Pytania o ofertę, status, paczkę do GearBest !

Promocje i oferta sklepu GearBest.com

Re: Pytania o ofertę, status, paczkę do GearBest !

Postprzez miklopl » 5 kwi 2016, o 07:46

Wczoraj kupiłem telefon w GearBest i tego samego dnia paczka została nadana pocztą belgijską. Fajnie, ale mam jedną wątpliwość. W automatycznym mailu i nadaniu przesyłki w adresie zamiast kraju jest liczba 161. Walnęli się, czy auto mail od nich tak ma? Wszędzie poza tym mailem jest PL (w order details również). Dokupiłem ubezpieczenie paczki za nieco ponad $3, więc się nie stresuję, tak tylko pytam.
miklopl

Pochwały: 3
Telefon:: BlackBerry

Postprzez bensumer » 5 kwi 2016, o 09:29

Jeżeli to Cię uspokoi to ja ostatnio też zamawiałem u nich telefon i również miałem ten kod 161 zamiast Poland tylko wysyłka PostNL. A co ubezpieczenia paczki to Cie naciągnęli :D myślisz, że w razie czego to ma dla nich jakieś znaczenie heh. Najlepszym zabezpieczeniem jest PayPal i Chargeback.
bensumer

Pochwały: 1
Telefon:: LG P500

Postprzez miklopl » 5 kwi 2016, o 09:47

Płacone PayPal, więc spoko. Dzięki za info :)
miklopl

Postprzez aniol1988 » 5 kwi 2016, o 11:47

Witam Wszystkich, również mam problem z gearbest. Zakupilem telefon 21 marca po 9 dniach niby go wyslali, ale trackingu po numerze nie ma :) na portalach sledzacych wyskakuje ze paczka nie istnieje. Mila Pani Megan z GB prosi zebym poczekal jeszcze 5-15 dni az namierza moja paczke.. teoretycznie tez wykupiłem ubezpieczenie ... ale czy ono cos da? Placilem przelewem internetowym z Mbanku ..? Coz robic? Pozdrawiam
aniol1988

Telefon:: samsung

Postprzez bensumer » 5 kwi 2016, o 12:06

Czekaj cierpliwie, ja też dostałem 30 marca info o wysyłce, której do chwili obecnej jeszcze nie widać. Najprawdopodobniej będzie w trackingu dopiero jak dotrze do Holandii (zakładając, że poszła pocztą holenderską). Sprzedawcy dają info, że już wysłali a tak naprawdę fizycznie paczkę nadają później. Jak masz rejestrowaną to na pewno ją zlokalizujesz. Odsyłam do FAQ.
bensumer

Postprzez mrok31337 » 5 kwi 2016, o 13:55

Witam, ja mam pytanie w związku z przesyłką od GB
Ostatni status mam z 18 marca
2016-03-18 16:01 BRUSSELS - BELGIUM, it will take 2-8 days to complete delivery
2016-03-18 16:01 BRUSSELS - BELGIUM, Parcel handed over to Post office
Do dnia dzisiejszego cisza. Jest jeszcze szansa, że coś do mnie dojdzie? :)
mrok31337

Telefon:: Xiaomi RN3Pro

Postprzez Gfidon » 5 kwi 2016, o 15:36

Mam taki sam status ale z 30 marca
2016-03-30 13:58 BRUSSELS - BELGIUM, it will take 2-8 days to complete delivery
2016-03-30 13:58 BRUSSELS - BELGIUM, Parcel handed over to Post office
Też jeszcze nie mam paczki ale 8 dni nie minęło.
Gfidon

Telefon:: Xiaomi

Postprzez lagarto » 5 kwi 2016, o 20:18

swiezak82 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak właśnie myślałem, że odejmuje 5$ od standardowej ceny. Dlatego kombinowałem z różnymi produktami nawet tymi teoretycznie nieprzecenionymi - nie znalazłem żadnego, którego cena zostałaby realnie obniżona. I chyba potwierdza się Twoje twierdzenie, że wszystko jest tam w obniżonej cenie.

bensumer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja dostałem info o wysłaniu 31.03 i 1.04 (dwie paczki). Obydwie dzisiaj pojawiły się w trackingu 17track (w innych na razie niewidoczne).
Więc Wasze też powinny być niebawem albo GB coś kręci...
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez miklopl » 5 kwi 2016, o 20:22

Moja wczoraj kupiona i wczoraj nadana również pojawiła się dzisiaj w trackingu 17track.
miklopl

Postprzez bensumer » 5 kwi 2016, o 20:38

miklopl wspominał, że miał nadaną pocztą belgijska, legarto pewnie też. Macie pewnie trackingi zaczynające się na YTXXXXXXXXXXX które później zmienią się na BEXXXXXXXX. Paczki pewnie teraz targa YunExpress a po dotarciu do Belgii pójdzie Belgium Post (bpost). Czy to w ogóle będzie miało tracking w Polsce? A nasze na razie niewidoczne idą PostNL. Specjalnie zaznaczyłem w zamówieniu żeby poszły PostNL, SingPost lub Hungary Post a w żadnym wypadku szwedzką albo właśnie belgijską. Po prostu ufam zwykłym rejestrowanym z RS lub RC z przodu.
bensumer

Postprzez miklopl » 5 kwi 2016, o 20:47

To moja pierwsza paczka z Chin, nawet nie wiedziałem, że jest tyle wariantów ;-) Belgijska (z tego, co czytałem na forum dzisiaj) potrafi zniknąć z trackingu, gdy pojawi się w Polsce i może ktoś ją zajumać ;) No zobaczymy. Jednak najczęściej dochodzą. Ponoć ;)
miklopl

Postprzez lagarto » 5 kwi 2016, o 20:54

bensumer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Moje przesyłki to "rasowe" PostNL. W GB parę centów trzeba dopłacić ale w miarę sprawnie to idzie przez Holandię. To moja nie pierwsza paczka tą pocztą z Chin i na razie się nie zawiodłem.
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do GearBest.com