Zaraz napiszę jakie tryby uruchamiać. Jest ich kilka, ale faktycznie po włączeniu działają nie wszystkie i jest to normalne. Karty zwykle nie obsługują wszystkich. Najlepiej zrobić sobie skróty z gravity i jednym kliknięciem przełączamy bez wchodzenia w ustawienia. Zaraz wrzucę screena
Musicie raczej sami wybrać które będą działać na waszych kartach. W zasadzie nawet korzystając z jednego operatora wybór może być różny, bo i karty operatorzy dają różne w różnym czasie. Gravity daje możliwość szerokiego wyboru, ale najpierw wybrać tryby podstawowe i rzecz ważna - wybrać opcję dla której karty na być wybierany tryb. Zawsze jest do wyboru tryb dla jednej z kart druga pracuje zawsze w trybie gprs. Specjalnie uruchomiłem jakiś program network, który miał zaimplementowany wybór trybu sim 2, a ja zmieniam zwykle sim 1. Jaka korzyść z tego programu? żadna.
Ja na Gravity wybieram te tryby, ale tyko dla sim 1. Sim dwa jest na stałe na gprs bo nie używam jej do Internetu, ale gdybym chciał jej używać musiałbym zaznaczyć w gravity ustawienia dla sim2 i wybrać dla tej karty przyciski i niekoniecznie te same.

Chcecie by wam długo bateria trzymała? GLOBAL Z LTE włączajcie gdy macie pewność że jest silny sygnał. W przeciwnym razie telefon będzie bardzo często się logowal. Efekt taki, że będziecie niedostępni jeżeli dodatkowo wykorzystujecie tę kartę do rozmów. Również przy słabym sygnale lepiej przełączyć na stałe na 3g lub 2g. Na przykład przy słabym sygnale 3g strona wcale się nie załaduje a włączając EDGE (2g) wolno ale wejdzie. Ja mam zawsze ustawione na Edge. Odbieram maile, słucham radia. Prądu żre mało, a połączony jestem. Jeżeli włączam przeglądarkę ustawiam na twardo 3g a Global tylko gdy mam silny sygnał, a potrzebuję coś ściągnąć. W innym przypadku nie ma sensu. Przy silnym sygnale i w 3g momentalnie ładują się strony. No jeszcze może do wideo rozmów, ale kto z tego.korzysta.
Wysłane z mojego LeTv 1 Pro przy użyciu Tapatalka