przez dash4 » 18 sie 2014, o 22:01
Dokładnie tak, ale jak nie zmienisz opcji będziesz miał podwójne przewalutowanie. Po podpięciu karty będziesz miał weryfikację z przewalutowaniem, ale na małą kwotę.
Po weryfikacji zmieniasz:
Profil -> Więcej Opcji -> Moje Pieniądze -> Moje wstępnie zatwierdzone płatności Zarządzaj płatnościami automatycznymi i subskrypcjami. Zauktualizuj -> Ustaw dostępne źródła finansowania płatności -> Karta kredytowa MasterCard xxx Opcje przeliczania -> Proszę obciążyć mój rachunek w walucie wykazanej na fakturze wystawionej przez sprzedającego.
Później możesz testowo kupić coś za małą kwotę w $, powinno pójść bez przewalutowania, ważne żeby wybrać kartę przy płaceniu, nie saldo.
Qrcze chyba tych opcji nie zmieniłem u siebie, i robiąc zakupy u Chińczyka towar był w cenie 29 $ a PayPal zabrał mi z konta trochę ponad 32$.
Teoretycznie zrobiłem wszystko tak jak w poradniku na 1 stronie...ale gdzieś pewnie ominąłem te ustawienia.
Rozumiem że po zmianie tych Zatwierdzonych płatności PP nie będzie już mi przewalutowywał USD z karty MasterCard(z Tmobile) na ZŁ i potem znów na USD??
I drugie pytanie- trochę mi "gul" drgnął jak mi podwójnie przeliczyło te USD a poza tym naczytałem się że sporo danych wypływa z tego PP, więc usunąłem swoją podpiętą kartę MasterC do Pp. Czy za usuwanie i dodawnie karty pobierane są prowizje? Przydało by się podpiąć jednak kartę do PP i pytanie brzmi - czy seryjnie jest większe prawdopodobieństwo że gdzieś te dane wypłyną i ile kasują za podpięcie karty. W historii tego nie sprawdzę bo trochę tego jest...
Dzięki