Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

26 paź 2014, o 16:21

Szkdnik78 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To jest paczka nierejestrowana. zobacz sobie http://ws-shipping.com/chain/search_shippinginfo.shtml?no=WS221168193CN. W Polsce wsadzą Ci do skrzynki bez żadnego podpisu. Jest pseudo tracking ale jak pisałem kilka postów wcześniej nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

26 paź 2014, o 19:04

Despatch 4236 gdzieś utknął czy to tylko moja paczka zginęła..? :)

26 paź 2014, o 19:23

Czyżby moja paczka gdzieś zaginęła ? Miał ktoś tak kiedyś ? Z reguły po 6 godzinach była juz w moim WER czyli w Lisim Ogonie. RF243527191SG

26 paź 2014, o 19:23

Jedna z moich paczek zrobiła sobie wycieczkę po WERach ostatnio: Warszawa->Zabrze->Pruszcz Gdanski->Zabrze->Dostarczenie. Albo stwierdzili ze za szybko przyszła z chin i powinna przejechać się jeszcze po Polsce, albo wpadła nie na tą sterte ;)

26 paź 2014, o 19:37

D3xrr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

4234 i 4236 nie dotarty do Warszawy póki co. Też czekam na despatch 4234.

26 paź 2014, o 19:46

morenka napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

rozumiem, ze po 7 godzinach bialas dostaje drgawek ?

26 paź 2014, o 20:20

existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

rozumiem, ze po 7 godzinach bialas dostaje drgawek ?

Rozumiem że jesteś tak leniwy że nawet nie chciało Ci się wklepać mojego numeru, no ale cóż.. Jak nie masz nic mądrzejszego do powiedzenia to się zamknij i wyłącz komputer..

@edit
Właśnie patrze i wskoczył już status mojego WER, niby z 24 a dopiero teraz się pokazał, czyli PP ma jakieś problemy ze stroną bo ostatnio też mi w ogóle żadnego statusu nie pokazywało i nagle się Warszawa pojawiła.

26 paź 2014, o 20:35

Statusy przesyłek bardzo często aktualizują się z opóźnieniem, to nie jest nic nadzwyczajnego. A na pewno nie jest to powód do panikowania i obrażania innych użytkowników forum.

26 paź 2014, o 21:33

lukr napisał(a):
WItam, proszę o info co oznacza poniższy status ze strony en.4px.com
Widziałem już kiedyś ten temat na forum, ale nie mogę go znaleźć (przeszukałem ostatnie około 200 stron ;/ )

Local Date and Time Week Local places of transhipment Transshipment records
2 2 2
2 2 2
I I I

Z góry dziękuje za pomoc

witam jeszcze raz - proszę o pomoc do powyższej sprawy.
Znalazłem post innego użytkownika (paczka z sierpnia o nadaniu RF240655228SG) - mam dokładne taki sam status na mojej, a u tego użytkownika nic od tamtego czasu się nie zmieniło.
Zapytałbym go jak sprawa się wyjaśniła tylko, że nie jest już użytkownikiem Telchiny ;/

--------------
Pomożecie do powyższej sprawy? Proszę

26 paź 2014, o 21:49

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie zamawiam pierwszy raz, i jakoś zawsze wszystko szło sprawnie, a że po ponad 2 dniach od wysłania z Warszawy nic się nie zmieniało w statusach to chciałem się zapytać czy ktoś już tak kiedyś miał, nie wiem gdzie Wy tu widzicie że panikuje.. Jak nie macie zamiaru tutaj pomagać na forum to w ogóle tu nie wchodźcie skoro taki wielki problem napisać coś sensownego i odpowiedzieć na niektóre pytania (nie mówię tutaj teraz konkretnie o moim, ale często wiele osób o coś pyta, a odpowiedź jest zazwyczaj typu "przeczytaj sobie 40 stron wstecz to będziesz miał odpowiedź"..) No ale niektórym by chyba korona z głowy spadła jakby odpowiedzieli na pytanie, i zapewne było by to krótsze zdanie od w/w.. I kto pierwszy zaczął mnie obrażać ten zaczął...
Odpowiedz