Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
25 lip 2014, o 14:40
Nie no, wypełnię to co trzeba, ale się dziwiłem, czemu wtedy nie zapłaciłem. Nie jestem pewny siebie że nie zapłacę tylko napisałem co mnie wcześniej spotkało. A za Twoją pomoc dziękuję i na nic nie narzekam ;)
9 sie 2014, o 19:35
Witajcie mam takie pytanie, dostałem podróbkę Redmi Note WCDMA (obeszła UC) i zgodnie z tym co się dogadałem z Chińczykiem odesłałem mu ją a on w zamian wysłał mi nową sztukę (pominę cały proces wymiany wiadomości i upewniania się, że na pewno tym razem ma oryginał). Niestety paczka została dziś zatrzymana przez UC Warszawa, nie wiem co Chińczyk napisał na paczce ale jak mam udowodnić, że to jest paczka reklamacyjna? Czy mogę pogadać z Chińczykiem żeby do nich napisał i wyjaśnił sprawę?
9 sie 2014, o 19:41
@up
Ale jaka reklamacyjna? Zapłaciłeś za pierwszą VAT? Nie! To masz pecha i tyle..
9 sie 2014, o 19:43
Czyli musiałbym mieć potwierdzenie, że zapłaciłem VAT poprzednim razem tak? Inaczej nie ma szans żebym im powiedział, że towar pochodzi z wymiany? Oni są w stanie sprawdzić czy zapłaciłem VAT poprzednim razem?
9 sie 2014, o 19:45
Tak. Nie ma. Tak.
9 sie 2014, o 19:50
To jeszcze tylko powiedz mi czy jeśli w zeszłym roku zamówiłem również telefon, opłaciłem VAT to czy mogę próbować udowodnić, że wysłałem ten właśnie telefon czy lepiej nie ryzykować i od razu poprosić o naliczenie opłat?
9 sie 2014, o 19:58
@up
Było tu opisywane.
Musisz wcześniej zgłosić, że odsyłasz wcześniej ovatowany przedmiot
9 sie 2014, o 20:13
Ok dzięki za odpowiedź, poczekam na kontakt UC.
14 sie 2014, o 10:57
Witam, muszę odesłać tel do chin,
adres do odsyłki:
W street adress mam wpisać to wszystko po przecinkach?
Jaki będzie koszt tej wysyłki? Jak w ogóle to zaadresować?
16 sie 2014, o 19:30
Mam pytanko jak to wygląda z gwarancją w smartfonie kupionym w Chinach np. taki Lenovo czy nie można w razie czego wykonać naprawy gwarancyjnej gdzieś w Polsce?