Radio zamontowane ale jeszcze kawałek drogi do jego pełnego uruchomienia. Zaczne od tego co już działa i co sprawia dobre wrażenie:
1. Wysietlacz - świetna rozdzielczość, wiekszej już raczej nie trzeba. Czytelny i faktycznie dobrze widoczny nawet w śietle słonecznym. Spora to zasługa umiejscowienia w golfie.
2. Radio - dobrze wyszukuje kanay i świetnie podaje dźwiek na moje hertz-e (DSK 160 + dwa tylne hertz-e)
3. Nawigacje - ta wgrana, IGO, to jak już kto nie ma innego pomysło to, OK. Ja testowałem na mapach google - śmiga, i na Automapie - super śmiga, nie przerywają radiu pracy, da się wysłuchać komunikatów.
4. Kamera tylna - zamontowana- obraz perfekcyjny, zostało jeszcze nieco ją przesunąć, chociaż jest na środku, patrzy mi nieco za bardzo na prawo.
5. Kamera nagrywania - działa dobrze i skutecznie.
6. Wifi - działa, stojąc pod domem, ściągnąłem sobie co potrzeba.
7. OBD II - no działa, ale... poza silnikiem torque nie widzi błedów (a mi po instalacji radia ostał się błąd poduszek), trzeba ściągać jakieś profesjonalne programy a to kosztuje. Drugi raz bym chyba w obd2 nie inwestował.
A teraz co nie działa:
1. Mikrofon, założony nowy i nie działa, nie wiem, awaria mikrofonu czy co?
2. adapter 3g (huawei 173) działa pięknie z tabletami a tutaj, ani ani.
3. Przyciski z prawej strony kierownicy - nie można z kierwonicy zmieniać stacji radiowych ani na wyświetlaczu pomiędzy zegarami zobaczyć menu radia (oryginalnie wyświetla tam aktualna stację i liste stacji).
Generalnie jestem zadaowowlony w miarę a będę bardzo, jak uruchomie mikrofon. W sumie mam to co chciałem, radio i nawigację w jednym, pozostałe drobiazgi (kamera cofania, nagrywania jazdy, "prawie" pełnoprawny android pod ręką) to tylko mały bonusik, wiadomo, w czasie jazdy, nieczesto się z tego korzysta.
Może jakiś dział na temat tych radyjek założyć? Myślę, że będzie coraz ich więcej u nas. Koszt nieduzy (poniżej 2tys) a funkcjonalnością pokonują dedykowane stacje.
Autor postu otrzymał pochwałę