[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez Adachorr » 7 paź 2014, o 16:04

Możliwe że Chińczyk podał ci albo błędny numer albo nie nadał przesyłki (to jest najbardziej prawdopodobne), albo wysłał przesyłką nierejestrowaną, napisz do niego albo załóż spór że numeru nie ma w trakingu lub dopytaj się co jest z twoją przesyłką,[/quote]

Wiesz, ja mam tak z dwiema paczkami z różnych sklepów (oba miały duży feedback, więc raczej nie bawiliby się w wałki). Jednego już postraszyłem sporem zobaczymy co odpisze. A jak rozpoznać przesyłki nierejestrowane? miałem już parę paczek i każda miała tracking, który pozwalał na sprawdzenie statusu. Tu jest tracking ale statusów nie ma żadnych....
Adachorr

Telefon:: Samsung

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez pablonh » 7 paź 2014, o 16:06

Quis napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam to samo, czekam na kamerke samochodową. Od 7 dni zadnego postepu :)
pablonh

Telefon:: k&m live
ROM: stock

Postprzez karolw2 » 7 paź 2014, o 16:24

Adachorr
Ja miałem taki numer podany Tracking Number: 006071088909 i śledzenie na takiej stronce http://guangzhou.customs.gov.cn/tabid/6 ... fault.aspx która nigdy się nie wczytywała. Ale i tak szybko przesyłka doszła.
karolw2

Pochwały: 4
Telefon:: Nokia

Postprzez anka81 » 7 paź 2014, o 18:39

U mnie utknęła w tym cholernym Urumqi a kolejna paczka ma nadany numer trakingowy ale jeszcze nie jest zarejestrowana, mój chinol twierdzi że jeszcze świętuja i za kilka dni będzie u mnie no i popularne "don't worry"
szlak człowieka trafia
anka81

Pochwały: 1
Telefon:: kazam

Postprzez Lukaskov » 7 paź 2014, o 18:52

Słuchajcie, co może być powodem nie przychodzenia mojej paczki z Chin?? Data nadania mojej paczki to: 02.09.14r. Na trackingu w Polsce wyświetla się tylko status nadania paczki i tyle, natomiast na globalnym trackingu od 07-09-14r. wyświetla się status Wyjazdu z "urzędu wymiany". Pisałem do gościa już kilka razy, a on ciągle pisze, że paczka niedługo powinna przyjść, a minęło już sporo czasu, bo aż 35 dni. Mój numer śledzenia: RJ171613905CN.

Chciałbym dostać paczkę przed 18-10-14r., jak myślicie dojdzie, czy może wcześniej założyć spór??
Lukaskov

Postprzez Adachorr » 7 paź 2014, o 19:06

Lukaskov napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja mam podobnie. Wydaje mi się że straszenie sporem niewiele pomoże ale to Twoja jedyna opcja (to lub czekanie). U mnie po wpisaniu trackingu nie pojawia się kompletnie nic. Przyczyną tego stanu rzeczy najprawdopodobniej jest czas świąteczny w Chinach przez co wszystko funkcjonuje wolniej (bo jak widzisz po wpisach, nie tylko Ty masz taki problem).
Ja polecam jeszcze poczekać (wiem że to trudne, sam mam już tego dosyć) i postraszyć Chińczyka że jak nie przyjdzie za np 10 dni to otworzysz spór.
Adachorr

Postprzez anka81 » 7 paź 2014, o 19:09

Adachorr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja mam podobnie. Wydaje mi się że straszenie sporem niewiele pomoże ale to Twoja jedyna opcja (to lub czekanie). U mnie po wpisaniu trackingu nie pojawia się kompletnie nic. Przyczyną tego stanu rzeczy najprawdopodobniej jest czas świąteczny w Chinach przez co wszystko funkcjonuje wolniej (bo jak widzisz po wpisach, nie tylko Ty masz taki problem).
Ja polecam jeszcze poczekać (wiem że to trudne, sam mam już tego dosyć) i postraszyć Chińczyka że jak nie przyjdzie za np 10 dni to otworzysz spór.

Trzeba czekać też tak mam i mam cichą nadzieję ze w ciągu kilku dni coś ruszy, i skończą się im te pieprzone świeta
anka81

Pochwały: 1
Telefon:: kazam

Postprzez Spajder » 7 paź 2014, o 19:56

Ja dzisiaj odebrałem dwie paczuszki z antelife.com.

Czekałem bardzo długo ale przynajmniej bez VAT, a szła przez Zabrze :D
Spajder

Telefon:: Lenovo A820

Postprzez romanwielki » 7 paź 2014, o 20:33

Dzisiaj paczka zmieniła status na "Nieudane doręczenie".

Adresu raczej Chińczyk nie pomylił, bo do dobrego UP trafiła przesyłka.
Listonosz podpierdolił paczkę, czy nie chciało mu się nawet wrzucać awizo?
romanwielki

Telefon:: apple

Postprzez mistrzuniu10 » 7 paź 2014, o 20:40

Ludziska trochę cierpliwości cos wam pokaże

Skopiujcie to na stronie poczty polskiej

RD239742843CN

I tez myślałem się nie doczekam nerwy i nerwy AAA jednak :D pozdrawiam niecierpliwych

A tak po za tym kiedy bd despach 4239?

Pozdro
mistrzuniu10

Telefon:: nokia
ROM: 1gb

Postprzez blue_voyager » 7 paź 2014, o 20:42

romanwielki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie rób z człowieka złodzieja, bez przesady. Może nikogo nie zastał, może nie miał miejsca w torbie na Twoją przesyłkę i jej nie wziął. Kto Ci gwizdnie rejestrową przesyłkę, którą mu wydano do doręczenia, zastanów się...
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez drago68 » 7 paź 2014, o 20:50

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie rób z człowieka złodzieja, bez przesady. Może nikogo nie zastał, może nie miał miejsca w torbie na Twoją przesyłkę i jej nie wziął. Kto Ci gwizdnie rejestrową przesyłkę, którą mu wydano do doręczenia, zastanów się...

Po prostu listonosza nie było w Twoim rejonie i PP tak pisze w śledzeniu. PP musi w danym dniu nabić do systemu , że jest w doręczeniu, a następnie nie ma listonosza na dany rejon i właśnie taki jest status. Przerabiałem już to parę razy z listonoszem.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI