[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez Michas303 » 2 sie 2014, o 23:17

modzel116 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Widzę że wysłali ci identycznie wtedy jak mi. Pewnie brałeś u Goldiego? Ciekawe kto pierwszy dostanie paczkę :-)
Michas303
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Lenovo ZUK Z2 Pro
ROM: LOS 14.1 by cosmedd

Postprzez Jacuss » 2 sie 2014, o 23:19

RXK napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

paczka jest "przepakowywana" w Holandii
W trackingu widzę twoje imię, nazwisko i adres. Może warto wyedytować nr trackingowy:)

No to wtopilem :) Na innym forum masz niezabezpieczone dane i tez widac skad jestes :) Wlasnie sprawdzilem.

Twoja paczka jest już w Warszawie:)
Jacuss
AKTYWNY

Pochwały: 15
Telefon:: One Plus 5

Postprzez lexio » 2 sie 2014, o 23:22

wszystkie opóźnienia po statusie
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
nie są winą poczty NL ale naszej .Dziś otrzymałem informację od znajomego napisał w imieniu gazety .... nie reklamuje z czym się wiążą opóźnienia ?? tak po skrócie "nasza firma dostarcza do kraju docelowego 2-3 dni w przypadku państwa kraju " tam jeszcze bo obszerne pismo za opóźnienia nie związane z ..pogoda itd ponoszą pełną odpowiedzialność . I tu mam "psa pogrzebanego" jak na wstępie ten status oznacza ,że samolot wylądował i nasa poczta zeskanowała odbiór ładunku a co dalej z nim ......... to wiadomo ..DEMOKRACJA co i od kogo wywalczyć ..więc tylko cierpliwość . A i jeszcze jedna rzecz statusy w trakcie o kraju są aktualizowane z daną placówką (kraj , sortownia) więc każdy niech sobie wyciągnie wnioski .Holandia jest naprawdę błyskawiczna a przeciążenia mamy tutaj jakie ?? sam widzę na naszej poczcie te skanuje te moze później a może kanapka.... koniec pracy pa
lexio
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Postprzez tranc » 2 sie 2014, o 23:58

lexio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

piękny post, zero składni, zero puenty.

z logiki mi się wydaje, że PP jest w pełni odpowiedzialne dopiero za to, co się dzieje po wejściu do WER Warszawa.

Autor postu otrzymał pochwałę
tranc
AKTYWNY

Pochwały: 20
Telefon:: Xiaomi Redmi Note
ROM: MIUI

Postprzez lexio » 3 sie 2014, o 00:13

puenta czy nie ja pisze w trasie z netbooka nie mam czasu patrzeć na składnie .A jak masz komentować to nie czytaj. Ja tu piszę aby pomóc i ewentualnie dać jakąś informację .Zwracasz mi uwagę jak uciśniony pracownik PP i tak ta instytucja padnie bo to jedna z państwowych co można sprzedać

TEN STATUS CO PODAŁEM TO JEST ODEBRANIE PAKIETY W POLSCE !!!I tu masz racje vat ok a czas itd dłużej niż z krajów azjatyckich ?? (po 14 dni czekają .a owszem bo komu się chce)Byś chciał to byś znalazł składnię
lexio
AKTYWNY

Postprzez arturpj » 3 sie 2014, o 00:29

Składnia, logika i paplanina jak korwinowskiej gimbazy.
Jak nie masz czasu na składnie to daruj sobie i oszczędź nam tego.

Autor postu otrzymał pochwałę
arturpj

Pochwały: 8
Telefon:: LG G2

Postprzez r4v » 3 sie 2014, o 00:42

Nie rozumiem. Zamówiłem 2x powerbanki i 2x case w eud.dx.com + kilka pierdół, dostałem 3 nr trackingowe. Już się wkurzałem, że nadal nie nadane (sprawdzane u mnie, czyli pobiera z spring... i postnl.post) i nic, pusto. Dzisiaj wchodzę na strone dx, z ciekawości czytam jak śledzić paczkę, a tu link do: https://tracktrace.postnlpakketten.nl/s ... XXXXXNL&D=
Tutaj wszystkie trzy mają już status:
29-7-2014:
Shipment is pre-alerted
29-7-2014:
Shipment re-labelled
30-7-2014:
Parcel received at sorting office in country of origin

Dlaczego nie są tam widoczne? Widać imię nazwisko, adres i nadawcy i odbiorcy, wagę itp.
PP też jak na razie ich nie widzi.
r4v

Pochwały: 14
Telefon:: Coolpad F1
ROM: MIUIv5

Postprzez Zbyszko » 3 sie 2014, o 01:49

@r4v: a to nie jest przypadkiem tak, że strona na której wyszukuje Ci przesyłki dotyczy przesyłek paczkowych, a postnl.post dotyczy przesyłek listowych rejestrowanych? Pamiętam, że jak sprawdzałem swoją przesyłkę NL Postu (a był to wg Poczty Polskiej list polecony ekonomiczny) to na stronie postnlpakketten.nl nie było jej widać.
Zbyszko
AKTYWNY

Pochwały: 6
Telefon:: Coolpad 7320
ROM: Xposed GravityMod v4

Postprzez lexio » 3 sie 2014, o 02:54

arturpj napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ok nie muszę pomagać ale chcę a Ty chcesz co ?? Bo jak się coś nie chce to wołami nie wejdzie i daruj sobie ok ?? Bo dużo tu pomogłem i pomagam a Twoje daremne aluzje to ,,, nie chcesz nie musisz tu nikt na siłę chyba ,ze jetseś tu dla rozrywki .Czytasz co chcesz "składnie " a nie sens . Napisałem od razu bo zapewne rano by mi się nie chciało dowiadując sie ,ze przeładunek jade dalej
lexio
AKTYWNY

Postprzez lexio » 3 sie 2014, o 03:00

Zbyszko napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

strona kolegi jest jak najbardziej prawidłowa
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

i dotycząca NL .Kilknaście paczek nie bylo na 17track itd ale tam widziałem ,ze do mnie (dane) i pierwszy status "The item is pre-advised" więc wielki szacun dla Kolegi ale chyba po danych widząc swoje wiem ,ze Chińczyk/a nie robi mnie w ....
lexio
AKTYWNY

Postprzez TwojPsycholog » 3 sie 2014, o 03:57

Co ten Goldway , paczka nadana w tym samym dniu co wysłał Goldway jest już w Holandii a u Goldwaya jest The item is pre-advised. Wysłana niby 25.07 . Ma ktoś podobną sytuację ?
Pośrednicze w zamawianiu telefonów z Chin ! Najniższe prowizje ! http://telchina.pl/kupno-telefonu-na-twoj-adres-t10812.html
TwojPsycholog

Pochwały: 9
Telefon:: Zenfone 5 2/16

Postprzez Piotrek90 » 3 sie 2014, o 07:56

TwojPsycholog napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Moja wysłana 25.07 jest już w Zabrzu. Zależy pewnie od sortowni do której trafiła paczka.
Piotrek90

Pochwały: 3
Telefon:: SE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI