Porządki na forum i sprawy bieżące.

Propozycje zmian na forum?

Re: Porządki na forum i sprawy bieżące.

Postprzez widmo82 » 13 mar 2016, o 14:31

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Po czym sam dołączasz do dyskusji zamiast wydzielić rozmowę do nowego wątku i nazwać go coś w stylu: Mój pomysł na forum lub jak kto woli #dobrazmiana (hehe), gdzie ludzie mogliby sugerować swoją wizję forum. To przecież ludzie tworzą forum i jest ono dla ludzi. Mamy przy tym nadzieję, że pomoże to tworzyć jeszcze większą społeczność, jeszcze lepiej zgraną, solidną i twórczą. Bez obrażania, poniżania. Wyłącznie merytoryczna dyskusja na argumenty. Jeśli admin doceni jakąś uwagę za cenną dla ogółu to miło. Testowo wprowadza sie ja w życie i obserwuje czy faktycznie jest OK. Ewentualnie coś się koryguje lub wycofuje.
Co do kasowania wpisów bez wskazywania przyczyn... oraz totalitarnych zachowań itp. to bardzo wygodne z punktu widzenia moderatora a zarazem krótkowzroczne zachowanie, z punktu widzenia mozolnego tworzenia większej i lepszej społeczności... ślepa uliczka. Mówię to jako były moderator filmweb i obecnie forum mazdaspeed (gdzie rozmowy toczą się w zdecydowanie większej ilości wątków niż na telchinie co odbija sie na trudniejszym moderowaniu). Popatrzcie co się dzieje na elektrodzie, wielu użytkownikowi boi się zadać pytanie, dołączyć do dyskusji bo często kończy sie to formalnym ostrzeżeniem lub nawet banem. Nie mniej, zawsze użytkownik dostaje informację co musi poprawić i dlaczego, ale szybciej zaczyna rozumieć, że następnym razem musi zapoznać się z regulaminem. Jeśli wpis po prostu ginie to wielu użytkowników nigdy się nie dowie dlaczego i jak sami piszecie błąd swój powtarza w tym bądź innym miejscu co ponownie generuje wymuszoną reakcję moderatora - błędne koło. Oczywiście można rozwijać forum tak jak ma to miejsce teraz, za pomocą bata, ale dziwię się, że nie zauważacie, że za pomocą marchewki można to robić lepiej dla wszystkich zamiast tylko dla funkcyjnych.
Sprzedam: Xiaomi Miband 2
widmo82
AKTYWNY

Pochwały: 24

Postprzez blue_voyager » 13 mar 2016, o 14:37

Pisałeś o kasowaniu postów kilka razy. Dostałeś kilka razy odpowiedź ode mnie, od fake4r'a i od Admina. Nic nowego nie wnosisz, więc Twoje posty są zwyczajnym spamem. Kolejne takie wpisy będą usuwane, nie będziemy w kółko tłukli tego samego, nie potrafisz zrozumieć to Twój problem.
Jesli chcesz coś jeszcze pisac na ten temat, możesz pisać na PW do Admina, bo ja na ten temat (ani na żaden inny) z Tobą rozmawiał nie będę.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez Setral » 22 mar 2016, o 15:55

Mój post, w odpowiedzi na pytanie użytkownika markx na tej stronie http://telchina.pl/najczesciej-zadawane-pytania-przy-kupowaniu-pelen-proces-t5175-612.html, zniknął. Domyślam się, że został usunięty, bo mógł zawierać niepożądany odnośnik. Wobec powyższego chciałbym zapytać i się upewnić, czy umieszczona strona z funkcją monitorowania cen była tego powodem?
Setral
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Sony Ericsson

Postprzez blue_voyager » 22 mar 2016, o 16:03

Nie widzę w logach żeby ktoś usuwał Twój post.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez Setral » 22 mar 2016, o 16:09

W takim razie najprawdopodobniej musiał się nie dodać. Dziękuję za informację.
Setral
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Sony Ericsson

Postprzez sephot » 29 mar 2016, o 18:05

Czy nie powinniśmy wywalać ofert promocyjnych z aliexpress które dotyczą problematycznych sklepów ? Widziałem już kilka takich promocji których promocje były na przykład wymianiane w sklepie (Century Tech) który wielokrotnie był wymieniany (w dziale do tego przeznaczonym) jako sklep który często oszukuje i potem twierdzi jak już się zapłaci że towaru niema , kupony wykorzystane ale oddadzą ewentualnie tylko pieniądze itp.
>LeTV x600>?
http://www.sephot.pl <-Recenzje
http://newsborg.blogspot.com <-Nowości,Kupony,Promocje
sephot
VIP

Pochwały: 119
Telefon:: LeECco

Postprzez blue_voyager » 29 mar 2016, o 18:08

Tylko kto będzie decydował, że sklep jest problematyczny? Jest odpowiedni wątek na forum, na którym można by się oprzeć gdyby tylko ilość ocen sklepów była miarodajna. A nie jest.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez areq1987 » 30 mar 2016, o 18:29

Ja mam pytanie do administracji czemu na forum tolerowane jest chamstwo i personalne wycieczki a moderacja nic sobie z tego nie robi?
areq1987
VIP

Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi MI5 64GB
ROM: 7.1.2 AOSP

Postprzez blue_voyager » 30 mar 2016, o 18:35

A Ty myślisz, że moderacja ma tu 24-h dyżury? Od czego jest opcja raportowania postu jeśli coś jest nie tak?? Jakoś nie widzę żebyś to robił.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez areq1987 » 30 mar 2016, o 18:38

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak wlasnie wygląda interwencja moderatora:

ra-vau napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Oczywiście obrażający mnie post został nietkniety ku uciesze tego chama. Jak mówię to nie pierwszy raz.. I wiek tu nie ma nic do rzeczy bo kulture albo sie ma albo nie.
areq1987
VIP

Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi MI5 64GB
ROM: 7.1.2 AOSP

Postprzez Gravis » 30 mar 2016, o 18:44

Na forum jest opcja raportuj. Widzisz coś niepokojącego czy łamiącego zasady netykiety / regulaminu. Opcja zgłoś jest dostępna i można tam opisać co w danym poście jest nie tak.
Xiaomi Mi6 > Xiaomi Mi5 Prime > Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade
Gravis
VIP

Pochwały: 31
Telefon:: OnePlus 7

Postprzez blue_voyager » 30 mar 2016, o 18:47

areq1987, napisałem Ci raz, Gravis powtórzył, napiszę więc ostatni raz - jeśli masz zastrzeżenia do posta raportuj go, możesz tam podać powód.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprawy organizacyjne forum