Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez grzegorzpluta » 19 sie 2016, o 19:04
Cześć.
Miałem opisać jak wyglądała moja sytuacja.
Paczka przyszła na pocztę w Lublinie. Nie odebrałem jej od listonosza i poprosiłem o odniesienie na placówkę. Po pracy po niego pojechałem, przy okienku opisałem wszystko jak było. Pokazałem protokół. Pani w okienku sama dała mi nóż do otwierania paczek i powiedziała że mam najpierw sprawdzić a potem ewentualnie płacić. Postapili bardzo fajnie. Paczka przyszła tylko lekko uszkodzona. Od dziś mogę powiedzieć że polubiłem Pocztę Polska :). Kultura jednak dużo może.
-
grzegorzpluta
-
- Telefon:: apple
- ROM: ios 9
przez saroo » 19 sie 2016, o 20:10
Zamawiałem na Ali telefon LeTV x900 za około 280$ przez DHL. W 4 dni telefon do mnie dotarł i co ciekawe zapłaciłem VAT od wartości zadeklarowanej na paczce, czyli od 31$, wyszło 49 zł :D
-
saroo
-
- Pochwały: 3
- Telefon:: LeTV
przez marek54352 » 20 sie 2016, o 00:47
Zadzwoniłem do urzędu celnego pod ten numer:
- Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Podałem tam numer przesyłki i podano mi numer magazynowy, po czym skierowano mnie tutaj:
Gdzie kazali mi wysłać dokumenty pod ten mail:
Zapewniono mnie też, że przesyłka zostanie odprawiona do końca tygodnia. Gdy ktoś ma problem niech dzwoni. :)
Przesyłka nie została odprawiona, nie ma żadnego listu. Żadnej odpowiedzi na maila. Czekam cały czas. Po prostu to jest jakieś nieporozumienie co urząd celny robi z tą przesyłką. Zdarzyło Wam się kiedyś coś takiego?
-
marek54352
-
- Telefon:: 3310
przez grzegorzpluta » 21 sie 2016, o 10:07
Zadzwoniłem do urzędu celnego pod ten numer:
Podałem tam numer przesyłki i podano mi numer magazynowy, po czym skierowano mnie tutaj:
Gdzie kazali mi wysłać dokumenty pod ten mail:
Zapewniono mnie też, że przesyłka zostanie odprawiona do końca tygodnia. Gdy ktoś ma problem niech dzwoni. :)
Przesyłka nie została odprawiona, nie ma żadnego listu. Żadnej odpowiedzi na maila. Czekam cały czas. Po prostu to jest jakieś nieporozumienie co urząd celny robi z tą przesyłką. Zdarzyło Wam się kiedyś coś takiego?
Przede wszystkim ustal czy panie z sekretariatu przekazały potrzebne dokumenty. Dzwoniłeś na magazyn celny pocztowy? Paczka na pewno tam jest? Może już zaginęła.
Wysłane z mojego m3 note przy użyciu Tapatalka