Letv One Pro X800

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: Letv One Pro X800

Postprzez Roman_M » 14 sie 2016, o 22:45

Ja dzisiaj już zastanawiałem się nad le max 2 i wchodzę na fora (nie tutaj), i się okazuje, że i z dwójką są podobne problemy. Ludziska są z jednej strony zafascynowani telefonem ale co z tego skoro mają podobne problemy. Gdybym sam ich nie doświadczył to bym powiedział że to brak wiedzy, ale jasna cholera, ja zaczynałem przygodę z Androidem od samego jego powstania. To były czasy gdy system się bootowało na windows mobile jako drugi z karty SD. Powiem wprost - takiego syfu jeszcze w ręku nie miałem i choć sobie z x800 poradziłem, to zdaje sobie sprawę, że ten telefon nie jest dla przeciętnego Kowalskiego. Pomijając już fakt, że obok naprawdę dobrych podzespołów mamy tu bardzo złe oprogramowanie i jest ono tak samo złe w nowych Le max 2.
Natomiast jak chodzi o problem ładowania przy wyższej temperaturze, to to jest ten jeden z wielu myków jakie zastosowano by obniżyć temperaturę. Mówię jeden ale nie jedyny. Jakimś kosztem musieli to uzyskać aby procek 810 działał w miarę dobrze .
Na koniec jeszcze jedno powiem. Na koko najwyższą temperaturę jaką za obserwowałem to 43 stopnie podczas robienia backupu. Podczas użytkowania dochodzi do 37, a w stanie uśpienia 24. Właśnie z powodu wysokiej temperatury na CM zrezygnowałem z tego romu. Czasami mając telefon w kieszeni czułem jak robi się ciepły. Gdyby bateria była wymienialna nie robił bym z tego problemu.
Roman_M

Pochwały: 2

Postprzez ra-vau » 14 sie 2016, o 23:10

A ja powiem tak, wszystkie letv maja ta sama ceche:

TRZEBA ZNALEŹĆ SOFT KTORY bedzie dobrze dzialal z naszym egzemplarzem telefonu, oraz podpasuje nam/albo lekko go dostosowac pod siebie launcherem, mnożeniem, usuwaniem, wgrywaniem alternatywnych apek itd...

Zarowno x500, x600, jak i x800 dzialaja i swietnie sie sprawdzaja,zarazem wlasciciele sa mega zadowoleni jesli chodzi o relacje jakosc/cena.
LeEco :)
ra-vau
NewsMan

Pochwały: 114
Telefon:: V967S

Postprzez Roman_M » 14 sie 2016, o 23:44

Dokładnie tak jak piszesz. Ja również jestem zadowolony.
Tyle tylko, że nie każdy potrafi sobie dostosować telefon pod siebie. Inną sprawą jest to, że to jest pierwszy telefon jaki spotkałem tak zainfekowany. I to jest to z czym przeciętny użytkownik sobie nie poradzi, a mówiąc syf właśnie to miałem na myśli.
Zastanawiałem się nad le maxem 2, ale jak sobie pomyślałem, że znowu będą podobne problemy to odpuściłem 1600 to jednak za dużo za to.I żeby oddać sprawiedliwość mam Note 4 i do dzisiaj żałuję że wydałem 2500 bo i tam są problemy do dzisiaj nie wszystkie rozwiązane. Z każdą aktualizacją albo stare niedoróbki nie poprawione, albo nowe stare zastępowały.
Roman_M

Postprzez ra-vau » 15 sie 2016, o 01:01

Lemax2 4gb/32 rose gold 262$x 3.88 = 1016pln +vatew 240 = razem maxymalnie 1256pln.

To nie watek zakupowy, ale warto to podkreslic ze za 1250zl dostaje sie snapa820 5.7" i swietny wyglad. Cena jest dla mnie adekwatna do możliwości, a niedogodności softwarowe trzeba nadrobic dobierajac rom i konfigurujac smartfona pod siebie.

Pewne jest za to, ze gdy leeco sie ogarnie i EUI bedzie dopracowane pod każdym kątem,to zaczna mocno zblizac sie do czołówki póki ceny beda tak przystępne.

W przypadku x800 czynnikiem dodatkowym jest "specyficzna wersja US" czy "international" jak kto woli... I fakt, ze tak naprawde to czeka sie na najlepszego customroma, albo port bez wad (jesli dopracowali by CM albo ten z OnePlus2 to telefon by niezle wymiatal).
LeEco :)
ra-vau
NewsMan

Pochwały: 114
Telefon:: V967S

Postprzez tpawel » 15 sie 2016, o 07:50

Ra-vau nie dodales jeszcze że to jeden z nielicznych chinskich flagowcow i chyba jedyny leeco z lte800. Cena świetna, tylko ten kolor
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Postprzez djsun » 15 sie 2016, o 10:50

Jednak nie jest aż tak kolorowo jak myslałem po kilku dniach zabawy. Największym problemem jest dla mnie GPS który gubi często sygnał. Miałem już chyba wszystkie dostępne ROM-y i na żadnym nie działał on prawidłowo. Gubi sygnał a w szczególnosci położenie. Teraz bawię się 14ką od Cuco i oprócz problemu z GPS nie widzę więcej bugów, więc na razie na nim zostanę.
LeEco x800 Us
djsun

Telefon:: x800
ROM: cuco

Postprzez Grzybu123 » 15 sie 2016, o 11:37

djsun napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie nie gubi, może problem z modelem?

Ps a może można jakoś zarządcę procesora zmienić żeby wyłączyć niektóre rdzenie albo przyciąć częstotliwość?
Grzybu123

Pochwały: 1
Telefon:: le 1 pro us

Postprzez Jareknb » 15 sie 2016, o 13:05

Hej koledzy.Powyłączałem już chyba wszystko co się dało i dalej problem z tą baterią na 14S.Najgorzej jest w nocy kiedy tel. leży bezczynnie,za dwie godziny zjadł
ponad 20% Androit System pokazywał 67% użycia.Bateria była rozładowana w 50% więc podłączyłem go i ładowanie 50% trwało aż dwie godziny?.
Jeszcze pytanie. Jakie częstotliwości LTE obsługuje ten fon i czy na obydwu slotach te same.
Dzięki i Pozdrawiam
Jareknb

Telefon:: Letv one pro
ROM: 14 S

Postprzez admmer » 15 sie 2016, o 13:44

ma ktoś pomysł na nie wczytujace się mms przez transmisje danych komórkowych? sieć plus, po połączeniu z wi-fi jest ok... betahydri

Ok, pomogla edycja apn mms, zamiast domyslnego punktu plusmms na mms
Ostatnio edytowano 15 sie 2016, o 16:36 przez admmer, łącznie edytowano 1 raz
admmer

Telefon:: Infocus

Postprzez Grzybu123 » 15 sie 2016, o 14:45

Jareknb napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zobacz czy słabego sygnału nie masz i nie przełącza cały czas między antenami. Najłatwiej ustawić na sztywno 2g i zobaczyć czy też będzie tak zjadało.

Ps u mnie mniej używałem telefonu i przy 3h on screen time bateria spadła do 20 % dopiero po 48h. Tel był ciągle do wifi podłączony.
Grzybu123

Pochwały: 1
Telefon:: le 1 pro us

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco