Promocje i oferta sklepu GearBest.com
Odpowiedz

Re: Pytania o ofertę, status, paczkę do GearBest !

6 lip 2015, o 13:01

moje zamowienie nr W1506250159466699 otrzymalo status Payment Failed, co sie stalo?

6 lip 2015, o 13:54

Edit do mojego posta powyżej - zapomniałem, że przecież wybrałem opcję NL Post + śledzenie wtedy za 1-2$, nie żadne Sweden Post. Tak mi zasugerowało GearBest w tickecie, o czym niżej.

http://screenshooter.net/102556921/tswumsb

Przypomniałem to sobie teraz jak burencjusz napisał że mu zmienili pocztę, ja też właśnie mam to samo, czyli mi podmienili na jakąś trefną. Z wybrałem przeze mnie NL Post+śledzenie dostałem Sweden Post bez śledzenia.

Jakiś czas temu napisałem wiadomość/ticketa do Gearbest z pytaniem gdzie obecnie jest moja paka. Dostałem wiadomość, żebym się nie martwił, ale nie mam kompletnego śledzenia paczki z racji wybrania Sweden Post bez zapłacenia dodatkowo za tracking.

Chyba sobie jaja robią, z konta mam pobrane łącznie 36,5$ = za zamówione przedmioty (34,36$) , i 2,14$ za wysyłkę NL Post i śledzeniem.

Czy tak ciężko jest wysłać pocztą za którą się płaci? Tylko kombinują niepotrzebnie... Fajnie, że mają oryginalne rzeczy, no ale nawet byle sklep na Aliexpress potrafi wysłać paczki jak należy, i nie trwa to "10-25 dni roboczych". Widać, że aż przesadnie oszczędzają na wysyłce. Ba, zapłać dodatkowo a i tak wyślą Ci czym innym ;) No tak to wygląda.

btw. dzięki r4v.pl widzę, że 3 lipca paczka dotarła do Polski, żaden inny tracking nie pokazał mi tego statusu.

Mi-4i na pewno nie zamówię darmową wysyłką, niech poprawią opcje wysyłki na te co faktycznie sami deklarują (EMS i DHL), nie zamierzam czekać nie wiadomo ile, a nawet jak zapłacę te śmieszne 5$ za "shipping insurance" to potem i tak będzie strach, że paczka gdzieś zaginie ;)

6 lip 2015, o 23:25

yogi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Po moim poście szybka wiadomość na PW od Sophie z tracking number.
Poza tym od razu zdjęcie wysłanej paczki wraz z komunikatem Shipped out.

Jak otrzymam paczkę to pochwalę.
Jednak - chyba bałbym się brać coś powyżej 100$ na ten moment.

7 lip 2015, o 08:51

Przyszła do mnie paczka.

Zamawiałem: http://screenshot.sh/mLeqrcCdwUNIJ

Otrzymałem: http://screenshot.sh/m8ZnaQIDPb72J
http://screenshot.sh/odSsx7qzHGHV1

Zapomnieli wrzucić oryginalną baterię dla Xiaomi Redmi Note za 8,45$, no ręce opadają...

Zobaczymy czy pełny zwrot kasy za baterię dostanę, no ale takie kwiatki po miesiącu czekania, najs.

7 lip 2015, o 08:54

checkmate napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tylko tam gdzie nic nie robią nie zdarzają się pomyłki. Wyślą samą baterię, albo dostaniesz zwrot za nią.

7 lip 2015, o 09:10

@checkmate Nie przejmuj sie. Pewnie wyslala druga paczka (nierejestrowana) jak mi jedna pozycje z zamowienia. Dojdzie za 2-3 miesiace :)

BTW. Gearbest can you check my order: W1506300209168693 Payment Failed. I think your order status notification is not working properly. It's the second time this happened to me :( Money is gone from paypal and my bank account.

7 lip 2015, o 17:47

No właśnie w sumie liczę tylko na zwrot kasy bo nie zamierzam czekać.

Jak wysyłali paczkę to nie wspomnieli o drugiej.

Teraz strach zamawiać Xiaomi Mi-4i, bo jeszcze zapomną go wysłać... :D

7 lip 2015, o 21:15

checkmate napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wysłane pocztą chińską?
Poczta chińska nie przyjmuje do przewozu ogniw litowych ani urządzeń takie ogniwa zawierających.
Bateria przyjdzie pewnie pocztą szwedzką.

7 lip 2015, o 21:28

Dlaczego data wysyłki Mlais MX Base Android 5.1 Lollipop się zmieniłą?
Numer zamówienia: W1506210606209200

8 lip 2015, o 04:50

kjeld napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wysłane pocztą chińską?
Poczta chińska nie przyjmuje do przewozu ogniw litowych ani urządzeń takie ogniwa zawierających.
Bateria przyjdzie pewnie pocztą szwedzką.

Ale czemu nie przeczytałeś mojego pierwszego posta stronę temu? ;)

"10 czerwca zamówiłem Mi Banda i kilka innych rzeczy od Xiaomi (bateria do Note'a, kable itd.), zaznaczyłem Sweden Post z numerem do śledzenia za dodatkową opłatą,"
Odpowiedz