Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez przemas43 » 7 wrz 2016, o 12:47
Nie zalicza . Z informacji które otrzymałem od planetplus maja awarie z aliexpress od 02.09 i pracują nad tym.
Wszystkie transakcje które będą dopisane ręcznie będą usunięte

-
przemas43
-
- Telefon:: XPERIA
- ROM: ANDROID
przez blue_voyager » 7 wrz 2016, o 13:02
Takie awarie mają cyklicznie. To juz z 1,5 miesiaca jest tak, że nie działa tydzień albo i dłużej, po tym zliczają transakcje hurtowo, znów nie dział i tak w kółko. Cały ten serwis trąci jedną wielka prowizorką.
-

blue_voyager
- VIP
-
- Pochwały: 239
- Ostrzeżenia: -1
- Telefon:: Jiayu S3
przez ra-vau » 7 wrz 2016, o 15:41
Moze i prowizorka, ale wypłacić wyplacili, wiec moze byc :)
Kiedys nie wiedzialem ze takie cos funcjonuje, wiec obecnie i tak na plus :)
LeEco :)
-

ra-vau
- NewsMan
-
- Pochwały: 114
- Telefon:: V967S
przez K8R » 11 wrz 2016, o 12:45
Jedna wielka prowizorka. Połowy zakupów w ogóle nie nalicza (i nie mówię tylko o Aliexpress, z polskimi sklepami jest tam duuużo gorzej). Potem albo nie odpisują na maile albo po paru ponagleniach odpisują, że cashback (zrobiony w 100% poprawnie w Chrome bez dodatków) nie będzie naliczony i na pytanie dlaczego już nie odpowiadają. Kiedyś nawet dostałem od nich wypłatę, ale wystarczy kupić coś droższego i z większym cashbackiem to od razu pojawiają się problemy i kończy się, że w tym przypadku jednak zwrotu nie będzie (bo tak). Zdecydowanie bardziej polecam GivingAssistant, jeśli ktoś ogarnia chociaż podstawy angielskiego.
-
K8R
-
- Telefon:: Galaxy S2
- ROM: Stock po roocie
przez fake4r » 12 wrz 2016, o 14:25
Mam podobne odczucia niestety. Mniejsze transakcje dość dobrze zlicza, było kilka większych po 400 i ponad 400zł i nie zliczyło. Dodałem ręcznie. Nie wiem jak to się rozegra później ale chyba się przerzucę na razie na GA.
-

fake4r
- VIP
-
- Pochwały: 215
- Telefon:: Redmi Note 8
przez K8R » 12 wrz 2016, o 20:24
Co do dodawania ręcznego to ja dzisiaj po ~45 dniach dostałem odpowiedź "Gdyby wszystko zostało dokonane poprawnie transakcja naliczyłaby się automatycznie i nie musiałbyś zgłaszać jej manualnie." Więc życzę powodzenia

-
K8R
-
- Telefon:: Galaxy S2
- ROM: Stock po roocie
przez hormon » 25 wrz 2016, o 22:55
Mi ostatnio odrzucili transkacje dodane ręcznie z kwietnia. Podobno sprzedający nie potwierdził zakupu. 50zl poszło się ru...
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
-
hormon
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 6
- Telefon:: K&M LIVE
- ROM: 1.5
przez fake4r » 26 wrz 2016, o 08:08
To chyba będzie norma u nich że transakcje z większym cashbackiem są często nienaliczane, o czym piszą też inni na fb itp.
U mnie w tamtym tygodniu zatwierdzili moją pierwszą dodaną ręcznie transakcję z kwietnia, cashback 3zł. Ale co jest najlepsze, ta sama transakcja pojawiła się automatycznie po 2 dniach od zakupu, a nie wiedząc że to tyle potrwa dodałem ją po kilku godzinach ręcznie. I w tej chwili jest podwójnie zatwierdzony cashback na nią tak jakby. Pierwszy automatyczny już jakiś czas temu a ta ręczna niedawno.
Ja na razie przerzuciłem się na GA, chociaż bardziej pasuje mi ta wypłata tu w PLN. Na Planet mam kilka większych transakcji z sierpnia, dodanych ręcznie i poczekam co z nimi będzie za jakiś czas.
-

fake4r
- VIP
-
- Pochwały: 215
- Telefon:: Redmi Note 8
przez as1as » 1 paź 2016, o 11:24
Nie można wejść na stronę
www.planetplus.plPróbowałem na komórce, laptopie i nie dałem rady. Ktoś, coś ?
-

as1as
-
- Pochwały: 2
przez radman. » 1 paź 2016, o 11:32
Raczej mają jakiś problem bo u mnie też nie działa.
Rób to co lubisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować.
-

radman.
-
- Pochwały: 14
- Telefon:: Samsung Galaxy S9+
Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI