• Reklama

SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez zimmonx » 7 cze 2018, o 00:55

brzydalek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jest ROM aicp na czystym androidzie z pełnym językiem polskim i wszystko na nim działa (włącznie z NFC), ale wgranie go wymaga dziebko wiedzy, trzeba dokładnie przestudiować wątek na xda, żeby nie uwalić telefonu.

P.S.
Ja telefon mam już 2 miesiące i cały czas mnie pozytywnie zaskakuje, np. sot-em, bokeh, zasięgiem wifi. Wcale nie odczuwam żadnych problemów z softem. Odblokowalem bootloader, wgrałem custom Roma, mam magisk, aplikacje bankowe działają, polski jest, czego chcieć wiecej? Na dniach ma wyjść oficjalna aktualizacja do Oreo, bo wersja 6/128 wczoraj dostała więc wsparcie tego telefonu jest dobre.
zimmonx
 
Posty: 67
Dołączył(a): 12 kwi 2013, o 10:27
Lokalizacja: pl
Pochwały: 9
Telefon:: Sharp Aquos S2
ROM: 135E Custom

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez brzydalek » 7 cze 2018, o 14:40

Ja mam wersję Rom 135F Tajwan, też mi niczego nie brakuje. Używam jeszcze Google Pay a tam custom Romy często nie działają. A jak ma się pojawić Oreo to super. Za 526 zł chyba nie znajdę lepszego telco. Obeszło się bez VAT z Joybuy.
zimmonx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jest ROM aicp na czystym androidzie z pełnym językiem polskim i wszystko na nim działa (włącznie z NFC), ale wgranie go wymaga dziebko wiedzy, trzeba dokładnie przestudiować wątek na xda, żeby nie uwalić telefonu.

P.S.
Ja telefon mam już 2 miesiące i cały czas mnie pozytywnie zaskakuje, np. sot-em, bokeh, zasięgiem wifi. Wcale nie odczuwam żadnych problemów z softem. Odblokowalem bootloader, wgrałem custom Roma, mam magisk, aplikacje bankowe działają, polski jest, czego chcieć wiecej? Na dniach ma wyjść oficjalna aktualizacja do Oreo, bo wersja 6/128 wczoraj dostała więc wsparcie tego telefonu jest dobre.


Wysłane z mojego FS8010 przy użyciu Tapatalka

Autor postu otrzymał pochwałę
brzydalek
 
Posty: 19
Dołączył(a): 18 maja 2016, o 15:23
Pochwały: 1
Telefon:: ZTE
ROM: 3.01

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez bboy » 10 cze 2018, o 13:35

zimmonx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jest ROM aicp na czystym androidzie z pełnym językiem polskim i wszystko na nim działa (włącznie z NFC), ale wgranie go wymaga dziebko wiedzy, trzeba dokładnie przestudiować wątek na xda, żeby nie uwalić telefonu.


możesz zapodać linka?
bboy
 
Posty: 3
Dołączył(a): 9 cze 2018, o 01:08
Telefon:: s2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez zimmonx » 11 cze 2018, o 09:57

zimmonx
 
Posty: 67
Dołączył(a): 12 kwi 2013, o 10:27
Lokalizacja: pl
Pochwały: 9
Telefon:: Sharp Aquos S2
ROM: 135E Custom

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Beba12 » 11 cze 2018, o 11:58

zimmonx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jest ROM aicp na czystym androidzie z pełnym językiem polskim i wszystko na nim działa (włącznie z NFC), ale wgranie go wymaga dziebko wiedzy, trzeba dokładnie przestudiować wątek na xda, żeby nie uwalić telefonu.

P.S.
Ja telefon mam już 2 miesiące i cały czas mnie pozytywnie zaskakuje, np. sot-em, bokeh, zasięgiem wifi. Wcale nie odczuwam żadnych problemów z softem. Odblokowalem bootloader, wgrałem custom Roma, mam magisk, aplikacje bankowe działają, polski jest, czego chcieć wiecej? Na dniach ma wyjść oficjalna aktualizacja do Oreo, bo wersja 6/128 wczoraj dostała więc wsparcie tego telefonu jest dobre.


Może ktoś zrobić łopatologiczną instrukcje instalacji tego AICP?
Ewentualnie jeśli ktoś jest z Wrocławia i chce mi pomóc to prosze pv
Beba12
 
Posty: 3
Dołączył(a): 17 kwi 2018, o 13:51
Telefon:: leeco
Góra

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez zimmonx » 12 cze 2018, o 16:08

Na tajwiańskiej stronce jest już oficjalna wersja oreo do pobrania. Można wgrywać ;)
zimmonx
 
Posty: 67
Dołączył(a): 12 kwi 2013, o 10:27
Lokalizacja: pl
Pochwały: 9
Telefon:: Sharp Aquos S2
ROM: 135E Custom

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez noman1 » 12 cze 2018, o 17:17

zimmonx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Czy mogę wgrywać na 00W_1_35E z rootem i odblokowanym bootloaderem przez wskazanie pliku w pamięci ??
noman1
AKTYWNY
 
Posty: 382
Dołączył(a): 28 gru 2013, o 22:53
Pochwały: 22
Telefon:: MI5 ceramic

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez zimmonx » 12 cze 2018, o 19:21

noman1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Czy mogę wgrywać na 00W_1_35E z rootem i odblokowanym bootloaderem przez wskazanie pliku w pamięci ??

Może i można, ale na oficjalnym sofcie nie będziesz miał twrp, a przez to brak root
zimmonx
 
Posty: 67
Dołączył(a): 12 kwi 2013, o 10:27
Lokalizacja: pl
Pochwały: 9
Telefon:: Sharp Aquos S2
ROM: 135E Custom
Góra

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pepeq77 » 12 cze 2018, o 23:34

zimmonx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Czy mogę wgrywać na 00W_1_35E z rootem i odblokowanym bootloaderem przez wskazanie pliku w pamięci ??

Może i można, ale na oficjalnym sofcie nie będziesz miał twrp, a przez to brak root


Updated tylko z romu 1.35F.
Na oficjalnym Romie można mieć TWRP i root.
pepeq77
 
Posty: 49
Dołączył(a): 20 paź 2015, o 20:01
Pochwały: 8
Telefon:: SHARP AQUOS S2
Góra

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez zimmonx » 13 cze 2018, o 00:36

pepeq77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jesteś pewien? Faktycznie Twrp i root można było mieć na oficjalnym 135e i 135f, bo można było wgrać zmodyfikowane boot.img do tych softów. Z tego co wiem, do oficjalnego Oreo jeszcze ich nie ma, chyba że można wgrać od tych Romów treble, ale nie widziałem, zeby ktoś to testował już na xda...
zimmonx
 
Posty: 67
Dołączył(a): 12 kwi 2013, o 10:27
Lokalizacja: pl
Pochwały: 9
Telefon:: Sharp Aquos S2
ROM: 135E Custom

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pepeq77 » 13 cze 2018, o 08:11

Chodziło mi, że na oficjalnej 7 można mieć. Co do 8 to nie wiem.
Na pda.ru nażekają na oficjalną aktualizację do 8. Ja bym się wstrzymał z aktualizacją. Lepiej na razie wgrać treble V3.0 albo Aicp
pepeq77
 
Posty: 49
Dołączył(a): 20 paź 2015, o 20:01
Pochwały: 8
Telefon:: SHARP AQUOS S2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez eizomaster » 13 cze 2018, o 21:29

Jest Oreo na oficjalnej stronie, tutaj: http://www.sharpmobile.com.tw/%E6%9C%8D ... 6%8F%B4-s2
eizomaster
 
Posty: 1
Dołączył(a): 19 kwi 2018, o 21:26
Telefon:: SHARP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość