Teraz jest 28 kwi 2025, o 23:46

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

[ ] Poszukuje Baterii

Poszukuje baterii li-ion battery 3.7v 1000mah Proszę pomóżcie(Samsung)
Czytaj więcej : [ ] Poszukuje Baterii | Wyświetlone : 1317 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

Formowanie baterii w chinczykach ?

1. Formowanie baterii było konieczne kiedyś w starych telefonach . Czy w tych chinskich klonach i w czasach nowszej generacji jest wymagane formowanie ? Bo w necie znalazlem raczej odpowiedzi, ze nie jest , ale nie zaszkodzi zrobic kilka pelnych tzw cykli .

2. Kolejne pytanie moje dotyczy chinczykow, mam obawy z czego zrobione sa ich baterie . Czy przy przeładowywaniu baterii napewno odcina napięcie na ogniwach, gdy osiągnie ona stan pełnego naładowania ?

Od ...
Czytaj więcej : Formowanie baterii w chinczykach ? | Wyświetlone : 1395 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

Zopo ustawienia Aero2

Pomocy. Mam problem ze skonfigurowaniem zopo 300+ do sieci Aero. Czytałem już wszystkie poradniki i nic. Tak naprawdę to wygląda to tak jakby zasięgu nie było, chociaż to niemożliwe bo w Łodzi z tego o widziałem na mapie zasięgu nie powinno być z tym problemu.
Czytaj więcej : Zopo ustawienia Aero2 | Wyświetlone : 1514 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

Podłączenie do komputera

Witam, jak wgrać aplikacje na Chiński telefon, gdy podłączam do laptopa, laptop nie wyszukuje oprogramowania i nie mogę wejść w dysk i wrzucić piosenki. Pomoże ktoś ?
Czytaj więcej : Podłączenie do komputera | Wyświetlone : 1301 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

Feiteng 9300 MTK6575 (Browser)

Witam , jak w temacie , szukam osoby która ma taki telefon :
Feiteng I-9300 MTK6575 rom IMM76D.I9300ZSALED
- Telefon zrootowany , przez przypadek usunąłem plik "Browser.apk" i "Browser.odex" .
Jeśli masz taki telefon , bardzo proszę o podesłanie tych dwóch plików .

Android 4.0.4

* musi być dokładnie ten plik ponieważ, bez wbudowanej przeglądarki nie działa 3G .
Czytaj więcej : Feiteng 9300 MTK6575 (Browser) | Wyświetlone : 1640 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania, problemy

AnTuTu Benchmark - czy pokazuje prawde ?

Czy aplikacja AnTuTu Benchmark moze przeklamywac ? Nie chodzi mi o jakies male ilosci , ale wg mnie dosc spore ... i to na plus dla mnie .
Widzialem w necie wyniki dla Samsunga Galaxy S3 w granicach 11000-14000 , u mnie na klonie wyszlo ponad 16000 .

AnTuTu Benchmark v2.9
GT-I9300
SMDK4x12
CPU 1400MHz
Czytaj więcej : AnTuTu Benchmark - czy pokazuje prawde ? | Wyświetlone : 1533 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pytania, problemy

buty merrell

http://www.aliexpress.com/item/2013-fre ... 87022.html
jest sens kupić buty tej firmy w chinach, nie rozlecą się szybko?
Czytaj więcej : buty merrell | Wyświetlone : 2291 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HydePark

Kłótnia o ROM

Witam,
Dzisiaj miałem wykład w pracy do tyczący ROMu.
Otóż czekam na dostawę zopo c2 który ma 4gb ROMu. Koledzy uświadamiali mnie że ROM to pamięć jedynie do odczytu i że nie będę mógł na tą pamięc cokolwiek zapisywać.

I faktycznie sprawdziłem że ROM to Read-Only Memory - pamięć tylko do odczytu).

Mam rozumieć że w telefonach ROM to miejsce na zainstalowanie oprogramowania oraz pamięć wewnętrzna do wykorzystania czy też się mylę?

Proszę o wyjaśnienie. ...
Czytaj więcej : Kłótnia o ROM | Wyświetlone : 1695 | Odpowiedzi : 10 | Dział : Pytania, problemy

Współczynnik SAR - zagrożenie promieniowaniem

Zacznijmy od definicji za Wikipedią:

"Swoiste tempo pochłaniania energii (tłumaczone także jako szybkość pochłaniania właściwego energii i współczynnik absorpcji swoistej), (ang. SAR; Specific absorption rate) jest miarą szybkości, z jaką energia jest pochłaniana przez ciało człowieka podczas gdy jest narażone na działanie fal radiowych pola elektromagnetycznego. Jest definiowana jako moc absorbowana przez masę tkanek ciała ludzkiego, a jej jednostką jest wat przez kilogram (W/kg)."

Zastanawiam się nad kupnem chińskiego telefonu, trochę się jednak obawiam promieniowania, ...
Czytaj więcej : Współczynnik SAR - zagrożenie promieniowaniem | Wyświetlone : 9413 | Odpowiedzi : 32 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Problem z telefonem biały ekran

Witam mam I9300 problem jest taki ze po właćzeniu telefonu pojawia sie tylko biały ekran słychac ze sie system wgrywa dotyk tez działa bo cos wibruje jak dotykam ale cały czas mam biały ekrsan w czym moze problem lezec dodam ze wszystko byo wporzadku do momentu kiedy mi sie bateria rozładowała
Czytaj więcej : Problem z telefonem biały ekran | Wyświetlone : 1395 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165495 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570