SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez kowi88 » 10 maja 2019, o 20:53

adamuadamu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przetestowałem na odblokowanym C10 ze stockiem i póki co appka działa :roll:
Pochwal się jakie ustawienia @adamuadamu używasz ;)

Edit.
Jakby ktoś szukał prostego poradnika co i jak zrobić, aby odblkować BL i wgrać twrp to poczytajcie to
https://forum.xda-developers.com/showpo ... count=2092
kowi88

Telefon:: Nexus 4

Postprzez 2Le » 10 maja 2019, o 21:46

Ma ktoś porównanie z gcam i stock aparatu na stock romie?
2Le
AKTYWNY

Pochwały: 6
Telefon:: mi8

Postprzez basswitek » 10 maja 2019, o 22:11

Na stock aparacie to nie ma co porównywać, aplikacja kamery jest do kitu. Agresywne odszumianie zamazuje szczegóły i ostrość. Zainstaluj sobie A Better Camera lub Snap Camera / Bacon Camera i zobaczysz o ile zdjęcia są lepsze. W Snap i Bacon możesz regulować ostrość i odszumianie (przy wyłączonym warto zmniejszyć ostrość).
Co do GCAM to widziałem kilka próbek i dalej mam wątpliwości czy to daje coś więcej niż te wyżej apki z wyłączonym odszumianiem. Wiadomo tylko że zdjęcia są jaśniejsze w cieniach. Ja trochę podejrzewam że jednak na GCAM jest mniej szumów, ziarno łagodniejsze. Ale pewności nie mam, chyba samemu trzeba będzie się przekonać.

Czy ktoś orientuje się co daje Lineage zamiast stockowego Romu z rootem na C10 ?? Jakieś dodatkowe opcje warte uwagi ?

kowi88 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki za link
basswitek
AKTYWNY

Pochwały: 31
Telefon:: Xiaomi mi4c

Postprzez adamuadamu » 10 maja 2019, o 22:44

kowi88 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

HDR+ 7
Autoexposure/Nightsight = off
zaawansowane:
interface - pixel 3
config - pixel2018 zsl hdr+
model back camera: pixel 3 XL
front: Nexus 6P
Libs: custom by Eddzman v3
to jeszcze dwie fotki GCam6.1 Sharp vs Galaxy S7 stock Oreo: https://photos.app.goo.gl/j56aCtqB939TfaAg7 oświetlenie, to tylko lampka blitzwolfa trafiona na jednej parze fotek

basswitek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

+ dioda 256 barw zamiast trzech smutnych kolorów
+ cała reszta menażerii dostępna w lineage 15 typu wysokośc paska górnego, temp. barwowa ekranu dzień/noc, własne kafelki szybkich ustawień
- brak applock'a w standardzie
adamuadamu

Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Postprzez basswitek » 10 maja 2019, o 22:51

Te odszumione zdjęcia to Samsung s7 ? A z ziarnem - Sharp ? GCAM ma też opcje odszumiania ?

Temperatura barwowa ekranu w Lineage to jest to co mam w Mokee na mi4c i na Sharpie trochę brakuje tego, barwa ciepła jest za zimna dla mnie, mam włączoną ochronę oczu i jest najlepiej dla mnie ;)
basswitek
AKTYWNY

Pochwały: 31
Telefon:: Xiaomi mi4c

Postprzez kowi88 » 11 maja 2019, o 07:00

adamuadamu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

HDR+ 7
Autoexposure/Nightsight = off
zaawansowane:
interface - pixel 3
config - pixel2018 zsl hdr+
model back camera: pixel 3 XL
front: Nexus 6P
Libs: custom by Eddzman v3
to jeszcze dwie fotki GCam6.1 Sharp vs Galaxy S7 stock Oreo: https://photos.app.goo.gl/j56aCtqB939TfaAg7 oświetlenie, to tylko lampka blitzwolfa trafiona na jednej parze fotek

basswitek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

+ dioda 256 barw zamiast trzech smutnych kolorów
+ cała reszta menażerii dostępna w lineage 15 typu wysokośc paska górnego, temp. barwowa ekranu dzień/noc, własne kafelki szybkich ustawień
- brak applock'a w standardzie

A działa Ci slow motion ?
kowi88

Postprzez adamuadamu » 11 maja 2019, o 10:33

klikaj na ikonkę (i) w zdjęciach google - exif jest; te badziej miękkie to S7, ziarno = sharp;
GCam ma regulowane opcje odszumiania
------
slow motion nie działa = force close przy próbie wybrania tej opcji
adamuadamu

Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Postprzez kowi88 » 12 maja 2019, o 13:25

Przetestowałem płacenie google payem na C10 odblokowanym i elegancko wszystko działa :D

Edit.
Mam pytanko, bo zauważyłem, ze na aplikacji textra nie dochodzą mi wszystkie sms od kobity. Ona ma raport doręczenia, a u mnie brak sms. Czy spotkał ktoś się z takim problemem na Sharpie ? Wróciłem póki co do stokowej apki i zobaczę co będzie.
kowi88

Postprzez slavo22 » 12 maja 2019, o 23:15

Ewentualnie spróbuj yaata sms. Programu używam kilka lat na różnych telefonach i nigdy nie było z nim problemów.
slavo22
VIP

Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Postprzez lokalizator » 13 maja 2019, o 13:24

obecna cena to 119.99$
To juz chyba "brac nie pytac"?
S3 w pierwotnej cenie S2, czyli 129.99$...

Cos z nimi nie tak czy co? :)
Az chyba zamowie S3 na sprobowanie.
lokalizator

Pochwały: 8
Telefon:: LeEco

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?