Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
19 sty 2014, o 22:24
Nie podali i wiem ze jest obecnie 22 euro w przepisach ale w związku z nowym planem na rok 2013-2020 maja jednostki czyli osoby prywatne traktować ulgowo do pewnych kwot natomiast zwracać uwagę na paczki większe i w okolicach 0,5kg +
Trochę pomeczylem UC i paru ciekawych rzeczy się dowiedziałem
20 sty 2014, o 15:04
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Szukam i znaleźć nie mogę gdzie to będzie waszym okiem?
20 sty 2014, o 15:21
Może w spamie masz.
20 sty 2014, o 15:53
Nie ma :( Jakieś pomysły ? (wiadomość od chinola up w code)
20 sty 2014, o 16:05
Mam do Was nieco inne pytanie,
przejrzałem ten temat i była tu historia użytkownika Ineffable dotycząca niepobrania przez listonosza VATu przy wydawaniu paczki.
Tak się składa, że miałem identyczną sytuację, tyle tylko, że mój telefon, jak pisałem w innym temacie, okazał się podróbką i poleciał już z powrotem, w związku z czym tak naprawdę niepłacenie tego VATu byłoby mi na rękę.
I teraz pytanie - jeśli w ciągu 10 dni (czas, w jakim UC ma dostać kasę z PP) nie dostanę żadnego info dot. uiszczenia zaległej opłaty, to mogę zapomnieć o sprawie? (Bez stresu, że np. za pół roku w PITach albo innych mi dowalą)?
Tak wiem, kwestie moralności itp., ale być stratnym 50 zł a prawie 200 to różnica.
21 sty 2014, o 11:50
Wczoraj Komorniki przekazały paczkę do Poznania na cło.Kurcze dałem za nią 385 USD;/Wysyłane EMS
Dzisiaj szybko odwołałem u chinczyka kolejna na kwotę 500 USD(już była u przewoźnika;d) tez miała iść EMS ale zmieniłem na HK Post może to coś zmieni i tym razem się uda;]
21 sty 2014, o 20:23
Chciałbym kupić tego zte
http://www.aliexpress.com/item/Original ... 60284.html ale mam to nieszczęście, że szłoby przez UC Poznań. Jest jakieś wyjście z tej sytuacji? Z tego, czo czytam, UC Poznań wymaga certyfiaktu CE, a ja nie mam zielonego pojęcia, czy ten zte go ma. Niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, najczęściej odpowiedzią było "Jeśli nie idzie przez Poznań, to nie masz sie co bać". Właśnie miałaby iść przez Poznań, co teraz? :)
21 sty 2014, o 22:33
Pomyśleć czy nie masz w jakimś bezpieczniejszym rejonie naszego kraju zaufanego znajomego i na niego zamówić, potem Ci tylko paczkę krajową wyśle
21 sty 2014, o 23:14
A jak wygląda w lubuskim? Nie mają styczności z Poznaniem? Czy też niestety idą przez Poznań, bo to po drodze?
22 sty 2014, o 01:31
Poznań chyba się opanował z CE. Mojego RedRice i Jiayu G3 kumpla (oba w styczniu) nie CE'owali, choć vat wleciał.
22 sty 2014, o 07:48
Poznań chyba się opanował z CE. Mojego RedRice i Jiayu G3 kumpla (oba w styczniu) nie CE'owali, choć vat wleciał.
Fajnie jest nie być jedyny ;D
22 sty 2014, o 08:52
Avis, tobie też się udało?
Ok, a co w sytuacji, gdy nie będę miał tego szczęścia? Paczka wraca do nadawcy, tak?