Letv One Pro X800

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: Letv One Pro X800

Postprzez Grzybu123 » 29 lip 2016, o 00:36

U mnie co prawda na moto g lte w play czasem na nadajnikach i 80/90 mb na speedtest śmigało. Na le one pro mam wrażenie że aż takich prędkości nie osiąga, albo do tego czasu dużo telefonów ma już lte i po prostu obciążenie jest większe.
Grzybu123

Pochwały: 1
Telefon:: le 1 pro us

Postprzez Roman_M » 29 lip 2016, o 00:55

Prędzej to jest kwestia zasięgu. Mam Note 4, z exynosem. . Zasięg taki, że pożal się boże. LTE jest jak stanę koło nadajnika. LE ma lepszy zasięg, ale do czołówki mu brakuje. Mam też Redmi Note 2 i ten ma naprawdę dobre radio. Najlepiej porównać radia programem Network cell info. Często z niego korzystam. Bardzo pomocny w ocenie radia telefonu i nadajników
Skala graficzna na belce nie odzwierciedla faktycznej siły sygnału. Nawet jak jest na full faktyczna wartość może być na pół gwizdka. Jest to wartość logarytmiczna, więc gdy jej graficzne przedstawienie wskazuje połowę, to tak naprawdę jest to sygnał o wartości trzy w piętnasto stopniowej skali. Możemy sobie taką skalę wykonać Zooperem. Kiedyś sobie zrobiłem i miałem w głównym oknie, ale mi się znudziła. Dzisiaj już wiem, że jak nie ma ful na belce to sygnał jest słaby. Słaby żeby korzystać z LTE.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Roman_M

Pochwały: 2

Postprzez PanParufka » 29 lip 2016, o 08:17

Mam małą prośbę do użytkowników x800 ale w wersji CN. Czy moglibyście napisać jak ten telefon (zaznaczam w wersji CN) sprawuje się w codziennym użytkowaniu na stockowym oprogramowaniu? Czy nadaje się do tego, żeby go używać jako podstawowego telefonu?
Jako codzienne użytkowanie mam na myśli takie funkcje jak:
- dzwonienie,
- sms-y,
- email (kilka różnych skrzynek),
- przeglądanie netu,
- robienie zdjęć, nagrywanie filmów,
- słuchanie muzyki,
- oglądanie youtube'a,
- gry,
- użytkowanie jako nawigacja.
Przeczytałem cały temat w sumie kilka razy, ale pogubiłem się już czy problemy jakie są tutaj opisywane dotyczą wszystkich egzemplarzy, czy tylko wersji US.
Z góry dzięki za odpowiedzi :)
PanParufka

Telefon:: Xiaomi
ROM: Miui

Postprzez Jareknb » 29 lip 2016, o 08:43

Cześć wszystkim.14s zabrał mi w nocy ponad 30% baterii, w ustawieniach kliknąłem na baterie to android pobierał 68%.Wszystko wyłączone, polska karta w 4G z D-Telekom zasięg full.GSM baterry pokazał największe zużycie Android system i Kernel Androit. Jak je otwarlem to tych programów które pracują jest bardzo dużo cała lista. Chcę jeszcze raz wrzucić CM12, podajcie proszę linka do xposed i jakiego grawity używać, może to rozwiąże mój problem z siecią w tym romie.
Jareknb

Telefon:: Letv one pro
ROM: 14 S

Postprzez Roman_M » 29 lip 2016, o 09:10

Zaraz wrzucę link do mega z paczką komponentów łącznie z romem wraz z opisem
Instalowac najpierw rom później gapsy.
Przed instalacjją adwocent wipe zaznaczyć wszystko za wyjatkiem Internal Storage. Ponowić czyszczenie jeszcze raz. Po instalcji wipe delwik

Opcjonalnie instalować FXy i Xposed. XPOSED 3.0 INSTALOWAĆ POZIOMU ANDROIDA. ZIPY Z POZIOMU TWRP Gravity ściągamy i instalujemy z poziomu Xposed dla Loolipopa (LP).PO INSTALACJI URUCHAMIAMY XPOSED ZAZNACZAMY MODUŁ GRAWITY I RESTART.
JEDNAK NIM COKOLWIEK BĘDZIEMY INSTALOWAĆ WEJŚĆ DO USTAWIEŃ DEWELOPERSKICH ZAZNACZYĆ ROOT, ŚCIĄGNĄĆ ZE SKLEPU SUPERUSERA. ZAINSTALOWAĆ. Pozwolić mu na instalację plików binarnych. Teraz zainstalować luckypatchera jeżeli nie czujecie się na siłach samemu przenosić go do system/priv-app. On to zrobi bez komplikacji. Po restarcie wejść ponownie do ustawień deweloperskich i odchaczyć/wylaczyć roota. Nie martwcie się, Superuser będzie się zgłaszał.
Teraz istotna sprawa - zainstalować SDMaid i wyczyścić zwłoki po starym systemie. Mimo że robiliście pełne wipe przed instalacją to nie wszystko jest z systemu usuwane, dlatego warto zrobić to kilkakrotnie. A.najlepiej po instalacji systemu uruchomić go i ponownie przejść do TWRP zrobić pelne wipe i ponownie zainstalować wraz z wykonaniem na koniec wipe delvik. Często się zdarza, że po instalcji nowego systemu coś nie działa, a tutaj mamy do czynienia z dość istotną zmianą systemu. Dzięki temu możemy zaoszczędzić i czasu i nerwów. Dlaczego tak jest? TWRP JEST UNIWERSALNYM RECOVERY I SIŁA RZECZY NIE MUSI DZIAŁAĆ perfekcyjnie NA WSZYSTKICH TELEFONACH DOKŁADNIE. DLA NIEKTÓRYCH MAREK TELEFONÓW STOSUJE SIĘ DODATKOWE SCRYPTY WIPE.

Jest jeszcze jeden ciekawy moduł XPOSED APPSETINGS. POZWALA ON NA ZMIANĘ CZCIONKI, DPI I INNE INDYWIDUALNIE DLA KAZDEGO PROGRAMU Z OSOBNA.

https://mega.nz/#F!254jDYAJ!SHlMzloAEML89Jjvt_PGTA
Wysłane z mojego LeTv 1 Pro przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowano 29 lip 2016, o 10:22 przez Roman_M, łącznie edytowano 15 razy
Roman_M

Postprzez Disaster » 29 lip 2016, o 09:24

PanParufka napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Korzystam z takiego tel od ponad pół roku. Na ten moment mam najnowsze oprogramowanie z androidem w wersji 6.

Plusy pomiędzy wersją 13s (ostatni rom z A5) a 15s ( pierwszy z A6) są takowe:
- szybkość ładowania telefonu drastycznie wzrosła ładuję się w niecałe dwie godziny ale co najważniejsze w pół godziny masz 50%
- wiele mniejszych bądź większych usprawnień względem poprzedniego romu
- wielki minus w postaci braku double tapa

Co do opcji telefonu jako podstawy to zdecydowanie się nadaje ale musisz pamiętać o tym że jednak rozmiar ekranu i rozdzielczość informuje o tym, że bateria musi być ładowana praktycznie co rusz.

Jeśli tak jak ja telefonu będziesz używać na zasadzie telefonu czyli dzwonienie smsowanie sprawdzanie maila neta na zasadzie załączania neta a nie całkowitego surfowania po sieci i nagminnego wręcz słuchania muzyki to bateria starcza na 2-3 dni bez żadnego problemu, jeśli natomiast będziesz chciał siedzieć w necie i grać w gry to w kilka godzin bateria powie "papa"

Co do nawigacji też załączając co jakiś czas wszystko śmiga bardzo dobrze, nie mam zastrzeżeń, Kwestie youtubea zdjęc i filmów nie mam absolutnie żadnego "ale", a co do muzyki, jak dla mnie poezja, oczywiście jeśli dograsz oprogramowanie typu jetaudio plus eq bądz neutron, to jest pierwszy tel z takim dźwiękiem jakiego posiadam. Pozdrawiam i jak masz jakieś pytania wal śmiało.
Disaster

Telefon:: Letv
ROM: 008s

Postprzez Jareknb » 29 lip 2016, o 10:25

Roman dziękuję za szybką odpowiedź. Narazie jestem w pracy,więc wieczorem usiade nad tym. Mam tylko jeszcze pytanie.Piszesz że po instalacji wszystkiego w adwancet zaznaczyć wszystko prócz internal czyli rozumiem ze system też, nie usunę tego wszystkiego co zainstalowałem?
Jareknb

Postprzez Jareknb » 29 lip 2016, o 10:29

Źle napisałem, to przed instalacją tylko że wywali mi zipy z pamięci a komp nie widzi mi pamięci jak jestem w twrp pozostaje tylko otg USB, jest z tym trochę problem ale się udaje.
Jareknb

Postprzez Roman_M » 29 lip 2016, o 10:30

Cholera już poprawiłem. ADWOCENT WIPE ROBISZ TYLKO PRZED INSTALACJĄ. PO INSTALACJI WYŁĄCZNIE WIPE DELVIK.
Dostrzegłem i poprawiłem nim ujrzałem Twoje pytanie. Pomyłka z mojej strony.
Mam manię pisać bez sprawdzania. Edytuję na żywo i czasami lepiej odczekać po moich wpisach. Zwłaszcza, gdy wykonuje je na telefonie.

Wysłane z mojego LeTv 1 Pro przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowano 29 lip 2016, o 10:34 przez Roman_M, łącznie edytowano 1 raz
Roman_M

Postprzez Jareknb » 29 lip 2016, o 10:32

Właśnie ja myślałem że źle przeczytałem :)
Jareknb

Postprzez Vakhar » 29 lip 2016, o 10:35

Wytłumaczy mi ktoś dlaczego na mapach Google nie może ustalić mojej lokalizacji ? GPS włączony, rom to cm :/
Vakhar

Telefon:: Meizu

Postprzez Roman_M » 29 lip 2016, o 10:37

Tylko na mapach Google?
Dla tych którzy mają problem z GPSem na Xda jest skrypt który poprawia na CM działanie. Są egzemplarze które tego potrzebują. Mój akurat nie potrzebuje. W tej chwili nie mam czasu szukać.
Może to być też kwestia użytych gapsów. Te które ja używam nie są ta samą paczką podaną w linku na xda. Spróbuj gapsów które ja używam. Powyzej podałem link.

Autor postu otrzymał pochwałę
Ostatnio edytowano 29 lip 2016, o 10:54 przez Roman_M, łącznie edytowano 6 razy
Roman_M

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco