[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez siekieer » 21 cze 2014, o 11:49

Witam! Przez jakie WER po drodze moze trafic paczka adresowana do Wroclawia? Zastanawiam sie czy nie zamowic do znajomych z Dolnego Slaska, bo sam mieszkam w wielkopolsce i ostatnio paczka poszla do uc poznan. To ze bedzie vat to jedno, ale czekam nad wypuszczeniem paczki juz 10 dni...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
siekieer

Postprzez drago68 » 21 cze 2014, o 11:54

UC Zabrze, może tam wpaść....
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez mlb » 21 cze 2014, o 12:31

Avis33 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A dlaczego niby nie polecasz lotniska w Pekinie ? Bo Twoja paczka tam lezy narazie tylko 7 dni ? Naczytales sie zapewne ostatnio postow, gdzie CP dochodzi w 5 dni i juz miales nadzieje, ze Twoja tez tak szybko dojdzie ? Czekaj jak normalny czlowiek 2-3 tygodnie i dopiero mozesz cos wnioskowac.
mlb
AKTYWNY

Pochwały: 2
Telefon:: Samsung

Postprzez angela12627 » 21 cze 2014, o 13:28

Witam. Mam pytanie. Ile moze byc taki status bo juz nie wiem co mam robic.
Status jest od 21.05: Dispatch Pre-Alert 22/05/2014, In Transit
Oczywiście poczta malezyjska
angela12627

Telefon:: samsung

Postprzez pinfi » 21 cze 2014, o 13:46

pinfi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Znalazłem inny ciekawy dokument, którego nie widziałem jeszcze na forum. Zawiera m.in. informacje o poszczególnych WER'ach oraz deklarowane czasy dostarczenia: https://parcel.upu.org/Published%20Docu ... PLA_EN.pdf
pinfi

Telefon:: Phone

Postprzez fisiel89 » 21 cze 2014, o 14:18

gotenks-china napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Od 18 ale jakiego miesiąca??jeżeli z czerwca to poczekasz poczekasz trochę. Ja czekam wciąż na 4111 SŘ 5 z 22.04 i ani widu ani słychu chyba wessało UFO. Na forum masz dział Antelife.
Cierpliwość cierpliwość
fisiel89

Pochwały: 1
Telefon:: zte v967s

Postprzez gotenks-china » 21 cze 2014, o 14:36

pinfi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak, od czerwca. I pytam nie tyle z niecierpliwości, ile z obawy, że może się powtórzyć sytuacja jaką miałem sprzed roku z tym "podwykonawcą" Quantium.

No właśnie. Tak samo było u mnie rok temu. A zmieniały/zmieniają ci się statusy śledzenia na Quantium Solutions ?

Info o AnteLife podałem tylko dodatkowo. Głównie chodzi mi o przesyłki SG realizowane przez Quantium. Te, które miałem realizowane przez 4PX przeważnie szły jak "po nitce" ...
gotenks-china

Postprzez mlb » 21 cze 2014, o 15:29

angela12627 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

3-4 tygodnie sledzac wypowiedzi osob, ktore tu pisaly.
mlb
AKTYWNY

Postprzez angela12627 » 21 cze 2014, o 16:29

tylko ze nie zauwazylem posta w ktorym ktos by napisal ze czekał az tak długi czas zanim przesylka bedzie na lotnisku
angela12627

Postprzez mlb » 21 cze 2014, o 17:01

Temat o poczcie Malezyjskiej jest okolo 10 tematow nizej niz sledzenie przesylek.
mlb
AKTYWNY

Postprzez angela12627 » 21 cze 2014, o 17:58

bardzo prosilbym o link
angela12627

Postprzez fisiel89 » 21 cze 2014, o 18:22

gotenks-china napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak, od czerwca. I pytam nie tyle z niecierpliwości, ile z obawy, że może się powtórzyć sytuacja jaką miałem sprzed roku z tym "podwykonawcą" Quantium.

No właśnie. Tak samo było u mnie rok temu. A zmieniały/zmieniają ci się statusy śledzenia na Quantium Solutions ?

Info o AnteLife podałem tylko dodatkowo. Głównie chodzi mi o przesyłki SG realizowane przez Quantium. Te, które miałem realizowane przez 4PX przeważnie szły jak "po nitce"
...

To było tak od razu szczerze to miałem w ostatnim czasie 3 przesyłki wszystkie RQxxxxxxxxxxxSG pierwsza wyslana 17.04 juz o niej moge zapomniec reklamacja druga takze 22.05 niszczesny 4111 tez pewnie nie dojdzie no i teraz zamowilem 16.06 wysłana a mówiłem nigdy więcej sr5:-( a tu po otrzymaniu nr niespodzianka inny przewoźnik nie przyjął pączki bo baterie:-( kasa ulokowana tylko szkoda że procent nie rośnie heh:-(
fisiel89

Telefon:: zte v967s

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI