LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
Odpowiedz

Re: LeTV Le 1 X600

18 sty 2016, o 18:38

tez macie laga z dotykiem x600 po bocie kiedy pyta o pin karty ? mala duperelka i nieistotna bo reset fona robie rzadko ale jednak mnie zastanawia soft 005s - np wogole nie dziala dotyk w tym momencie gdy pyta o pin zaraz po reboocie jak telefon lezy na stole i jedym palcem mailbym go wbic tozero reakcji , musze wziasc fona do reki i zdecydowanym mocnym wcisnieciem wbic pierwsza liczbe by zadzialalo , normalnie potem przy blokadzie ekranu z dotykiem wszytsko ok, i jeszcze tez taki maly szczegol z apki smsowej jak dostalem smsa z mbanku przy placeniu to jako nadawca smsa miałem dwa chinskie krzaczki , do reszty poki co nie mam zastrzeżen do stockowego softu od ewoo jak sie powywala zbedne systemowe apki i zmieni launchera na nova wszystko chodzi stabilnie.

18 sty 2016, o 19:10

Są dwie opcje:

Spoiler:

albo

Spoiler:
Spoiler:

18 sty 2016, o 20:00

no własnie poczułem sie jak na wykopie , aż dziw bierze ze doświadczeni uzytkownicy takie porady dają do tego nie na temat , powtórze więc może o co pytam , czy ktoś miał problem z dotykiem przy pinie na romie stockowym 005s? , z tymi krzakami przy smsie mbanku przeżyje ale pewnie wytsrczy podmienić samą apke do smsów więc może ktoś ma plik.apk do smow sprawdzonej działającej wersji wraz z mmsami / virgin mobile etc ? (może byc z włoskiego roma) , prosiłbym o konstruktywne odpowiedzi lub ignore mojeg posta jak nie ma sie nic sensownego do powiedzenia ..dziękuje

18 sty 2016, o 20:23

https://www.youtube.com/watch?v=t0xeF5txyrM
Może u Ciebie też digitizer szlag trafił?

18 sty 2016, o 20:34

basa napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To nie jest ROM stockowy, to badziewie sklejane przez sprzedawcę - ani stock od LeTV, ani multilang BB72.

Sprawdź na normalnym ROMie, bo jakby diigitizer nie działał to cały czas, a nie tylko na początku ;)

18 sty 2016, o 20:44

majkel_94 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Bzdura. Sferia udostępnia swoje pasmo(800-nie działa na letv) plusowi, ale plus ma też lte1800 udostępniane przez Aero2, i wtedy jest zasięg na letv i xiaomi. W pl plus ma prawie 5000nadajnikow lte1800 i ponad 3 tysie lte800. W miastach zasięg zapewniają obie technologie, w małych miejscowościach i na wsiach lte800. Jeśli ktoś mieszka w dużym mieście i nie ma lte w plusie na letv to albo ma źle ustawienia apn,albo jego konto abonenckie wymaga resetu przez infolinię albo forum plusa

wysłane z RN2

18 sty 2016, o 20:52

@majkel94,
Obejrzyj filmik.

18 sty 2016, o 21:03

Raczej to nie wina digitizera bo by byly problemy caly czas to bardziej wyglada jak lag przy starcie jakby sie cos jeszcze wgrywało do systemu wyswietlalo wbicie pinu ale jeszcze dotyk nie dzialal poki sie wszystko nie wgra (zrobilem ten sam test co na filmiku i u mnie wszystko ok)
... w romie stockowym faktycznie moze a duzo powiedziane moze poprostu w romie defaultowym tym co daje ewoo , poki mi wszystko inne dziala nie chce mi sie bawic w wgrywanie romow i ustawianie wszystkiego od poczatku , tymbardziej ze juz sobie w xposed poodchudzalem wszystko o zbedne systemowe apki) dlatego tez pytalem czy ktos mial taka przypadlosc i np potem zaintsalowal inny rom wtedy bym wiedzial na 100% ze to wina tego softu , narazie chce przeczekac moze wyjdzie jakies dzialajace miui z irda bo akurat przydaje mi sie ona do sterowania oswietleniem led w mieszkaniu a juz naczytalem sie o tych romach ze ciagle w kazdym cos nie tak ze kamera tez cos tam ma poblokowane etc etc wiec poki co zostane przy tym ewoo 005s nawet kosztem lagujacego pinu :)

18 sty 2016, o 21:31

TWRP -> robisz backup obecnego systemu (3 minuty) -> wipe i wgranie 9S (5 minut), ustawiasz pin i sprawdzasz czy działa ok (3 minuty):

1) działa dalej źle -> robisz wipe i przywracasz backup (3-5 minut)
2) działa dobrze:
    a) robisz to samo co w 1), potem w titanium robisz backup danych i apek, potem instalujesz znów 9S i przywracasz
    b) w titanium przywracasz z nandroid backup apki i dane :P

18 sty 2016, o 21:53

Przywracałeś coś kiedyś z backupa twrp na x600?
Nie? To zobacz co się dzieje ;).

18 sty 2016, o 21:56

Co się dzieje? Robiłem to 4 razy.

18 sty 2016, o 22:15

Co do chińskich krzaków przy smsach z mBanku, to wystarczy dodać do kontaktów mBank i już będzie się wyświetlać prawidłowo.
Odpowiedz