przez whiro » 9 lis 2017, o 18:29
Ja instalowałem wersje minimal bo zbyt wiele dodatków do roota mi nie jest potrzebne i tylko robi zamieszanie. Dodałem konto leeco , w tej wersji instalacji można je pozostawić lub odinstalować, ponieważ używam stockowego launchera i zmieniam zawsze ikony na te z nougata w sklepie theme. Wersja ta ma pozostawione zip do vipera , xposed, magisk, busbox i safenet. Więc można w każdej chwili to doinstalować i zrobić root.. Jak nagrywałem sposobem custom to najpierw o mało co się nie pomotałem z wyborami opcji a później stwierdziłem że dodatków jest tyle że głowa mała. Stąd ponowna instalacja wersji minimal z pozostawieniem części dodatków leeco. Z tego co zauważyłem to chyba je więcej baterii niż tora33. Tamten przy 48 godz na baterii miał sot ok 9 godz. Tu tyle nie wytrzyma jak widzę już na starcie. Dziwnie zachowuje się też gmail którego chyba muszę zostawić odpalonego aby przyjmował maile. Gdy go zamknę to nie synchronizuje . Mogli zostawić pocztę z eui a nie wciskać gmaila. Choć na tora33 w miarę to działało. Ale działa fingerprint i to jest chyba dość istotne. Zobaczymy co dalej wyjdzie w praniu.