Pytania o ofertę, status, paczkę do GearBest !

Promocje i oferta sklepu GearBest.com

Re: Pytania o ofertę, status, paczkę do GearBest !

Postprzez tomeklodz » 5 kwi 2016, o 20:55

Czy tylko mi wysłali pocztą węgierską...?

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
Using Tapatalk
tomeklodz
AKTYWNY

Pochwały: 6

Postprzez bensumer » 5 kwi 2016, o 20:57

To może będę miał problem z GB :mrgreen: dlaczego mnie to nie dziwi :-D
bensumer

Pochwały: 1
Telefon:: LG P500

Postprzez Gravis » 5 kwi 2016, o 21:07

tomeklodz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeżeli zamawiałeś z EU to dostaniesz węgierską.
Xiaomi Mi6 > Xiaomi Mi5 Prime > Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade
Gravis
VIP

Pochwały: 31
Telefon:: OnePlus 7

Postprzez skazi » 5 kwi 2016, o 21:30

miklopl napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ostatnio mi przyszedł telefon z GB który został wysłany pocztą belgijską nierejestrowaną (nr YTxxxxx), przez chwilę się obawiałem że wysłali paczkę bez trackingu. Jak się okazało, nie dość że paczka przyszła szybko, to jeszcze chińska CN-ka była w całości zaklejona przez belgijski kwitek więc vatu nie stwierdzono :lol:
skazi
AKTYWNY

Pochwały: 68
Telefon:: Xiaomi Mi5
ROM: Stock

Postprzez miklopl » 5 kwi 2016, o 21:37

skazi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ostatnio mi przyszedł telefon z GB który został wysłany pocztą belgijską nierejestrowaną (nr YTxxxxx), przez chwilę się obawiałem że wysłali paczkę bez trackingu. Jak się okazało, nie dość że paczka przyszła szybko, to jeszcze chińska CN-ka była w całości zaklejona przez belgijski kwitek więc vatu nie stwierdzono :lol:

No to odpalam cygaro i czekam ;)
miklopl

Pochwały: 3
Telefon:: BlackBerry

Postprzez bensumer » 5 kwi 2016, o 21:40

skazi przeszło bez VAT bo faktycznie mogła być zmyłka z tą naklejką albo też celnik widząc nierejestrowaną machnął ręką bo świadczy to o małej wartości przedmiotu. Ale powiedzmy sobie szczerze czy Gearbest jest normalny wysyłając telefon przesyłką, która w Polsce nie ma trackingu? To było pytanie retoryczne.
bensumer

Pytanie o zakupy

Postprzez kazalim » 6 kwi 2016, o 09:57

Witam czy jest jeszcze promocja na pierwsze zakupy? Chodzi o tą -50$ i jak ona działa?
kazalim

Telefon:: lg
ROM: 4.4.2

Re: Pytanie o zakupy

Postprzez skazi » 6 kwi 2016, o 10:18

kazalim napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pierwsze słyszę żeby było tam coś takiego, wiem tylko że dawali te lipne kupony po 5$, których praktycznie nie dało się wykorzystać.
skazi
AKTYWNY

Pochwały: 68
Telefon:: Xiaomi Mi5
ROM: Stock

Postprzez lagarto » 6 kwi 2016, o 10:50

Pewnie kazalim właśnie o to pyta.... To jest oczywiście 50$ tylko w formie 10x5$. Nie do wykorzystania - cena o 5$ obniżana jest od pierwotnej ceny - więc korzystając z kuponu płacimy więcej. Taki paradoks GB.
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez miklopl » 6 kwi 2016, o 13:36

Czasem się uda. Znalazłem jakiś weekendowy kupon na 9% zniżki. Było z nim tak, jak piszecie, czyli zniżka od ceny wyjściowej (przekreślonej), ale zadziałało w przypadku telefonu, który akurat chciałem kupić :D
miklopl

Pochwały: 3
Telefon:: BlackBerry

Postprzez Dedalnort » 6 kwi 2016, o 19:37

aniol1988 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

bensumer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To jest nas kilku. Ja zakupu dokonałem 25 marca a info o wysłaniu paczki pocztą holenderską dostałem 30 marca. Na tą chwilę jeszcze jej nie wykrywa w systemie. Koło piątku zacznę ich molestować jak nic się nie zmieni.
Dedalnort

Postprzez bensumer » 6 kwi 2016, o 20:01

Pisałem z Gearbestem dzisiaj o co chodzi i wnioski są takie, że paczkę na 100% wysłali ale też nie wiedzą gdzie ona jest :). Trzeba czekać. Moja teoria jest taka, że Ci których paczki PostNL już widać w systemie po np. dwóch dniach od nadania mieli wysyłkę z Shenzhen a moja i przypuszczalnie innych niewidocznych idzie z Hongkongu i tutaj jest coś nie halo. Czy też macie na początku RC... one są tak właśnie głupio poukrywane.
bensumer

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do GearBest.com