Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez TMK » 16 wrz 2014, o 09:18

mateusz27 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Najpewniejszy jest sklep http://www.ibuygou.com. W przeciwieństwie do tych z ali, masz pewny i czysty soft.
Przedział cenowy jest gdyż wrzucili do jednego worka nota oraz redmi 1s. Generalnie nie kupiłbym tam, mają tylko jeden komentarz za sprzedaż w tej aukcji. Patrz na górę listy:
http://www.aliexpress.com/w/wholesale-xiaomi-redmi-note.html?site=glo&SearchText=xiaomi+redmi+note&SortType=total_tranpro_desc&CatId=5090301&initiative_id=AS_20140915231459&shipCountry=pl&filterCat=380230,5090301&isrefine=y
TMK

Pochwały: 2
Telefon:: LG

Postprzez Utioz » 16 wrz 2014, o 11:33

muszyna2 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Unikać tego sprzedawcy. Moją paczkę wysłał po 15 dniach! Lepiej dopłacić i wziąć u Honkong albo BlackPeach
Utioz

Pochwały: 3
Telefon:: Xiaomi redmi 1s

Postprzez mateusz27 » 16 wrz 2014, o 20:05

TMK napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na ibuygou.com, mianowicie tutaj http://www.ibuygou.com/p-xiaomi_redmi_n ... -5844.html out of stock, w comentarzu do jednego z pytań odpowiedź, że nie będą już mieli, bądź nie wiedzą kiedy będzie. :( A ta aukcja:

http://www.aliexpress.com/item/3G-Origi ... 65107.html

od rana sprzedały się jeszcze 2. Warto kupić, to jest ta wersja PRO, obsłuży AERO2?
mateusz27

Telefon:: LG

Postprzez hellhammer » 17 wrz 2014, o 09:01

Panowie kupiłem u UGOOD colpada 7320, kupował ktoś u tego sprzedawcy? a moze ktos kupił u niego ten tel? Jak szybko wysyla paczki? Jak opisuje, unika sie vatu u nas? Jak z romem od niego na coolpadzie? dobrze działa, duzo chinsskich aplikacji?
hellhammer
VIP

Pochwały: 25
Telefon:: sony

Postprzez maarten » 18 wrz 2014, o 03:25

http://www.aliexpress.com/item/Original ... 38097.html

Co myślicie o tym sprzedawcy? Dobra cena.
maarten

Telefon:: Sony

Postprzez hellhammer » 18 wrz 2014, o 08:32

maarten napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Sprzedawca godny polecenia, a co do ceny to sm powinienes widziec czy dobra czy nie :)
hellhammer
VIP

Postprzez fake4r » 18 wrz 2014, o 08:44

Chciałem przestrzec przed sprzedawcą Lucky Star Electronic Ltd Co http://www.aliexpress.com/store/1159685
Zamówiłem S650 po obniżonej cenie do 90$ w czasie promocji miesiąc temu, dodatkowo miałem kupon 7$ od tej kwoty więc zapłaciłem 83$. Telefonu jednak nie otrzymałem. Czas na wysyłkę około 10 dni. Dostałem numer ale długo nic nie pojawiało się w trackingu, napisałem do nich, dostałem odpowiedź żebym poczekał bo mają jakieś holidays. Po następnym tygodniu nic dalej nie ruszyło otworzyłem wczoraj spór o full refund i sprzedawca się zgodził nie mal od razu na zwrot. Tak że chyba taki miał plan - nie wysyłać telefonu i czekać aż otworzę spór. Wcześniej i tak dopytywałem zaraz po kupnie czy na pewno zamierza wysłać telefon odpisał że tak oczywiście. Ehhh czasem ręce opadają.

Autor postu otrzymał pochwałę
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Re: Odp: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez hellhammer » 18 wrz 2014, o 08:51

siwers1986 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

a jaki tel kupowałes u niego? jaki soft wgrany? prosiles o wyslke nl post? czy sam wysyla tym? ogolnuie co powiesz o sprzedawcy?
hellhammer
VIP

Postprzez siwers1986 » 18 wrz 2014, o 11:07

hellhammer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

a jaki tel kupowałes u niego? jaki soft wgrany? prosiles o wyslke nl post? czy sam wysyla tym? ogolnuie co powiesz o sprzedawcy?

Prosilem soft skopany polecalem do momentu az zalozyz spor bo telefen bardzo czesto traci zasieg
siwers1986

Telefon:: Sony

Postprzez hellhammer » 18 wrz 2014, o 11:38

siwers1986 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Prosilem soft skopany polecalem do momentu az zalozyz spor bo telefen bardzo czesto traci zasieg

no i mnie przeraziles moglem zmiast u ugooda kupic u goldwaya ;( to ma byc tel dla mojej dziewczyny ona placila ja jej tylko troszke dorzucilem ;/ wybralem coolpad 7320
hellhammer
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI