Letv One Pro X800

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: Letv One Pro X800

Postprzez siemaniec » 28 lip 2016, o 09:11

Przez noc spadło 31 % na tym romie. Telefon nie dotykany. Włączone 2 karty sim i WiFi.
siemaniec

Pochwały: 1
Telefon:: ZTE Grand X In

Postprzez PanParufka » 28 lip 2016, o 10:36

A czy te wszystkie problemy o jakich piszecie związanych z oprogramowaniem (np. program do sms-ów, battery drain, aparat itp.) występują w stockowym oprogramowaniu obu wersji (CN i US) czy tylko US?
PanParufka

Telefon:: Xiaomi
ROM: Miui

Postprzez siemaniec » 28 lip 2016, o 10:45

Ja wracam do firmware CUOCO92 14s. W CM taki drenaż baterii to przesada. Na 14s przez noc (włączona tylko 1 karta, wyłączone WIFI) bateria spada tylko 2-3%. Mam wersję US.
siemaniec

Postprzez ts123 » 28 lip 2016, o 11:31

Witam, moje spostrzeżenia co do CM12.1 ROM from BetaHydri for LeTV 1 Pro US:
czasami wiesza się moduł gsm, niby jest zasięg a faktycznie nikt do mnie nie może się dodzwonić (nie pomaga zmiana pasma),
co jakiś czas telefon tak jakby zawiesza się na wyłączonym ekranie, pomaga długie naciśnięcie klawisza power,
wifi nie za bardzo, parę metrów od routera a zasięg słaby (masakra),
gps nie testowałem,
Poza tymi błędami oprogramowanie bardzo dobre, jakby poprawili te niedogodności na pewno zawita u mnie w telefonie.
ts123

Postprzez Jeff » 28 lip 2016, o 11:34

Czyli problem z zużyciem baterii w Beta Hydri też jest. Szkoda, bo też mogę potwierdzić, że oprócz tych wymienionych wcześniej mankamentów CM działa bardzo dobrze.
Jeff
AKTYWNY

Pochwały: 2
Telefon:: Le1 Pro ,Mi Max 3

Postprzez Multiaplikator » 28 lip 2016, o 12:30

U mnie w X800 US na Beta Hydri występuje problem z GPS. Bezpośrednio po instalacji romu wszystko jest OK, a po kilku godzinach telefon przestaje łapać fixa. No i odnoszę wrażenie, że na tym romie telefon bardziej się grzeje niż na Cuoco.
Using Tapatalk
Multiaplikator

Postprzez Roman_M » 28 lip 2016, o 12:39

Co wy opowiadacie. Wrzuciłem screen tego roma (Hydri)z z uzycia baterii. W przeciągu nocy przy włączonym wifi i gps na full spadek jest rzędu 1-2% w przeciągu 6-8 godzin
Być może, że ja użyłem Gapsy inne niż te z XDA.
Wieczorem wrzucę link z całą paczką z Mega. I jedna ważna rzecz. Po zainstalowaniu własnego SU przenieść go do system priv i w ustawieniach deweloperskich wyłączyć ( odznaczyć) roota. Od tej pory supersu będzie aktywny ten którego sami zainstalowaliscie. SU SYSTEMOWY PROWADZI DO KONFLIKTÓW. ( nie zawsze daje zezwolenie)
I rzecz najważniejsza - system Nie jest tak, że po zainstalowaniu nowego systemu z baterii wciśnięcie max. Na to trzeba czasu. Kass jestem na tym systemie tydzień i bateria z każdym dniem jest coraz bardziej wydajna. Dzisiaj przy normalnym użytkowaniu trzyma dwa dni przy czterech godzinach świecenia ekranu. 1 dzień gdy ekran świeci do sześciu godzin.
Jeszcze raz wrzucam screena. Dzisiaj od rana ponad dwie godziny w sieci mobilnej ściągałem pliki. Obrazek

Wysłane z mojego LeTv 1 Pro przy użyciu Tapatalka
Roman_M

Postprzez siemaniec » 28 lip 2016, o 13:10

Szkoda, że nie mogę dodać screena. Wyskakuje mi coś takiego "Przekroczono maksymalną przestrzeń na dysku zajmowaną przez załączniki."
Nie zmienia to faktu, że nieużywany telefon na tym romie "zeżarł" mi 31% baterii przez 8-9 godzin.
siemaniec

Postprzez Roman_M » 28 lip 2016, o 13:18

Zainstaluj gsam i sprawdź co żre Ci baterię.Na mój gust są to aplikacje google. Wyłącz synchronizację o ile jest włączona. Również na początek wszelkie usprawnienia, gęsty. Wifi i gpsu nie musisz ja mam to włączone non stop i to na wysoką dokładność. GPS nie pobiera dużo prądu, ale apki, szczególnie google które mają dostęp do lokalizacji i tym googlowskim które uważany, że nie potrzebujemy dawać dostępu należy to wyłączyć w permision, np sklep.

Ostatnio edytowano 28 lip 2016, o 13:33 przez Roman_M, łącznie edytowano 1 raz
Roman_M

Postprzez Multiaplikator » 28 lip 2016, o 13:27

A ja mam jeszcze pytanie. Czy komukolwiek w wersji US działa na jakimś romie regulacja głośności w trybie głośnomówiącym? U mnie tylko zmienia się pasek głośności a głośność jest ciągle taka sama (bardzo wysoka).
Using Tapatalk
Multiaplikator

Postprzez okciuk » 28 lip 2016, o 15:54

Witam,
mam problem, ucegliłem telefon. Próbowałem wgrać twrp z tego linka http://forum.xda-developers.com/leeco-l ... o-t3150782 telefon się zrestartował, Pokazało się logo letv a pod spodem napis recovery, potem pokazał się pingwin i tyle. Telefon się co chwilę restartuje logo --> pingwin i tak w koło. Na kompie mi go nie wykrywa. Jak go podłączyłem do kompa to ściągnął jakieś stery i teraz mam go w device manager jako tp-link android phone a gdy rozwinę drzewko android bootloader phone. miał ktoś podobne przygody?
okciuk

Telefon:: LeTv x800

Postprzez Roman_M » 28 lip 2016, o 18:44

Przytrzymaj przycisk pover kilka sekund do momentu aż poczujesz że się wyłączył, po czym naciśnij volume up i pover (jeżeli zrobisz to nieprecyzyjnie wejdzie ponownie w bootlop, więc pionów próbę). . Telefon powinien przejść do trybu download. Spróbuj ponownie zainstalować TWRP

Roman_M

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco