Letv One Pro X800

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: Letv One Pro X800

Postprzez Roman_M » 14 sie 2016, o 12:43

Zrób zrzut z drenażu aplikacji
Roman_M

Pochwały: 2

Postprzez Roman_M » 14 sie 2016, o 19:28

Rzeczywiście system Ci zżera baterię niemiłosiernie. Ja mam w granicach kilku procent zwykle i częściej to opera jest na pierwszym miejscu. Nawet usługi Google masz w normie. Ale pamiętaj jednak, że to że usługi nie są wysoko o niczym nie świadczy. Usługi Google mogą być równie dobrze powodem takiego stanu. Na początek wyłącz Google ok i pasek wyszukiwania Google oraz synchronizację kalendarza. Mówię o fizycznym wyłączeniu w ustawieniach. Masz najprawdopodobniej alarm wakelock dość wysoko.
W tej chwili piszę na Note, a nie pamiętam dokładnie jak tam mam w ustawieniach. Tzn pamiętam, że wszystkie dobrodziejstwa mam wyłączone łącznie z profilami baterii. Na dobrą sprawę więcej szkody niż pożytku.
Dobra podłączyłem się do x800 i tak u mnie wygląda bateria od rana
Obrazek
Screen pokazuje 6 godzin ale faktycznie od ładowarki odłączyłem rano i w między czasie robiłem backup i gsam czasami głupieje wtedy.
Roman_M

Postprzez Jareknb » 14 sie 2016, o 21:06

Dzięki Roman.Po godzinie nieruszania tel. zżarło mi 4%,W ustawieniach system androit pokazywał 67%.Paska Google nie mam,powyłączałem już chyba wszystko co się dało,nie wiem tylko gdzie szukać tej synchronizacji kalendarza.Na CM12.1 miałem właśnie tylko parę procent System Androit i tam bateria to bajka.
Jareknb

Telefon:: Letv one pro
ROM: 14 S

Postprzez Roman_M » 14 sie 2016, o 21:16

Możesz ho wyłączyć, zamrozić lub usunąć.
Ja zamroziłem, używam business callendar który zapisuje dane na moim serwerze lub karcie SD
Obrazek
Zwykle apki najpierw mroże by później usunąć. Zauważyłem, że tym razem część nie usunąłem, więc przy okazji daje screen tych które jeszcze przypadkowo zostały nie usunięte a jedynie zamrożoneObrazek
Roman_M

Postprzez martii » 14 sie 2016, o 21:54

IVIagic napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie ruszałem nic systemu jeszcze. Myślę by zmienić ale muszę ogarnąć kto jaki ma i poleca, może po południu się tym zajmę.

Jak chcesz dobre 11s to zainstaluj Cuoco92 rom - ale od razu wersję V47 wcześniejsza V40 była z malware.
Ewentualnie przejdź na 14s. Działa całkiem znośnie, chociaż u mnie czasem zamula, że szkoda gadać.
martii

Pochwały: 1
Telefon:: Jaiyu G4S

Postprzez martii » 14 sie 2016, o 21:57

dive_popo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No właśnie zaczęli - możesz jednym urządzeniem sterować, telewizorem, klimą, projektorem. Bardzo fajna sprawa.
martii

Postprzez martii » 14 sie 2016, o 22:00

DarK SimoN napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ogólnie sam soft jak i hardware jest dziwny - ja się mocno zastanawiam czy nie sprzedać i kupić X620.
martii

Postprzez martii » 14 sie 2016, o 22:11

A ja dzisiaj zainstalowałem Gsam i widzę dokładnie kiedy telefon przestaje ładować. Przy ok 42st akusa przestaje. Na
Obrazek
Wyjaśniam o co biega. OK 10:30 wsiadłem do autka - podpinam pod ładowarkę 2A - odpalam BT - automatycznie wskakuje Yanosik i słucham sobie muzę z YT przez BT.
No i widzicie temperatura wali w kosmos. Pogoda raczej taka sobie więc słońce nie dodawało swojego ciepła. Jak skoczyło do ok 42st przestał ładować. Zauważyłem że dioda nie świeci na zielono i telefon w łapę i przed kratkę. Nawiew na 2 i po krótkim czasie ładowanie wróciło.

Dla mnie to sajgon. 42st to nie taka wysoka temp. Nie wiem czy to nie jest w hardware zakodowane bo nawet jak wyłączę telefon jak ciepły to nie chce ładować.
Nigdy nie miałem takich jazd z telefonami które do tej pory używałem. Nie można więc użyć np Navi od google bo telefon moment robi się gorący, przestaje ładować i po dosłownie paru h jesteście bez aku.

Co ciekawe nawet jak ładuje, ładowarka nie jest w stanie podnieść % naładowania aku. Krzywa delikatnie w czasie leci w dół. Używałem podobnie wcześniej Jaiyu G4S i nie było takiego zachowania. Owszem telefon się robił ciepły, ale bateria powolutku, ale się ładowała. Na końcu 3h trasy telefon miał 100% (bateria 4000mAh).

Chyba zacznę szukać jakiejś innej słuchawki, a tego pogonię na alledrogo.

Polecicie coś z ekranem FHD, LTE, wyjmowaną baterią i ekranem nie większym niż 5,2" w cenie do $250?
martii

Postprzez Roman_M » 14 sie 2016, o 22:45

Ja dzisiaj już zastanawiałem się nad le max 2 i wchodzę na fora (nie tutaj), i się okazuje, że i z dwójką są podobne problemy. Ludziska są z jednej strony zafascynowani telefonem ale co z tego skoro mają podobne problemy. Gdybym sam ich nie doświadczył to bym powiedział że to brak wiedzy, ale jasna cholera, ja zaczynałem przygodę z Androidem od samego jego powstania. To były czasy gdy system się bootowało na windows mobile jako drugi z karty SD. Powiem wprost - takiego syfu jeszcze w ręku nie miałem i choć sobie z x800 poradziłem, to zdaje sobie sprawę, że ten telefon nie jest dla przeciętnego Kowalskiego. Pomijając już fakt, że obok naprawdę dobrych podzespołów mamy tu bardzo złe oprogramowanie i jest ono tak samo złe w nowych Le max 2.
Natomiast jak chodzi o problem ładowania przy wyższej temperaturze, to to jest ten jeden z wielu myków jakie zastosowano by obniżyć temperaturę. Mówię jeden ale nie jedyny. Jakimś kosztem musieli to uzyskać aby procek 810 działał w miarę dobrze .
Na koniec jeszcze jedno powiem. Na koko najwyższą temperaturę jaką za obserwowałem to 43 stopnie podczas robienia backupu. Podczas użytkowania dochodzi do 37, a w stanie uśpienia 24. Właśnie z powodu wysokiej temperatury na CM zrezygnowałem z tego romu. Czasami mając telefon w kieszeni czułem jak robi się ciepły. Gdyby bateria była wymienialna nie robił bym z tego problemu.
Roman_M

Postprzez ra-vau » 14 sie 2016, o 23:10

A ja powiem tak, wszystkie letv maja ta sama ceche:

TRZEBA ZNALEŹĆ SOFT KTORY bedzie dobrze dzialal z naszym egzemplarzem telefonu, oraz podpasuje nam/albo lekko go dostosowac pod siebie launcherem, mnożeniem, usuwaniem, wgrywaniem alternatywnych apek itd...

Zarowno x500, x600, jak i x800 dzialaja i swietnie sie sprawdzaja,zarazem wlasciciele sa mega zadowoleni jesli chodzi o relacje jakosc/cena.
LeEco :)
ra-vau
NewsMan

Pochwały: 114
Telefon:: V967S

Postprzez Roman_M » 14 sie 2016, o 23:44

Dokładnie tak jak piszesz. Ja również jestem zadowolony.
Tyle tylko, że nie każdy potrafi sobie dostosować telefon pod siebie. Inną sprawą jest to, że to jest pierwszy telefon jaki spotkałem tak zainfekowany. I to jest to z czym przeciętny użytkownik sobie nie poradzi, a mówiąc syf właśnie to miałem na myśli.
Zastanawiałem się nad le maxem 2, ale jak sobie pomyślałem, że znowu będą podobne problemy to odpuściłem 1600 to jednak za dużo za to.I żeby oddać sprawiedliwość mam Note 4 i do dzisiaj żałuję że wydałem 2500 bo i tam są problemy do dzisiaj nie wszystkie rozwiązane. Z każdą aktualizacją albo stare niedoróbki nie poprawione, albo nowe stare zastępowały.
Roman_M

Postprzez ra-vau » 15 sie 2016, o 01:01

Lemax2 4gb/32 rose gold 262$x 3.88 = 1016pln +vatew 240 = razem maxymalnie 1256pln.

To nie watek zakupowy, ale warto to podkreslic ze za 1250zl dostaje sie snapa820 5.7" i swietny wyglad. Cena jest dla mnie adekwatna do możliwości, a niedogodności softwarowe trzeba nadrobic dobierajac rom i konfigurujac smartfona pod siebie.

Pewne jest za to, ze gdy leeco sie ogarnie i EUI bedzie dopracowane pod każdym kątem,to zaczna mocno zblizac sie do czołówki póki ceny beda tak przystępne.

W przypadku x800 czynnikiem dodatkowym jest "specyficzna wersja US" czy "international" jak kto woli... I fakt, ze tak naprawde to czeka sie na najlepszego customroma, albo port bez wad (jesli dopracowali by CM albo ten z OnePlus2 to telefon by niezle wymiatal).
LeEco :)
ra-vau
NewsMan

Pochwały: 114
Telefon:: V967S

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco