A ja dzisiaj zainstalowałem Gsam i widzę dokładnie kiedy telefon przestaje ładować. Przy ok 42st akusa przestaje. Na

Wyjaśniam o co biega. OK 10:30 wsiadłem do autka - podpinam pod ładowarkę 2A - odpalam BT - automatycznie wskakuje Yanosik i słucham sobie muzę z YT przez BT.
No i widzicie temperatura wali w kosmos. Pogoda raczej taka sobie więc słońce nie dodawało swojego ciepła. Jak skoczyło do ok 42st przestał ładować. Zauważyłem że dioda nie świeci na zielono i telefon w łapę i przed kratkę. Nawiew na 2 i po krótkim czasie ładowanie wróciło.
Dla mnie to sajgon. 42st to nie taka wysoka temp. Nie wiem czy to nie jest w hardware zakodowane bo nawet jak wyłączę telefon jak ciepły to nie chce ładować.
Nigdy nie miałem takich jazd z telefonami które do tej pory używałem. Nie można więc użyć np Navi od google bo telefon moment robi się gorący, przestaje ładować i po dosłownie paru h jesteście bez aku.
Co ciekawe nawet jak ładuje, ładowarka nie jest w stanie podnieść % naładowania aku. Krzywa delikatnie w czasie leci w dół. Używałem podobnie wcześniej Jaiyu G4S i nie było takiego zachowania. Owszem telefon się robił ciepły, ale bateria powolutku, ale się ładowała. Na końcu 3h trasy telefon miał 100% (bateria 4000mAh).
Chyba zacznę szukać jakiejś innej słuchawki, a tego pogonię na alledrogo.
Polecicie coś z ekranem FHD, LTE, wyjmowaną baterią i ekranem nie większym niż 5,2" w cenie do $250?