Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
19 wrz 2014, o 12:58
A ja muszę polecić sprzedawcę
Jiayu Factory Online Shop - >
http://www.aliexpress.com/store/510855Zakupiłem u niego w ostatnim miesiącu dwa modele Jiayu, jeden F1 dla bratowej, i jeden G4S dla mnie. Na pierwszy czekałem równo dwa tygodnie, na drugi dwa tygodnie bez trzech dni. Dobry kontakt ze sprzedawcą, sam wysyłał obie paczki NL Post (nie wspominałem nic o tym), przeszły bez cła.
Po za tym paczki bardzo dobrze zapakowane, gruba warstwa folii bąbelkowej. Szczerze polecam sprzedawcę :)
P.S. Gdy by ktoś miał zamiar tam coś kupować, może wynegocjuje lepszą cenę jak powie sprzedawcy że jest polecony przez jego dobrego klienta. Jak coś proszę o kontakt udzielę informacji co, kiedy i za ile kupowałem :)
19 wrz 2014, o 15:55
W niedzielę chce zakupić asusa zenfone 6. Czy warto zapłacić 10 dolarów więcej i kupić u goldway-a czy taniej w lensen group? Szanse na cło pewnie są podobne w obu wypadkach
19 wrz 2014, o 19:21
Lensen też jest ok. W tej sytuacji bierz taniej. VAT nie ma tu nic do rzeczy. Żaden ze sprzedawców tego nie gwarantuje.
23 wrz 2014, o 11:07
Chciałabym kupić na Ali telefon Lenovo A820, czy ktoś może mi doradzić dobrego sprzedawcę?
23 wrz 2014, o 11:29
Model już nie produkowany ,poszukaj czegoś nowszego.
23 wrz 2014, o 20:31
Kupuj tam gdzie taniej. Obydwoje sprzedawcy są tutaj plecani. Chinatronic daje drobne pierdółki (folie na ekran, czytnik kart, itp) jak dodasz jego sklep do ulubionych oraz na hasło recommended by telchina.pl. A po zakupie jak dasz mu pięć gwiazdek to daje 3$ rabatu. Może to nie wiele ale zawsze coś.
Ta promocja u chinatronic jeszcze aktualna?
24 wrz 2014, o 10:11
A czy ZTE V967S jest nadal produkowany?
24 wrz 2014, o 22:54
Witam.
Jutro prawdopodobnie będę zamawiał Umi C1 i zastanawiam się, gdzie dokonać zakupu. Po za GoldWayem, UGOOD rozważam też tego sprzedawcę:
http://www.aliexpress.com/item/Original ... 14958.htmlKtoś kiedyś coś u niego kupował? Cena jest dobra + bardzo dużo dodatków w zestawie, tylko trochę ma negatywnych opinii i wysyłka sweden post, gdzie osobiście wołałbym SG algo NL.
Ryzykować? Czy lepiej bez tych prezentów a mieć od kogoś pewnego?
25 wrz 2014, o 08:07
Kupuj u jakiegos mniej znanego a zdobrymi komentami :) ja u ugooda kupilem ostatnio coolpada zaczal dzialac dopiero po 4 dniach , na tracking 10 dni czekalem potem itp ale wysyalal, takze zobacymy co przyjdzie.
25 wrz 2014, o 08:08
Kupuj u jakiegos mniej znanego a zdobrymi komentami :) ja u ugooda kupilem ostatnio coolpada zaczal dzialac dopiero po 4 dniach , na tracking 10 dni czekalem potem itp ale wysyalal, takze zobacymy co przyjdzie.