Teraz jest 25 kwi 2025, o 17:31

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Program do obsługi telefonu z poziomu PC

Witam, mam pytanie odnosnie programu do obslugi telefonu model to i9082 jak instalowalem telefon to musialem pobrac sterowniki i z folderu je istalowalem zainstalowalo sie jako Mtk65xx, chodzi mi o dostep do pamieci telefonu, jezeli jest mozliwosc dostepu do pamieci wlasnej telefonu bez programu to prosze mi powiedziec jak, po zainstalowaniu telefonu i sterownikow pojawil sie dostep tylko do karty SD. Pozdrawiam jezeli jakies pytania co do aukcji gdzie kupilem itd to prosze zadawac. A ...
Czytaj więcej : Program do obsługi telefonu z poziomu PC | Wyświetlone : 1326 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pytania, problemy

Widżet do zarządzania kartami sim ?

Witam,
Mam smartfona z dual sim. Jedna karta służy do rozmów/sms a druga do Internetu.
Gdy jestem w domu i mam zasięg wifi muszę ręcznie wyłączać jedną kartę sim (Internet) i wyłączać transmisję danych (jak nie wyłącze to przełączy się na drugą kartę sim) w celu oszczędzania baterii.
Chciałbym jakiś taki widżet/aplikację że klikam jedną ikonę i włącza się wifi a wyłącza ustalona karta sim i przesyłanie danych. Drugi raz klikam wyłącza się wifi a ...
Czytaj więcej : Widżet do zarządzania kartami sim ? | Wyświetlone : 8859 | Odpowiedzi : 11 | Dział : Dual SIM

Wysyłka przez Malaysia Post/Pocztę Malezyjską

Pozwoliłem sobie założyć nowy wątek. Jestem chyba jedną z pierwszych osób na tym forum które zamówiły telefon z aliexpress tą formą wysyłki. Szukałem informacji na temat wysyłki pocztą malezyjską jeszcze przed złożeniem zamówienia ale nic nie znalazłem. Dlatego teraz, już po odebraniu paczki, opisze dla potomnych ;-) jak to mniej więcej wygląda.

Zamówienie na aliexpress złożyłem 20 grudnia. Numer do śledzenia dostałem 25 grudnia i najprawdopodobniej chińczyk ...
Czytaj więcej : Wysyłka przez Malaysia Post/Pocztę Malezyjską | Wyświetlone : 47670 | Odpowiedzi : 304 | Dział : Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI

No1 S6 BRICK??

Witam. Posiadam od dawna telefon marki NO1 S6 i wczoraj chcialem wgrac sobie rom liorsa z mychinesephone.com dostepny dla tego telefonu programem SP FLASH TOOL . Wszystko ładnie się zaintalowało wyskoczyło zielone kółko. Odłaczam tel od usb i zero reakcji na cokolwiek. Świeci się tylko mała czerwona dioda obok sluchawki. Jak podłączam tel. pod kompa to mi go wykrywa jako MTK USB PORT albo MTK PRELOADER .Wywala błędy 4032 albo 4001 .Podobno trzeba miec jakiś ...
Czytaj więcej : No1 S6 BRICK?? | Wyświetlone : 3976 | Odpowiedzi : 29 | Dział : Pytania, problemy

zmiana ROMu w Lenovo A60+ instrukcja

Jak chcecie pobawić się w zmianę ROM na Lenovo A60+ to tu jest dostępne recovery i instrukcja
"http://marcroger.com/techies/hacking/how-to-install-a-working-cwm-recovery-for-lenovo-a60/"
i ściągamy sobie ROM z postu co napisałem powyżej

W kilku słowach co i jak - kopiujemy wszystko do głównego katalogu na kartę SD

1. CWM recovery.img dla Lenovo A60+
2. apke mobileuncle.apk lub najnowszą wersję wpisz w google: Mobileuncle_20130809v2.9.5.apk
3. Nowy ROM
4. Instalujemy Mobileuncle
5. Uruchamiamy Mobileuncle i tej apki instalujemy wcześniej skopiowane na kartę ...
Czytaj więcej : zmiana ROMu w Lenovo A60+ instrukcja | Wyświetlone : 2703 | Odpowiedzi : 0 | Dział : ROM'y i modyfikacje

Telefon do 250$

Witam!
Chciałbym przeznaczyć MAKSYMALNIE 800 zł na zakup nowego smartfona.
Ważny jest dla mnie czas działania i wydajność. Telefonu nie mam zamiaru ciągle ładować, chcę żeby działał minimum półtorej-dwa dni, czyli bateria powyżej 2500 mah to minimum.

Proszę o jakieś propozycje.
Czytaj więcej : Telefon do 250$ | Wyświetlone : 207099 | Odpowiedzi : 1060 | Dział : Jaki telefon kupić ?

Lenovo S939 6 calowy 8-rdzeniowiec za 900zł

Lenovo do swojego bogatego już portfolio wprowadza pierwszy smartfon napędzany przez 8-rdzeniowy procesor MediaTek MT6592 o częstotliwości taktowania 1.7 GHz, z 4-rdzeniowym układem graficznym Mali-450MP4 o taktowaniu 700 MHz.

Obrazek

Pod 6 calowym wyświetlaczem Lenovo S939 wykonanym w technologii IPS w rozdzielczości HD 1280 x 720 pikseli znalazło się miejsce dla 1-gigabajtowej pamięci operacyjnej RAM, na
dane i aplikacje zarezerwowano 8 GB wbudowanej pamięci i slot na karty micro SD, aparat główny ma matrycę 8 ...
Czytaj więcej : Lenovo S939 6 calowy 8-rdzeniowiec za 900zł | Wyświetlone : 2157 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Xiaolajiao LA3 - 5,5 cala FHD z Snapdragonem 400

W drugim kwartale 2013 roku Qualcomm zaprezentował swoich pogromców czterordzeniowych procesorów Mediateka. Od niedawna zaczęły pojawiać się ciekawe urządzenia oparte o te układy

Obrazek
Jednym z nich jest Xiaolajiao LA3 działający w oparciu o SOC Qualcomma MSM8228 skierowany dla klasy low-end oraz mid-end posiada 5,5 calowy ekran FullHD wspierany przez układ graficzny Adreno 305. Napędzany przez cztery rdzenie o taktowaniu 1,4GHz i wspierany przez 1GB pamięci RAM LA3 może okazać się ciekawą alternatywą dla takich ...
Czytaj więcej : Xiaolajiao LA3 - 5,5 cala FHD z Snapdragonem 400 | Wyświetlone : 2946 | Odpowiedzi : 22 | Dział : Nowości

Internet na kartę

U którego operatora teraz opłaca się najbardziej kupić karte sim z internetem?
Chodzi mi o opcję najtańszą koło 12gb/rok lub najtańszą w stosunku do GB/3-6 miesięcy.
I pytanie nr 2.: jeżeli będę używał tej kart (czyli internet) to dodzwoni sie ktoś do mnie na "normalną" kartę? Automatycznie przełącza takie połączenie/sms/mail itd..?
Czytaj więcej : Internet na kartę | Wyświetlone : 23933 | Odpowiedzi : 75 | Dział : Dual SIM

THL T5 kolejny tani telefon 4,7 cala 4x1,3GHz

Do rywalizacji wśród telefonów kosztujących mniej niż 130 dolarów dołączył THL z modelem THL T5, który na razie dostępny jest tylko w zakresach TD-SDMA!

Obrazek

THL T5 kosztuje w Chinach zaledwie 899 juanów (130 dolarów) , czyli w tej samej cenie jak Huawei 3X, iOcean X7HD, Jiayu G2F i Voto V5.

Telefon ma ten sam chip quad-core MT6582 o częstotliwości 1.3GHz jak powyższe modele, 1GB pamięci RAM, ma 4,7-calowy ekran QHD, 8-megapikselowy aparat z tyłu ...
Czytaj więcej : THL T5 kolejny tani telefon 4,7 cala 4x1,3GHz | Wyświetlone : 3220 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165492 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39569