Teraz jest 13 sie 2025, o 23:14

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Apka do zmiany wielkosci partycji MTK 65xx

Hej, na razie jedno przydatne znalezisko z okazji mojej przygody z chinskim klonem. Znalazlem aplikacje zmieniajaca wielkosc partycji na aplikacje w telefonach z chipsetem MTK 65xx . Dziala sprawdzilem na swoim chinczyku ktory mial 500 mb na aplikacje teraz ma 2.5gb .Apke zalacze dzis wieczorem.

Wysłane z mojego GT-I9500 przy użyciu Tapatalka
Czytaj więcej : Apka do zmiany wielkosci partycji MTK 65xx | Wyświetlone : 4197 | Odpowiedzi : 5 | Dział : ROMy i Modyfikacje

Zakup większej ilości sztuk a kontrola celna

Witam jestem zainteresowany zakupem kart micro sd.
Mój problem polega na tym że chciałbym zamówić 10 szt
oczywiście z przeznaczeniem na sprzedaż
Czy jeżeli Paczka trafi do urzędu celnego czekają mnie jakieś nieprzyjemności w postaci jakieś kary czy tylko naliczą vat i cło ??
Bardzo proszę o odpowiedź
Czytaj więcej : Zakup większej ilości sztuk a kontrola celna | Wyświetlone : 1052 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Pytania, problemy

Lenovo a760

Witam
Kombinowałem dziś aby miec wiekszy dostep do aplikacji z google marketu, znalazlem w sieci ten poradnik
Robilem wszystko zgodnie z nim, jednak coś poszlo nie tak i teraz telefon zawiesza mi sie podczas ladowania systemu tzn zatrzymuje sie na chinskim logo. Natomiast moge wejsc w tryb recovery. Chciałem przywrocic kopie modyfikowanych plikow, w tym celu zainstalowalem android commander gdzie okazalo sie ze nie czyta pamięci wewnetrznej SDcard0. Odpalilem recovery i tam tez nie ...
Czytaj więcej : Lenovo a760 | Wyświetlone : 1071 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pytania, problemy

życzenia.

Spokoju i radości,
tylko miłych gości!
Smacznej Wigilii i całusów moc
- w tę najpiękniejszą w roku noc!
Szczęścia kilogramów,
ze śniegu bałwanów!
Życzliwych ludzi wokół,
żadnej łezki w oku,
Przyjaciół jakich mało.
Przez życie idźcie śmiało!
Niech miłość bez ustanku Was dotyka.
A w Nowym roku szczęście spotyka!
Załoga telchina.pl

Obrazek
Czytaj więcej : życzenia. | Wyświetlone : 1196 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

HTC sensation XL GPS problem

Hej,

Ostatnio doszły do mnie dwa telefony z Chin, a mianowicie HTC Sensation XL i HTC incredible S.
Wszystko działa prawidłowo z wyjątkiem odbiornika GPS. Zarówno w jednym jak i drugim ikona GPS tylko mruga nie znajdując satelit.
Ściągałem już programy testujące odbiornik GPS ale niestety nic nie znajduje.

Czy to po prostu pech i oba są uszkodzone, czy może powinienem coś zrobić a czego nie wiem? :)

Z góry dzięki za porady i sugestie ...
Czytaj więcej : HTC sensation XL GPS problem | Wyświetlone : 1389 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Pytania, problemy

Serwis chińskich telefonów

Witam,

Czy w polsce jest jakiś serwis który podejmuje się napraw chińskich telefonów opartych na MTK (Software + Hardware)?
Czytaj więcej : Serwis chińskich telefonów | Wyświetlone : 7364 | Odpowiedzi : 28 | Dział : Pytania, problemy

Lenovo A766

Zakładam temat do rozmów o Lenovo A766.
Jeżeli ktoś ma jakieś pytania na jego temat to proszę pisać.
Telefon kupiłem na prezent i jeszcze kilka dni będzie w moim posiadaniu.
Sprawdziłem aero2 i działa pięknie.
Telefonik całkiem fajny zgrabny dość smukły jak na 5 cali , matryca IPS, ekran ładnie prezentuje obraz.
Wgrany był JB 4.2.1, root, sklep play.
Szkoda tylko że jest 512mb ramu na pokładzie.

Poniżej zamieszczam zdjęcia i specyfikacja z antutu
Dodam ...
Czytaj więcej : Lenovo A766 | Wyświetlone : 8588 | Odpowiedzi : 19 | Dział : Dyskusja o telefonach Lenovo

Dlaczego chińskie telefony nie mają pełnej obsługi WCDMA?

Rzadko kiedy chińskie telefony obsługują jednocześnie wszystkie najpopularniejsze zakresy WCDMA 850/900/1900/2100 itp. tak jak te sprzedawane oficjalnie w Europie. Dlaczego ich producenci do standardowego 2100 dodają zazwyczaj tylko jeden zakres, zazwyczaj 850, czasem 900?

Czy obsługa wszystkich zakresów WCDMA az tak bardzo podraża produkcję telefonów, że bardziej opłacalne jest ignorowanie europejskiego rynku?
Czytaj więcej : Dlaczego chińskie telefony nie mają pełnej obsługi WCDMA? | Wyświetlone : 2202 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

VIVO Y20 - MTK 6582 w luksusowym opakowaniu.

MTK 6582 jest coraz popularniejszym układem, znajduje zastosowanie w konstrukcjach budżetowych jak i tych ze średniej półki. Teraz trafia także do segmentu luksusowego, a wszystko to za sprawą właśnie zapowiedzianego VIVO Y20
Obrazek
Obrazek
Parametry "budżetowca" VIVO są dosyć ciekawe : wyświetlacz 5,5" 120x720 OGS, cpu MTK 6582, 1GB RAM,8 GB ROM, bateria 2500mAh co ciekawe obydwie kamery - zarówno tylnia jak i przednia będą miały rozdzielczość 8MP, w dobie coraz większej popularności "słit foci" ...
Czytaj więcej : VIVO Y20 - MTK 6582 w luksusowym opakowaniu. | Wyświetlone : 1335 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

VIVO Xplay 3s - Pełna specyfikacja, zdjęcia i video !!

Znamy już pełną specyfikację oraz wygląd nowego flagowca VIVO !
ObrazekObrazek
Manufacturer Vivo
Model Xplay 3S
Release Date Launched 18th December
Display
Size 6-inch
Resolution 2560 x 1440 QHD (quad-hd) 2K
Protection TBA
Other IPS, 2K, OGS, 490ppi
Features
OS Android 4.3, Funtouch ROM
Chipset Qualcomm Snapdragon 800
CPU 2.3Ghz quad-core
GPU Adreno 330
RAM 3GB
Battery 3200mAh
Other Fingerprint scanner, OTG, NFC (possibly)
Cameras
Rear camera 13 mega-pixel
Features f1.8 aperture
Video MP4, 3GP ...
Czytaj więcej : VIVO Xplay 3s - Pełna specyfikacja, zdjęcia i video !! | Wyświetlone : 7134 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 164964 • Liczba wątków: 5375 • Liczba użytkowników: 39580