Teraz jest 29 kwi 2025, o 14:24

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

[ dwie karty SIM] Dual sim active

Witam,

Przewertowałem to forum jak i kilka innych i zadziwia mnie to, że nie jest rzeczą łatwą jednoznacznie określić, który z telefonów reklamowanych tutaj jest tak naprawdę dual sim active. Większość to są dual simy stand by, czyli dla osób komunikujących się z wieloma osobami każdego dnia zupełnie bezużyteczne. Własnie jestem w trakcie odsyłania takiego aparatu za prawie 700, który rzekomo miał być wg zapewnień sprzedawcy dual sim active. Niestety po 2 dniach testów sprzedawca ...
Czytaj więcej : [ dwie karty SIM] Dual sim active | Wyświetlone : 26970 | Odpowiedzi : 25 | Dział : Dual SIM

Lampy i oświetlenie LED

Czy ktoś kupował żarówki, led na aliexpress?
Chodzi mi o takie do opraw halogenowych.
caś jak u tego sprzedawcy http://www.aliexpress.com/store/709002

Jacyś sprawdzeni sprzedawcy z dobrej jakości lampkami.
Czytaj więcej : Lampy i oświetlenie LED | Wyświetlone : 43425 | Odpowiedzi : 154 | Dział : Oświetlenie, Lampy, Latarki, światełka

OPPO Find 6, wydajny chińczyk z chipem Snapdragon 800

Chiński producent smartfonów Oppo szykuje się do wypuszczenia swojego jnowszego dzieła oznaczonego jako Find 6. Według najnowszych doniesień, smartfon ma mieć bardzo wydajny chip Snapdragon 800 i 2 GB RAM.

Obrazek

Na temat specyfikacji Oppo Find na razie nie wiadomo zbyt wiele. Można przypuszczać, że Chińczycy wyposażą go w 13 MP kamerę i 5-calowy ekran 1080p. Niektóre źródła mówią, że Oppo testuje dla swojego smartfona 8 MP kamerę przednią. Plotki wspominają także o ...
Czytaj więcej : OPPO Find 6, wydajny chińczyk z chipem Snapdragon 800 | Wyświetlone : 1692 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Lenovo, Huawei, ZTE w TOP5 producentów smartfonów.

Chińscy producenci Lenovo, Huawei, ZTE w piątce największych producentów smartfonów na świecie.
Firma analityczna Canalys opublikowała dane za czwarty kwartał 2012 z ponad 50 państw świata. Zgodnie z oczekiwaniami rynek smartfonów wzrósł do 438 milinów sztuk, co oznacza wzrost rok do roku o 37%. Szczególnie wzrosła sprzedaż smartfonów z systemem Android, który jest już w 34% produkowanych urządzeń.
Obrazek

żródło:Canalys,azjadlaciebie.blogspot.com
Czytaj więcej : Lenovo, Huawei, ZTE w TOP5 producentów smartfonów. | Wyświetlone : 2162 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

UMI X2 TURBO 1,5GHz 5 cali FullHD 1920x1080 13.0MP

Umi chce bardzo szybko uruchomić produkcję modelu Umi X2 Turbo z zaktualizowanym procesorem Mediatek MT6589T o częstotliwości 1.5GHz.

Obrazek

Jak wiemy, Umi X2 zostanie uruchomiony 15 maja, zamiast planowanego wcześniej chipa MT6589 1.2GHz , będzie sprzedawany z mocniejszym procesorem MT6589T 1.5GHz . Nie tylko procesor jest szybszy, ale GPU PowerVR SGC 544 też chodzi szybciej.

Umi uruchomi dwie wersje X2, 1GB RAM, 16GB ROM za 195 dolarów, oraz 2 GB pamięci RAM 32 GB ...
Czytaj więcej : UMI X2 TURBO 1,5GHz 5 cali FullHD 1920x1080 13.0MP | Wyświetlone : 6179 | Odpowiedzi : 14 | Dział : Nowości

Problem ze stroną Aliexpress.com

Cześć,

mam problem z aliexpress. Po wpisaniu interesującego mnie przedmiotu pokazuje mi się lista jak poniżej w linku. Gdy chcę posortować wg "Orders" sortuje mi ale jakoś dziwnie. Po wpisaniu Newman K1 pokazują się tylko mało popularne sklepy, nie ma na liście np.: Chinatronic.
Do tej pory używałem innego kompa i tam wszystko było w porządku (lista wyników była jak np.: w allegro).

Czy ktoś wie o co może chodzić?

Code:
http://www.fotoszok.pl/show.php/1569165_bezantytua-u.jpg.html
Czytaj więcej : Problem ze stroną Aliexpress.com | Wyświetlone : 1507 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HydePark

Pokaz swój pulpit!!!

Pokazcie tutaj swoje pulpity na chinskich słuchawkach wraz z opisem skąd tapeta itp.

Jak zamieścic?
Klikamy w naszym smartphonie na power+volume down (lub up) i przytrzymujemy 2 sekundy.
Obraz *png wrzucamy np. na dropboxa i link umieszczamy w Img
Czytaj więcej : Pokaz swój pulpit!!! | Wyświetlone : 1463 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

[konfiguracja] Android (wersja co najmniej 2.3) na Chińskim

Witajcie!

Na wstępie - jeżeli dodałem temat w złym miejscu, przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego.

Kiedyś, czyli jakiś rok temu, w moje skromne ręce wpadła chińska N9... ale chciałbym na nim uruchomić system Android który nie jest zainstalowany na nim :-(

Czy ktoś z Was, Drodzy użytkownicy instalował już system Android na tym telefonie?
Moglibyście poradzić co i jak lub dać link do odpowiedniej strony? ...
Czytaj więcej : [konfiguracja] Android (wersja co najmniej 2.3) na Chińskim | Wyświetlone : 1802 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Neo N003 turbo z procesorem MT6589T 1,5GHz

Neo N003 jest zapowiadany jako najtańszy na świecie telefon FHD 1080, który ma zostąć uruchomiony do końca czerwca.

Obrazek

Źródła zbliżone do Neo donoszą, że Neo N003 otrzyma podobną aktualizację procesora jak Umi X2, co oznacza że N003 będzie w rzeczywistości N003 Turbo i będzie posiadał nowy ulepszony procesor od Mediatek, MT6589T .

MT6589T ma nie tylko szybszy chip działający z taktowaniem zegara 1,5 GHz zamiast 1,2 GHz, to także ma szybsze GPU i ...
Czytaj więcej : Neo N003 turbo z procesorem MT6589T 1,5GHz | Wyświetlone : 2750 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Nowości

THL W8 + Turbo z procesorem MT6589T i 2GB RAM

MediaTek uruchomił produkcję nowych szybszych czterordzeniowych procesorów oznaczonych jako MT6589T (turbo) co wywołało wyścig chińskich producentów telefonów, aby zmodernizować swoje telefony. Ostatnio podobnie postąpił też THL i zaktualizował THL W8 + do wersji Turbo .

Obrazek

Wersja młodzieżowa THL W8 (1GB RAM) jest w sprzedaży już od miesięcy, ale zagorzali fani telefonu czekają do rozpoczęcia sprzedaży THL W8 + z 2 GB pamięci RAM, ale nie będzie to jedyna różnica!

THL właśnie ogłosił, że ...
Czytaj więcej : THL W8 + Turbo z procesorem MT6589T i 2GB RAM | Wyświetlone : 4178 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165497 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570