Akcesoria Rowerowe, motocyklowe i samochodowe,
Odpowiedz

Re: Odp: Radio 2 DIN

16 maja 2015, o 20:10

I wreszcie się doczekałem. Po wymianie 26 wiadomości, otwarciu sporu ... miesiącu oczekiwania, mam swoje radio/gps 2DIN.

Jeszcze nie jest zainstalowane w samochodzie (brakuje mi ramki). Ale wstępnie przetestowane.
- do zakupu musiałem dorzucić VAT (51 zł) ... wysyłka była realizowana przez DHL
- sprzedawcy nie polecam ale tylko ze względu na długi czas realizacji

Teraz, wstępne informacje o samym urządzeniu.
- całkiem jasny i czytelny wyświetlacz
- dotyk działa kiepsko (jak w tanich nawigacjach)
- gps szybko złapał "fixa" i znalazł 9 satelitów
- dobrze odtwarza filmy z płyty (DVD) oraz z kary/pendrive (AVI)
- nie czyta kart/pendrive ntfs
- tuner TV, analogowy ... więc można powiedzieć, że go nie ma.
- odtwarza zdjęcia, dosyć płynnie
- czyta MP3, nie rozpoznaje okładek (jakość dźwięku sprawdzę dopiero w samochodzie)
- jest equalizer, klika wybudowanych ustawień i możliwość tworzenia własnych
- jest możliwość zmiany tła oraz kolejności ikon w menu

To tyle, jak będę miał sprzęt w samochodzie i przyjadę kilka kilometrów napiszę coś więcej.
Jak na razie jestem nawet bardzo zadowolony.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wysłane z mojego ZP999 przy użyciu Tapatalka

Re: Odp: Radio 2 DIN

24 maja 2015, o 16:58

OK. Przejechałem kawałek drogi, pobawiłem się ustawieniami i mam kilka spostrzeżeń.
- GPS działa idealnie, nie gubi sygnału pracuje bardzo fajnie na AutoMapie 6.17a oraz iGO 8 (sprawdzone przy ciągłej pracy 3 godz.)
- MP3 – dźwięk jak na takie urządzenie jest całkiem dobry, rozpoznaje tagi łącznie z okładkami. Muzykę odczytuje praktycznie ze wszystkiego, karty microSD, pendrive po USB, z telefonu po bluetooth
- VIDEO – czyta avi, mkv … wrzuciłem kilka filmów nie miał problemu z żadnym, czyta teksty
Najważniejsze, jak ktoś chce kupić takie radio, w tej cenie ok. $150, polecam naprawdę warto.
Naprawdę całkiem fajna stacja multimedialna w samochodzie.

Jedyny problem który napotkałem to ustawienie godziny a właściwie strefy czasowej. Prawidłową godzinę wyświetla dopiero po uruchomieniu GPS'u ... a nigdzie nie znalazłem możliwości przestawienia strefy czasowej.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Re: Radio 2 DIN

22 cze 2015, o 23:08

@mar_pula ciekawią mnie w tym sprzęcie opcje w menu: "AV IN" i "CAMERA"
Interesuje mnie funkcja kamery cofania, która uaktywnia się przy włączeniu wstecznego biegu i funkcja video rejestratora jazdy (zapis cykliczny z nadpisywaniem na najstarsze nagrania, np. po 5 czy 10 minut, czujnik ruchu, funkcja nagrywania auta pozostawionego na noc). Czy te funkcje występują w tym sprzęcie?

Re: Radio 2 DIN

23 cze 2015, o 09:00

Przykro mi ale w tym przypadku nie pomogę. Nie kupiłem kamery cofania ... Ale jest wejście i raczej powinno działać (jest programem kamery w menu). Co do kamery, rejestrator jazdy - raczej nie ma.

Radio samochodowe z androidem

26 sie 2015, o 18:24

Witam !!
Kupował może ktoś na ali radio z androidem ? Chodzi mi o coś takiego : http://www.aliexpress.com/item/Android- ... -ZjqFaqR7A .Warto coś takiego kupić?.Głównie ciekawi mnie czy dobrze odbiera fale i czy GPS działa dobrze.Z góry dzięki za odpowiedź.

Re: Radio samochodowe z androidem

26 sie 2015, o 18:30

Podejrzewam że raczej nikt nie miał z tym do czynienia. Myślę że lepszym posunięciem było by kupno przez pół tańszego tabletu i zamontowanie sobie w aucie.

26 sie 2015, o 18:31

Ale jak do tabletu podpiąć głośniki.Trzeba by było jeszcze jakiś wzmacniacz.

26 sie 2015, o 18:32

Transmiter fm na mini jacka np.
Coś tego typu http://www.aliexpress.com/item/Car-FM-U ... 10798.html

26 sie 2015, o 18:35

Nie bardzo wiem gdzie miałbym to podpiąć ale miałem do czynienia z czymś takim i jakość pozostawia wiele do życzenia.

26 sie 2015, o 18:37

To wpinasz do wejścia słuchawkowego na tablecie, a na radiu ustawiasz ustaloną częstotliwość.
Mi się wydaję że kupno takiego radia za 200$ to raczej wyrzucenie pieniędzy w błoto, no ale to tylko moje zdanie.
Ogólnie w tych pieniądzach miałbyś i w miarę grające radio dobrego producenta i tablet.
Odpowiedz