Opinie o Banggood

Banggood.com Oferta sklepu, promocje, kupony, opinie, pomoc

Re: Opinie o Banggood

Postprzez fake4r » 15 lut 2017, o 11:31

Ale jaki nie smak? Że sklep realizuje zamówienie w ekspresowym tempie to błąd? Chyba zanim co się kupi to można się spokojnie zastanowić, i to nie godzinę, tylko nawet kilka dni. A nagle po 5 minutach od wpłaty chcesz rezygnować? Możesz, no ale trochę to dziwne. Chociaż tempo banggood w tej sytuacji zaskakuje. Ja zawsze po zapłacie a jeszcze przed wysyłką miałem przycisk "apply refund" przy każdym zamówieniu.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez karamba88 » 15 lut 2017, o 11:58

Oczywiście, że miałem przycisk "Apply refund". Tylko, że klikanie w ów przycisk nic nie dawało. Szybko wysłałem email z prośbą o anulowanie zamówienia. Niestety różnice czasowe robią swoje i Chińczycy spali w tym czasie.

@fake4r Jesteś bardzo życzliwym człowiekiem. Wobec tego w swojej ocenie owej sytuacji weź proszę pod uwagę fakt, że przeoczyłem możliwość dodania kuponu rabatowego.
Po 5 minutach od zakupu uświadomiłem sobie, że mógł być on tańszy. Wobec tego próbowałem jak pozwala mi regulamin sklepu: odstąpić od zakupu i ponownie zakupić z dodanym kuponem rabatowym. Banggood często sam zachęca do korzystania z kuponów rabatowych.

ZAWSZE spokojnie zastanawiam się nad zakupami. Po prostu zagapiłem się i nie skorzystałem z kuponu.

W tym przypadku ekstremalnie szybki czas realizacji zamówienia zadziałał na moją niekorzyść. Oczywiście była to specyficzna sytuacja. W innym wypadku byłbym nadzwyczaj zadowolony z ekspresowego tempa realizacji zamówienia. To jest oczywista oczywistość.
karamba88

Pochwały: 1
Telefon:: Xiaomi

Postprzez fake4r » 15 lut 2017, o 12:00

To trochę bardziej usprawiedliwia chęć rezygnacji. No nic trudno się mówi, za to jesteś bogatszy o kolejne doświadczenie ;-) a strata chyba niewielka...
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez akir » 15 lut 2017, o 13:33

Kupiłem przewód(jest uszkodzony) , jedyne co mogę zrobić to pisać do banggood. Komentarza nie da się wystawić wyświetla że produkt już nie jest sprzedawany

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
akir
AKTYWNY

Pochwały: 14
Telefon:: huwawei

Postprzez Flyagaric » 15 lut 2017, o 13:56

No to nakręć wideo i pisz do nich - w moim przypadku błyskawicznie miałem wysłany nowy przedmiot. Dostałem kiedyś zepsuty silniczek do drona, to na wszelki wypadek wysłali 2 i dołożyli jeszcze 2 śmigiełka.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez akir » 17 lut 2017, o 06:12

Mam to wysłać jako email contact us?

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
akir
AKTYWNY

Pochwały: 14
Telefon:: huwawei

Postprzez TomekC96 » 22 lut 2017, o 19:22

Czy Banggood dodaje jakieś gift'y do telefonów?
TomekC96

Telefon:: samsung
ROM: ?

Postprzez slavo22 » 22 lut 2017, o 20:33

Nie

Wypalcowane
slavo22
VIP

Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Postprzez karamba88 » 4 mar 2017, o 11:46

Banggood twierdzi, że nie wyśle zakupionego Xiaomi Mi 5 64GB do Polski, bo nie ma obecnie "sposobu wysyłki" tego telefonu.
Czy mieliście już taki przypadek, że odrzucają wysyłkę, jak kupiło się przedmiot z kuponami znizkowymi?
Wygląda na to, że taka sprzedaż im się nie opłaca i próbują anulować zamówienie.
Czy po takim anulowaniu dodają jakieś "Banggood points" w ramach zadośćuczynienia?
karamba88

Pochwały: 1
Telefon:: Xiaomi

Postprzez Flyagaric » 4 mar 2017, o 12:51

O szczegółach to ty rozmawiaj z nimi. Negocjuj dobrze, to i punkty będą.
Jeśli chodzi o brak wysyłki, to przypuszczam, że mogą to być echa "afery" z CE. To tylko moja zgadywanka, ale przecież do Chińczyków już to dotarło. Sam jestem ciekaw, czy nam to nie zacznie bruździć.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Banggood.com