Muszę sprawdzić ale wydaje mi się, że ntfsa nie czytał mi na x800 . Choć z drugiej strony nie wiem czy to nie był dysk sformatowany w ext.
Na X800 nie bawiłem się specjalnie dyskami, jednak na Note 4 pamiętam, że gdy dysk miał partycje, a jedna z nich była w NTFS a druga w Fat, wtedy takiego dysku Android wcale nie widział.
Jest to wszystko bardziej zależne od tego jakiego Busyboxa mamy zainstalowanego na danym romie. Bo to on posiada odpowiednie komendy.
Zdarza się, że niektóre programy nie chcą odpalić, jest to zwykle wina ubogich bibliotek. W takim wypadku mogą wystąpić i problemy z dyskami.
Czy mamy porządnego Busyboxa najlepiej sprawdzić instalując program który potrzebuje bardziej rozbudowanego. Ja zwykle instaluje Nandroid Managera, który przy wielu romach przed uruchomieniem zgłasza , że do jego odpalenia należy zainstalować odpowiedniego Busyboxa.
Przy okazji - Nandroid Manager jest fantastycznym programem, który pozwala przegląda¢ kopię jaką zrobiliśmy. Ale żeby tego było mało możemy z jego pomocą wypakować lub instalować apki bezpośrednio z backupu, łącznie z systemowymi. Na dodatek możemy integrować historię rozmów, mmsy, smsy z bieżącym systemem.
Z pomocą tego programu często miałem okazję przerzucić brakujące biblioteki jeżeli w bieżącym systemie coś nie działało. Bardzo często się to sprawdzało. Nawet, a zwłaszcza, gdy bieżący rom był zupełnie inny niż backup. Oczywiście należy być z tym ostrożny, i mieć zdobiona kopię bieżącego systemu. W naszych backupach mamy wszystko, a tym programem możemy z nich wszystko wyłowić zwłaszcza jeżeli nie mamy kompa pod ręką. I to co.dla niektórych może być istotne w bardzo prosty sposób można sobie przywrócić dane (np. historię rozmów, smsy) scalając z bieżącymi a program daje nam wybór co w wypadku gdy rekordy są takie same.

To jest backup z RN2 bo akurat z tego telefonu teraz piszę, ale program również działa na X800.
A tu już zrzut z backupu x800