Ja dzisiaj już zastanawiałem się nad le max 2 i wchodzę na fora (nie tutaj), i się okazuje, że i z dwójką są podobne problemy. Ludziska są z jednej strony zafascynowani telefonem ale co z tego skoro mają podobne problemy. Gdybym sam ich nie doświadczył to bym powiedział że to brak wiedzy, ale jasna cholera, ja zaczynałem przygodę z Androidem od samego jego powstania. To były czasy gdy system się bootowało na windows mobile jako drugi z karty SD. Powiem wprost - takiego syfu jeszcze w ręku nie miałem i choć sobie z x800 poradziłem, to zdaje sobie sprawę, że ten telefon nie jest dla przeciętnego Kowalskiego. Pomijając już fakt, że obok naprawdę dobrych podzespołów mamy tu bardzo złe oprogramowanie i jest ono tak samo złe w nowych Le max 2.
Natomiast jak chodzi o problem ładowania przy wyższej temperaturze, to to jest ten jeden z wielu myków jakie zastosowano by obniżyć temperaturę. Mówię jeden ale nie jedyny. Jakimś kosztem musieli to uzyskać aby procek 810 działał w miarę dobrze .
Na koniec jeszcze jedno powiem. Na koko najwyższą temperaturę jaką za obserwowałem to 43 stopnie podczas robienia backupu. Podczas użytkowania dochodzi do 37, a w stanie uśpienia 24. Właśnie z powodu wysokiej temperatury na CM zrezygnowałem z tego romu. Czasami mając telefon w kieszeni czułem jak robi się ciepły. Gdyby bateria była wymienialna nie robił bym z tego problemu.