Korzystam z takiego tel od ponad pół roku. Na ten moment mam najnowsze oprogramowanie z androidem w wersji 6.
Plusy pomiędzy wersją 13s (ostatni rom z A5) a 15s ( pierwszy z A6) są takowe:
- szybkość ładowania telefonu drastycznie wzrosła ładuję się w niecałe dwie godziny ale co najważniejsze w pół godziny masz 50%
- wiele mniejszych bądź większych usprawnień względem poprzedniego romu
- wielki minus w postaci braku double tapa
Co do opcji telefonu jako podstawy to zdecydowanie się nadaje ale musisz pamiętać o tym że jednak rozmiar ekranu i rozdzielczość informuje o tym, że bateria musi być ładowana praktycznie co rusz.
Jeśli tak jak ja telefonu będziesz używać na zasadzie telefonu czyli dzwonienie smsowanie sprawdzanie maila neta na zasadzie załączania neta a nie całkowitego surfowania po sieci i nagminnego wręcz słuchania muzyki to bateria starcza na 2-3 dni bez żadnego problemu, jeśli natomiast będziesz chciał siedzieć w necie i grać w gry to w kilka godzin bateria powie "papa"
Co do nawigacji też załączając co jakiś czas wszystko śmiga bardzo dobrze, nie mam zastrzeżeń, Kwestie youtubea zdjęc i filmów nie mam absolutnie żadnego "ale", a co do muzyki, jak dla mnie poezja, oczywiście jeśli dograsz oprogramowanie typu jetaudio plus eq bądz neutron, to jest pierwszy tel z takim dźwiękiem jakiego posiadam. Pozdrawiam i jak masz jakieś pytania wal śmiało.