Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

30 lip 2014, o 14:05

Obiwanek jak zamawiałeś elektronikę to nie rób sobie nadziei już, teraz poczekasz sobie jeszcze ze dwa tygodnie na paczkę :)

30 lip 2014, o 14:08

2 Wysłanie przesyłki 2014-07-14 12:49 AMSTERDAM INTERNATIONAL MAIL CENTRE
3 Nadejście przesyłki 2014-07-30 02:56 WER Warszawa

NARESZCIE

30 lip 2014, o 14:12

simon17 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

mozna sie jakos do nich dodzwonic zeby to przyspieszyc lub jakiegos maila wyslac? ma ktos jakis kontakt do nich?

30 lip 2014, o 14:16

Jak będziesz miał status zatrzymano w cle to dzwoń numery podałem w topicu o urzędzie celnym

30 lip 2014, o 14:20

simon17 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

okej dzieki wielkie, jak nie zmienia statusu do jutra lub piatku to tez bede dzwonic

30 lip 2014, o 14:24

Libero napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

to jest zdarzenie o id 0(którego oficjalny szwedzki tracking nie pokazuje), więc nie da się określić co to za status. Trackitonline.ru nazywa go tak, więc zrobiłem u siebie tak samo.

30 lip 2014, o 14:28

r4v napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To teraz 2 tygodnie polezy na cle i dopiero bedzie u Ciebie . Ja dzisiaj to przerabialem .

30 lip 2014, o 14:37

Zbyszko napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam to samo, identyczne daty i czasy jak twoje. Nawet taryfa według http://r4v.pl/sledzenie/ :( więc raczej się na paczki nie doczekamy.

Pytałem Goldwaya o czas realizacji przesyłek przez NL Post. Ich odpowiedź:
Hi friend,
It normally need 10-25days, so it should be normal now, please kindly wait for it.
thanks

Myślicie, że w związku z tym można po tych 25 dniach coś działać o zwrot kasy?

chinatronic napisał że standardowy czas to 15-45 dni. Z amsterdamu szło 15 dni.

mlb, oby nie.

Takie pytanie, czy ktoś kto podlegał pod Lisi Ogon, dostał kiedykolwiek VAT z NL?
Ostatnio edytowano 30 lip 2014, o 15:22 przez r4v, łącznie edytowano 1 raz

30 lip 2014, o 15:16

Nie tak źle w Zabrzu, licząc tylko całe robocze z sobotą wychodzi mniej niż 5 dni.

Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

30 lip 2014, o 15:34

picapau napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak ci się uda to może będziesz miał jeszcze przed weekendem :D szczęściarz :)

30 lip 2014, o 16:00

Zamawiał ktoś kiedyś z eud.dx.com?
Zamówiłem u nich 2x xiaomi 10400mah, 2x case do nich i kilka pierdół.
Wysłali mi 3 osobne paczki, jak na razie żadnej fizycznie nie wysłali. W dodatku dorzucili mi koszulkę za 6$. A no i miałem kupon 8$ za zarejestrowanie się. Więc dziwi mnie to, że im się to jeszcze opłaca.

30 lip 2014, o 16:12

a Gdańsk pod jaki celny należy???
Odpowiedz