[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez lagarto » 20 cze 2014, o 22:26

Orientuje się ktoś, czy WER-y rozsyłają w soboty paczki na urzędy pocztowe? Moja paczka już w Zabrzu i jeśliby jutro rano trafiła na pocztę to osobiście bym sobie odebrał zamiast czekać w poniedziałek na listonosza.
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez magdamagda » 20 cze 2014, o 22:29

Robbo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak nic nie pokazuje od otrzymania numeru mineło 10 dni
magdamagda

Telefon:: htc

Postprzez Zbyszko » 20 cze 2014, o 22:48

magdamagda napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak nic nie pokazuje od otrzymania numeru mineło 10 dni

Paczka albo nie została jeszcze fizycznie wysłana, albo sprzedawca podał Ci fikcyjny nr przesyłki.
Zbyszko
AKTYWNY

Pochwały: 6
Telefon:: Coolpad 7320
ROM: Xposed GravityMod v4

Postprzez snajp » 20 cze 2014, o 23:38

lagarto napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak rozsyłają. Kilka razy tak odbierałem.
snajp
AKTYWNY

Pochwały: 26
Telefon:: Huawei Honor 3C
ROM: MIUI

Postprzez robin210 » 21 cze 2014, o 06:57

To ja też się pochwalę po prostu szok
20.06.2014 21:26, poz przybył, WER Warszawa
16.06.2014 15:24, poz wpis, Międzynarodowy System pocztowy
robin210

Telefon:: ZTE GEEK 975
ROM: niema

Postprzez mediauser » 21 cze 2014, o 09:05

Zamówiłem przesyłkę Pocztą Malezyjską. Chińczyk twierdził, że paczka dojdzie do mnie w ciągu 30-40 dni. Początkowo miała to być Sweden Post, ale wprowadzili restrykcje dot. braku możliwości wysyłki baterii. Przesyłka wysłana 35 dni temu i od 25 dni leży sobie w magazynach w Kuala Lumpur :( Miał ktoś podobny problem?
Numer: RC007322345MY
mediauser

Telefon:: Nokia

Postprzez mlb » 21 cze 2014, o 10:35

mediauser napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jest temat o tym przewozniku, mozesz tam poczytac. Tez mam nim wyslane...
mlb
AKTYWNY

Pochwały: 2
Telefon:: Samsung

Postprzez Avis33 » 21 cze 2014, o 11:11

Niestety pewnie mają zapełnione magazyny i sobie poczekam dość długo :D Nie polecam tego lotniska
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Motorola Defy >> Xioami Red Rice >> Lenovo K3 Note >> Motorola Defy >> Xiaomi Redmi Note 3 Pro 3/32 gb >>> Xiaomi Mi6 6/128 GB
Avis33
AKTYWNY

Telefon:: Xiaomi Mi6 6/128GB
ROM: MIUI 11.2

Postprzez fake4r » 21 cze 2014, o 11:23

Przestań kolego biadolić bo nie ma reguły.
Po za tym to jak możesz polecać lotnisko lub nie ? A co to ma do rzeczy i tak nie masz wyboru ani nie wiesz do końca skąd będzie paczka wylatywać.

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Autor postu otrzymał pochwałę
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez drago68 » 21 cze 2014, o 11:27

To rożnie jest z tymi lotniskami.
Moja paczka będzie u mnie w poniedziałek.
Jednak CP ostatnio wymiata, a SG ostatnio "kuleje"

Spoiler:
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez pinfi » 21 cze 2014, o 11:43

Wciąż czekam na transport nr 4125, wysłany w dniu 25.05 (ostatni status to "Despatched to overseas"). Przejrzałem informacje na stronie SingPost'u i dowiedziałem się, że możliwe jest dopytywanie o przesyłkę rejestrowaną, wysłaną pocztą lotniczą po upływie 18 dni roboczych od momentu wysłania (link poniżej).
Aktualnie poszukuję informacji o miejscu gdzie można zadać pytanie dotyczące bieżącego statusu przesyłki (interesuje mnie informacja czy przesyłka dotarła do Polski i czeka na wejście do WER Wawa). Czy ktoś podjął się tego wyzwania i udało mu się czegokolwiek dowiedzieć? (zbyt wiele postów w tym temacie). Poniżej aktualne wyniki poszukiwań (pomijam formularze i adresy e-mail dostępne na stronie Poczty Polskiej):

http://www.singpost.com/send-documentpa ... s/273.html (przewidywany czas dostawy do Polski to 12 + 2 dni robocze + czas od WER Wawa do celu)
http://www.singpost.com/registered-article-enquiry.html (zapytanie o status przesyłki, przejście do formularza po podaniu daty statusu "Despatched to...")
http://www.singpost.com/corporate-enqui ... ype=Postal (inny formularz)
pinfi

Telefon:: Phone

Postprzez gotenks-china » 21 cze 2014, o 11:46

Witam,

Czy statusy na http://www.quantiumaspac.com/qtracker/track.aspx się w ogóle zmieniają ? Od 18-go Mam status "PHYSICAL ITEM RECD" (na SingPost mam status "Information Received ..."). Rok temu miałem podobną sytuację - status i na SingPost i na Quantium nigdy się nie zmienił - i telefon w końcu do mnie nie dotarł, tylko wrócił do nadawcy. Dodam, że obecna paczka idzie/ma iść z AnteLife, a rok temu szła od sprzedawcy z Ali ...
gotenks-china

Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI