Propozycje zmian na forum?
Odpowiedz

Re: Porządki na forum i sprawy bieżące.

9 wrz 2016, o 18:31

Widzę, że ten frustrat wysłał takich wiadomości więcej. Najkrócej mówiąc, może sobie zakładać nicki zbliżone do innych ale koloru moda czy admina nie podrobi. Zanim więc wkurzycie się na dziwną wiadomość od moda, przyjrzyjcie się najpierw kontuzji, z którego została wysłana. I zaraportujcie takie PW.

11 wrz 2016, o 15:36

Wracam cały czas do tego powiadomienia o "wspominaniu" w poście. Jakos to się ruszyło ?

11 wrz 2016, o 18:32

Myślę o tym, zrobię to jak rozładuje korek z telefonami do recenzji. A mam tego trochę, Redmi Pro, Redmi Note 4, UMI MAX, Leago, do tego dron, TV boxy i smartwatch.

21 wrz 2016, o 21:03

proszę o oficjalną odpowiedź, czy linki do promocji są edytowane przez skrypt lub ręcznie, dodawane reflinki i podmieniane w postach?

21 wrz 2016, o 22:53

Na forum obowiązuje zakaz umieszczanie linków partnerskich, reflinków itp.

21 wrz 2016, o 22:57

Nie jest to odpowiedź na zadane pytanie.

21 wrz 2016, o 23:19

marx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

raz że nie jest to odpowiedź na moje pytanie, dwa ustal w końcu jedną wersje obowiązującą, tą linijkę wyżej czy tą gdzie sam napisałeś że ty i spambot możecie takowe reflinki umieszczać

powtórzę pytanie: czy linki do promocji są edytowane przez skrypt lub ręcznie, dodawane reflinki i podmieniane w postach? podobno osoby wrzucały czyste linki do promocji, a po jakimś czasie okazywały się że są reflinkami

22 wrz 2016, o 00:10

Powtórzę ostatni raz , na forum obowiązuje zakaz wstawiana wszelkich reflinków. Wszelkie linki partnerskie, referencyjne maja służyć utrzymaniu serwisu. Dzięki temu nie ma tu wyskakujących reklam, ani informacji o wyłączeniu adblocka przed dalszym czytaniem serwisu. To rozwiązanie najlepsze dla obydwu stron. Forum nie wysyła mailów reklamowych, jak wiele innych stron, nie ma popupów , nie ma nachalnej reklamy. Jest to moim zdaniem najmniej dokuczliwa dla czytelników forma reklamy. A jeżeli myślicie że inne serwisy nie zarabiają na umieszczonych w nich linkach, to się mylicie. Można linki- ciasteczka dodawać w sposób ukryty, co czyni większość dużych stron. Ale mnie to nie dziwi, strona która ma ponad 100.000 wywołań dziennie, duże obciążenie serwera i duża bazę danych i zajętą powierzchnie dyskowa, zaczyna kosztować. Po za tym GA, PP i inne systemy zwracające część kosztu zakupu pozbawiają forum dochodu, bo podmieniają linki na swoje.
Wszelkie linki mogą być zmieniane przez skrypt lub ręcznie.
Na tm koniec Dyskusji o reflinkach.

22 wrz 2016, o 01:21

Nie ładnie tak za plecami..
Nie prościej było to wyjaśnić gdzieś wcześniej?
Ludzie mają prawo z tego powodu być zdezorientowani i czuć się wyrolowani, nawet wykorzystani.
Nie ładnie. Piszę to bardzo grzecznie i kulturalnie..
P. S.
A czy koniec dyskusji to już ludzie zdecydują..
Dobranoc.

22 wrz 2016, o 07:26

Nie mam zamiaru się tłumaczyć w jaki sposób forum zarabia na swoje utrzymanie, ale powiem że link ref to niewielki procent wszystkich linków podanych na forum. I to wystarczy do utrzymania strony. Ja mam inne źródło dochodu i nie muszę włączać reflinkowania na niemal wszystko jak np p***r i wiele innych stron których głównym celem jest zarabianie.
Odpowiedz