Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

19 paź 2014, o 12:07

Ktoś jeszcze czeka na SR2 4234 ?

19 paź 2014, o 12:41

Ja czekam ale na 4236..ciekawe co się dzieje z tymi naszymi kontenerami

19 paź 2014, o 12:45

To się dzieje:

Obrazek

Przestańcie spamować i czekajcie, a jak jesteście w gorącej wodzie kąpani, to biegiem do sklepu kupować. Nie od dzisiaj wiadomo, że kontenery Singpostu są wysyłane bez ustalonej kolejności, a Wy dalej swoje.

19 paź 2014, o 12:47

Jeśli dobrze się przyjrzysz doniesieniom to kolejność pomijając te 2 wyjątki jest zachowana :) Radziłbym też doczytać czym jest spam...

19 paź 2014, o 12:51

Jakbyś posiedział tu trochę dłużej, wiedziałbyś, że kolega ma rację. Kolejność nie jest zachowana i nigdy nie wiadomo, który kontener akurat przyjdzie.

19 paź 2014, o 12:53

Wiesz kolejność nie jest zachowywana pewnie gdy pojawiają się jakieś problemy na trasie dlatego chyba nie ma w tym nic dziwnego że ktoś raz na jakiś czas chce się upewnić o status danego kontenera. Zauważ że standardowo idzie to według narastającej kolejności dla SR2.

19 paź 2014, o 12:58

Ile paczek sprowadziłeś z Chin, że wydajesz takie sądy? 5? 10? Ja zamówiłem ponad setkę, przerabiałem śledzenie po wielokroć i powtarzam Ci - kolejność nie jest zachowana. Może zamiast się mądrzyć poczytaj trochę, bo chyba nie bardzo wiesz o czym piszesz.

19 paź 2014, o 13:00

Nie wiem po co się chcesz licytować ale sprowadziłem około 70 paczek przez SR2 i zazwyczaj kolejność jest zachowywana. Nie wiem dlaczego nie możesz zrozumieć że ktoś czasem chce się dowiedzieć o status swojego kontenera.

19 paź 2014, o 13:03

Dobra, nie ma co dyskutować, Ty wiesz lepiej i koniec. W wolnej chwili poczytaj tak z 50 stron wstecz tego wątku, to zobaczysz o czym piszę. Ale i tak pewnie nie uwierzysz...
A ja oczywiście rozumiem dlaczego ktoś się chce dowiedzieć o status swojego kontenera, sam to robię. Nie rozumiem natomiast czemu Ty upierasz się przy czymś co jest ewidentną nieprawdą i co pokazują doświadczenia użytkowników tego forum.

19 paź 2014, o 13:07

Ale ja wcale nie upieram się że pewne kontenery przychodzą z opóźnieniem w stosunku do numeracji. Jest to fakt ale jest to też wyjątkowa sytuacja i za pewne związana z problemami na trasie np. przedłużającą się kontrolą w pewnym miejscu.
Odpowiedz