscu już do Chińczyka pisał ,że zmienił przewoźnika bez uprzedzenia i mija miesiąc a statusy się nie zmieniają

30 paź 2014, o 19:38

zamawiałem na allegro link do strony http://allegro.pl/lenovo-s898-5-3-quadc ... 55521.html

30 paź 2014, o 20:07

Tak to jest jak sie kupuje na allegro . Masz teraz problem . Jedynie do gościa ciśnij czekaj co odpisze(max 2 dni na odpowiedź ) a jak nie to pisz do allegro niech interweniują .Masz zaznaczone w jego aukcji 20 dni więc jego problem . A numer Cię nie interesuje jak by sie tłumaczył ,że to leci . Kupiłeś u niego i z z nim zawarłeś umowę na warunkach podanych na aukcji .

30 paź 2014, o 20:36

z tego co wyczytałem to despatch 4236 jeszcze nie dotarł do polski... ale przycisnę może co więcej powie.

30 paź 2014, o 20:45

Nie dotarł(lub dotarł ale leży gdzieś w kolejce na rozpakowanie). Też na niego czekam.
Odpowiedz