LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
3 kwi 2019, o 13:51
Oficjalne czy nie u siebie mam 3.2.3.2 działa i nie ma na razie nowszego
14 kwi 2019, o 22:50
Czy ktoś z was ma takie same problemy z telefonem jak ja? Po przejściu z EUI na obojętnie jaki Pie telefon wyłącza się w nocy podczas ładowania. Kilka razy już zaspałem przez brak budzika.
Na EUI nie zdarzyło się nigdy.
Gdzie problem?
14 kwi 2019, o 23:17
Norma, dlatego ZAWSZE ładuję telefon przed snem gdy ma mi zadzwonić.
14 kwi 2019, o 23:24
Czyli co, nie ma wyjścia?
Powrót do EUI?
14 kwi 2019, o 23:39
Z konieczności nauczyłem się z tym żyć. Powrotu do EUI nawet sobie nie wyobrażam. Tę godzinę czy pół na podładowanie zawsze wieczorem znajdę, w końcu jest to QC3. Może na wyłączonym QC się nie zawiesza (bo on nie jest wyłączony tylko kompletnie pogrążony w jakimś letargu)? Nie pamiętam już czy testowałem czy nie takie rozwiązanie.
14 kwi 2019, o 23:41
Dokładnie, tak jakby wchodził w jakiś deep sleep, może kernel w tym Pie?
A ty jaki rom masz?
15 kwi 2019, o 00:56
Od paru miesięcy jadę na NitrogenOS. Dev chyba sobie dał z nim spokój bo od 2 miesięcy nie ma aktualizacji. W sumie to była, ale więcej popsuła niż wniosła dobrego za sprawą innego kernela więc wróciłem do poprzedniej. Daleko jej do doskonałości ale już mi się nie chce zmieniać romu po raz kolejny. Pie lubię więc raczej już tak zostanę narzekając codziennie na jego humory
15 kwi 2019, o 08:21
Spoko, dzięki za potwierdzenie że to nie mój problem tylko. Ciekawe że nie ma na to rozwiązania jeszcze.
Cóż, mam dylemat co robić, szukać romu i innego niż EUI czy kombinować z podladowaniem.
15 kwi 2019, o 13:17
A może spróbuj wrzucić najnowszy blackscreen?
Ja porzuciłem Nitrogen na rzecz Lineage i jestem zadowolony.
Pamiętam,że w którymś wątku na xda był poruszany problem wyłączania podczas ładowania i trzeba było wrzucić jakiś plik termalfix czy coś takiego przez twrp. To było chyba we wątku o Omnirom. Może pomoże.
Używałem chwilę Nitrogena z ostatniej aktualizacji i nie było problemu z wyłączaniem, więc może warto zaktualizować?