Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez fake4r » 3 lis 2016, o 11:29
Musisz mieć jakieś środki na karcie tak btw bo paypal pobiera chyba 1-2$. Karta oczywiście musi być aktywna i jakieś tam limity mają być ustawione.
-

fake4r
- VIP
-
- Pochwały: 215
- Telefon:: Redmi Note 8
przez Azael » 3 lis 2016, o 13:49
Kupiłem na geekbuying.com przedmiot za który zapłaciłem PayPalem. Od zamówienia minęło 2 miesiące. Ostatni status to opuszczenie Pudong miesiąc temu.
Czy mogę założyć spór na PayPal czy czekać aż będzie bliżej 90dni aby uznali?
Wysłane Thorem
-
Azael
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 4
- Telefon:: Sony
przez Dragan » 4 lis 2016, o 02:21
Dodałem sobie kartę Revolut na Paypalu. I teraz jest pytanie czy muszę ją potwierdzać ? Jest pewien kłopot co do tego, bo karta jest jakby w euro, dolarach i funtach, w sensie można mieć pieniądze w tych trzech walutach na niej. Ustawiłem na Paypalu w opcjach przeliczania waluty dla karty "Proszę obciążyć mój rachunek w walucie wykazanej na fakturze wystawionej przez sprzedającego." Czy to wystarczy by było ok czy muszę coś zrobić ?
-
Dragan
-
- Telefon:: SE
przez DANN1 » 4 lis 2016, o 11:12
mam już środki, karta też jest aktywowana (pobrało 6USD za aktywacje?), gdzie zmienić limity? na stronie banku nie widze takiej opcji
-
DANN1
-
- Telefon:: Apple
przez jfd » 10 lis 2016, o 17:49
Witam,
Sledze ten wątek, ale niestety nie wywnioskowałem ostatecznie kwestii, czy mając konto w paypal moge wyplacic pieniądze na kartę debetową na konto dolarowege bez przewalutowywania salda konta na złotówki ?
Dzieki !
-
jfd
-
- Telefon:: samsung
przez fake4r » 10 lis 2016, o 17:57
Nie.
-

fake4r
- VIP
-
przez jfd » 10 lis 2016, o 18:16
Ktos pisal, ze jak podepnie sie karte debetową dolarową bezposrednio do konta dolarowego w paypal, to mozna wyplacic dolary na koncie bez przewalutowywania
-
jfd
-
przez fake4r » 10 lis 2016, o 18:27
-

fake4r
- VIP
-
przez jfd » 14 lis 2016, o 22:04
Slyszalem, ze mozna w Nest Banku zalozyc konto walutowe np. dolarowe i podobno da sie do paypala podpiąć wydaną do tego konta karte...i na nią wypłacić dolary bez przewalutowywania. Ciekawe czy to jest realne
-
jfd
-
przez TuptusiowaPanna » 14 lis 2016, o 22:12
Ja próbuję w tym Nest Banku założyć konto, ale ciągle są jakieś problemy. Miesiąc temu odrzucili mi przelew autoryzacyjny z niewiadomego powodu. Wczoraj spróbowałam założyć konto jeszcze raz. Przyszła na maila informacja o otwarciu konta (załączniki z umowami itd.) i informacja, że aby się zalogować muszę wpisać hasło, które przyszło SMSem na nr telefonu podany we wniosku. Problem w tym, że żaden SMS od nich nie doszedł. Na maila zero odpowiedzi.
Co do karty to tak, można ją podpiąć do Paypala. Jest to karta Visa.
-
TuptusiowaPanna
-
- Pochwały: 1
- Telefon:: Prestigio
przez jfd » 14 lis 2016, o 23:32
Dzieki za odpowiedz!
Reklamuja ten bank w TV ostatnio po kilkanascie razy dziennie.
Czy z Twoich informacji da sie wyplacic srodki z konta w PayPal w dolarach na konto dolarowe w NestBanku bez przewalutowywania ich po drodze na PLN?
Dzieki :)
-
jfd
-
przez TuptusiowaPanna » 14 lis 2016, o 23:43
Nie wiem. Nie mam dużego doświadczenia z PayPalem ani na razie konta w dolarach, aby kombinować (sprawdzać różne możliwości).
-
TuptusiowaPanna
-
- Pochwały: 1
- Telefon:: Prestigio
Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI