Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

29 paź 2014, o 15:20

Tu użyj jakiejś stronki do śledzenia typu 17track.net; r4v.pl Tam będziesz miał trochę bogatszy opis statusów.
Poleciłbym Ci też lekturę tego wątku ale jego długość to już niemal "Moda na sukces".

P.S. CAN to kod lotniska, z którego paczka wyleciała. Każde lotnisko na świecie ma przyporządkowany trzyliterowy kod IATA.

29 paź 2014, o 15:27

lagarto napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki, teraz już wszyztko rozumiem ;)

29 paź 2014, o 16:32

Jednak NL zmieniło sposób wyświetlania

status znów mi się zmienił na przybycie w kraju przeznaczenia . Chyba po naciskach zmienili aby ludzie mieli wiadomość ,że paczka dotarła do kraju przeznaczenia a kiedy w danym kraju zeskanują to już nie ich problem . Tak przynajmniej to wygląda .

Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

29 paź 2014, o 17:34

Despatch 4236 zawitał na ziemi Polskiej .... Hahahah ... Joke.. ;/ Zaczynam sie powolutku ale serio powolutku wku***ać miesiąc czasu czekać na przesyłke z singapuru do polski ... MASAKRA ...

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

29 paź 2014, o 17:39

hellhammer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tez ostatnio pp nie pokazuje mi paczek z SG dopiero jak do warszawy przyleca jest pierwszy status

29 paź 2014, o 17:51

DaaneekPL napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

O , 4236 się znalazło to może i za kilka dni gdzieś się odnajdzie 4234.

29 paź 2014, o 17:53

Chłopak żartował. Czytaj uważnie.

29 paź 2014, o 17:56

telnet napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kurcze , racja .
To dzika radość i nadzieja zaślepiła moje pojmowanie rzeczywistości.
Proszę , nie róbcie takich żartów , mam słabe serce. ;-)

29 paź 2014, o 17:58

Kolego ;P Joke to znaczy żart. Poprostu Kpię sobie z tego jak długo juz czekam i nic nie ma ....

29 paź 2014, o 18:22

no miesiąc to bardzo długo a na trackingu RF284203442SG wygląda to tak..

29 paź 2014, o 18:37

wacie72 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pilnuj na Ali by Ci nie przepadł okres ochronny.
Moim zdaniem powinieneś już założyć spór , wydaje mi się że paczka nie dotarła do Polski.

Zobaczymy, fajnie by było.
A pytam z ciekawości bo dostałem właśnie full refund :D

29 paź 2014, o 18:41

Skoro dostałeś refund to musiałeś już wcześniej otworzyć spór , no chyba ze sprzedawca z własnej woli oddał Ci pieniądze.
Nie bardzo rozumiem co chciałeś osiągnąć pisząc te posty ?
Odpowiedz