Pytania o ofertę, status, paczkę do GearBest !

Promocje i oferta sklepu GearBest.com

Re: Pytania o ofertę, status, paczkę do GearBest !

Postprzez aniol1988 » 6 kwi 2016, o 21:03

Mnie rowniez napisali ze paczka wyslana, ale rowniez nie moga ustalic co sie z nia dzieje.. rowniez RC na poczatku listu przewozowego ..wnerwia mnie to bo tego samego dnia co tel, zamowilem szklo do niego CHINAPOSTEM i juz jest, a telefonu ni widu ni slychu ;/
aniol1988

Telefon:: samsung

Postprzez skazi » 6 kwi 2016, o 21:08

Mi ostatnio wysłali zegarek czymś co się nazywa "RU surface mail", takiego przewoźnika jeszcze nie miałem, zobaczymy czy dojdzie bo to jest bez trackingu :-)
Edit. Do tego fotka paczki jest tak nieostra, że ciężko stwierdzić czy to moja paczka czy nie.
skazi
AKTYWNY

Pochwały: 68
Telefon:: Xiaomi Mi5
ROM: Stock

Postprzez Sebastiankkk » 6 kwi 2016, o 21:31

Zamówiłem redmi 3 01.04 a 02.04 już wysłali tyle że właśnie tą pocztą YT160.... o dziwo statusy się już aktualizują tak to u mnie wygląda:

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To poczta belgijska?
Sebastiankkk

Telefon:: Zenfone 5 2/16

Postprzez bensumer » 6 kwi 2016, o 21:44

Sebastiankkk w rzeczy samej, cofnij się na str. 66 i przeczytaj mój post.
P.S. Nie chcę Was martwić ale to w Polsce trackingu nie ma i idzie u nas jako list zwykły. Kolega wyżej pisał, że dostał tą gównopocztą telefon. Przyszło to w miarę szybko ale ja bym zamówił w taki sposób najwyżej powerbanka a nie redmi :shock: :shock:
bensumer

Pochwały: 1
Telefon:: LG P500

Postprzez Sebastiankkk » 6 kwi 2016, o 22:14

Jakoś tak wyszło że zamówiłem, ale spodziewałem się chociaż jakiegoś sgpost czy air mail. Ostatnio zamówiłem na ali 3 powerbanki z ali to wysłał mi to friend nl post. Paczka w domu od msc a na poczcie wisi że jest w wer wawa :D
Sebastiankkk

Telefon:: Zenfone 5 2/16

Postprzez skazi » 6 kwi 2016, o 22:22

Kiedyś GB najczęściej wysyłał Sweden postem, ostatnio widzę że przerzucili się na tą pocztę Belgijską gdy wybiera się darmową wysyłkę, jak ktoś zamawia coś droższego to lepiej dopłacić te 0,15$ i brać NL Posta.
skazi
AKTYWNY

Pochwały: 68
Telefon:: Xiaomi Mi5
ROM: Stock

Postprzez bensumer » 6 kwi 2016, o 22:34

To się może komuś przyda. Właśnie jak ostatnio zamawiałem telefon to była tylko jedna możliwość "flat rate shipping" żadnych innych informacji, dopłat - nic. Co zrobiłem - w komentarzu "If you have special instructions....." napisałem czym mają wysłać a czym absolutnie nie. A jeżeli nie mają takiej możliwości to proszę o anulowanie zamówienia. Inna sprawa, że Gearbest jest znany z przeciągania wysyłek podobnie jak Everbuying. Tak nawiasem mówiąc to te sklepy chyba ma ten sam właściciel.
bensumer

Postprzez askier » 7 kwi 2016, o 10:33

Cześć,

Zaczyna mnie drażnić ten sklep, zrobiłem 3 zakupy (na szczęście płatność przez PayPal) i w 3 przypadkach jest problem z trackingiem.
Dwa przedmioty idą z EU (niby) i wysyłka jest przez Węgry - czytałem kilka stron wcześniej, że ktoś też zamawiał z EU a nie dostawał towaru 1,5mc i chyba się go nie doczekał...
Dziś wysłałem zapytanie poprzez tickiet odnośnie zamówień o braku trackingu, ciekaw jestem co odpiszą i czy paczki w ogóle dotrą.

Strona węgierskiej poczty mówi, że:

2016.03.30
06:29
Item information :
Küldemény előkészítése a feladó által / Item data received.
(czyli tylko przygotowanie przesyłki)

A tracking na gearbest.com mówi co innego:

2016-03-31 14:54:00 United Kingdom, In Transit, Parcel received in OWE London warehouse undefined
2016-03-31 07:51:00 United Kingdom, Departed LHR undefined
2016-03-30 06:29:00 Küldemény információ: Küldemény el??készítése a feladó által / Item data received. undefined
2016-03-30 00:00:00 Manifest Generate, Parcel Data received undefined

Miał ktoś podobny przypadek?
askier

Postprzez Dedalnort » 7 kwi 2016, o 11:33

aniol1988 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Szkło również zamawiałeś w Gearbest? Ja także mam numer listu przewozowego zaczynający się od RC. Przesyłka idzie z Hongkongu. Dodam jeszcze, że nie otrzymałem zdjęcia mojej paczki, jak czasami zdarza się w tym sklepie. Czy jest tutaj ktoś kto takie zdjęcie otrzymał a jego paczka została nadana pocztą holenderską w okolicach przełomu marca i kwietnia?
Dedalnort

Postprzez miklopl » 7 kwi 2016, o 11:35

bensumer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Gdybym wiedział, że tak to będzie, to bym knuł ;) Myślałem, że to będzie singapurska poczta, czy coś :)
miklopl

Pochwały: 3
Telefon:: BlackBerry

Postprzez bensumer » 7 kwi 2016, o 11:37

Informuję, że mój szajs ruszył jest już od 9:32 w Amsterdamie w sortowni. Nie wiem czym oni dostarczają te paczki z Gerbest do Amsterdamu chyba jakąś snail mail ale nie idzie tego śledzić. Dopiero od Holandii zaczyna się zabawa. No to teraz tylko vacik z pewnością zapłacę bo Szczecin zrobił się ostatnio strasznie łasy na cebuliony.

Dedalnort tak moja wyszła z Hongkongu 30 marca, numer też zaczyna się od RC.... Zdjęcia do tej pory brak a status jw.
bensumer

Postprzez Dedalnort » 7 kwi 2016, o 12:30

bensumer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dobra wiadomość, że paczki jednak są w drodze. W takim razie uzbrajam się w cierpliwość i czekam.
Dedalnort

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do GearBest.com