Akcesoria Rowerowe, motocyklowe i samochodowe,
19 paź 2015, o 20:59
kupiłeś któraś wersje?
Fapniete z OnePlus:)
20 paź 2015, o 21:10
Mam radio na androidzie (też Chińskie i pewnie podobny soft do tego z Twojego linku), koledze kupiłem na WIN CE. Generalnie, android daje więcej możliwości (janosik, dostęp swobodny do wielu aplikacji, pełna konfigurowalność) ale też wymaga wiekszej uwagi i pewnej znajomości systemu android. WinCE jest po prostu mniej konfigurowalny, ale wszystkie funkcjonalności są łątwo dostępne. Ja w trasie kożystam z janosika, nie wiem czy na winCE da sie też go zainstalować. Generalnie to jedna z większych zalet radia na androidzie, mam dostęp online do informacji o drodze. Reszta, raczej porównywalna.
20 paź 2015, o 22:20
@radekko
cos do 150$ uda sie wyrwać na andku?
20 paź 2015, o 22:22
Nie wiem. Raczej nie radze iść po taniości. Ja mam dual core ale radze brać coś mocniejszego. Co prawda wszystko działa w miare (poza dzwonieniem przez bluetooth trzeba z telefonu klikać zadzwoń), ale dźwiga sie nieco długo. Około minuty trzeba czekać. No ale to mały problem. Niemniej do 150 tylko dobre wince będą.
Najtańsze na podzespołach jakie ja mam, oraz z tym samym softem znalazłem tutaj:
http://www.aliexpress.com/item/Pure-and ... 11461.htmlWysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
21 paź 2015, o 13:02
@radeko
ok rozumie, w takim razie co byś polecił żeby wszystko ładnie śmigało?
21 paź 2015, o 16:53
Jeżeli znasz sie na androidzie, to zdecydowanie android. Jeżeli nie, lepiej cos na WinCE ale szukaj z co najmniej 512mb ramu.
Do meganki dedykowane radia są dosyć drogie, wejdzie pewnie uniwersalne takie jak tutaj:
http://www.aliexpress.com/item/Double-2 ... eb201560_9kupowałem w tym sklepie, nie zawiodłem się. Jedynie chciałbym by nieco szybciej "wstawało" no ale jak kupowałem nie było jeszcze w ofercie quadcore. Quadcore wstaje w kilkanaście sekund podobno.
Warto od razu dokupić kamerę cofania i rejestrator. Wówczas potencjał radia lepiej będzie wykorzystany.
WinCe też ma swoje plusy, jeżeli zależy ci głównie na radiu a nie chcesz oglądać materiałów z youtube czy też korzystać z janosika na trasie (udostępniając oczywiście sieć z komórki chociażby), to myśl o wince.
26 paź 2015, o 15:12
Witam
Sam od jakiegos czasu rozgladam sie za radiem 2 din. Moj typ to:
http://www.eonon.co.uk/2-Din-Car-GPS/GA2114.html#photoWizualnie nieodbiega od niebrandowanych zestawow ale marka jest juz na rynku od kilku lat.
Zastanawia mnie sposob podlaczenia do glosnikow, moj plan to - glosniki bezposrednio + wzmacniacz dla subwoofera.
Jesli ktos przerabial taki system to pytanie jakie ma brzmienie po bezposrednim podpieciu glosnikow.
28 paź 2015, o 11:23
To jest dokładnie ten sam system co w niebrandowanych. Branding to w zasadzie tylko dodatkowy koszt który poniesiesz, no ale w razie awarii, być może łątwiejsza naprawa. Być może, bo ja mam złe doświadczenia z sjcam, niby firma, reklamacja trwa juz ponad 3 miesiace.
Ten andek to nieco zmieniony system w porównaniu do mojego na dualcore. Myśle, że zasadniczo ten sam (radio identyczne). Ja swój podłączyłem do kolumn heartz dsk 165 bez wzmacniacza. No nie mam subwofera, ale dźwięk i tak jest bardzo dobry. Nie jestem jednak melomanem by to całkowicie profesjonalnie ocenić.
28 paź 2015, o 16:56
Dzięki zasytanawiam się czy jeśli idzie z niemiec to czy napewno uniknie ovatowania bo juz raz mi coś ovatowali a te gabaryty przesyłki i na dodatek kurierem to z chin vat i cło na 100%.
28 paź 2015, o 18:00
Nie mogli ovatować niczego z niemiec.
Najprawdopodobniej padłeś ofiarą oszusta i paczka szła z Chin.
Ja kupowałem jak nie było opcji z niemiec w tym sklepie i nawet wówczas paczka poszła spokojnie DHelem z cłem naliczonym od 90$.
Na radiach słabo się znają celnicy i nie podważali ceny.
W każdym razie z niemiec (DHL_DE) napewno nie spotka Cie przykra niespodzianka. Ja zamawiałem telefony w podobny sposób i nigdy mnie to nie zawiodło.