LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
9 lut 2019, o 23:57
Pomóżcie ocenić co się zepsuło.
Oglądałem YouTube a telefon nagle na chwilę zgasł po czym zaczął wyświetlać kolory jak na filmie. Po chwili nagrzał się tak, że aż parzył przy trwającym 0.5s dotknięciu. Widzę, że wszystko normalnie działa, zrobił sobie nawet aktualizację z Google play w tle, telefon się ładuje itd. Nie działa za to dotyk. Na wyłączonym ekranie ma normalną temperaturę, ale jak go włączę to raptownie się grzeje i dzieje się to co na filmiku ->
https://streamable.com/ipbb7Wyświetlacz i digitizer do wymiany najprawdopodobniej, ale możliwe, żeby od uszkodzenia ekran się tak grzał? Czy może poza ekranem padło coś innego?
Źródło ciepła znajduje się tutaj:
11 lut 2019, o 02:20
Ja się tylko spytam prewencyjnie jaki system, rom miałeś zainstalowany?
11 lut 2019, o 18:12
https://forum.xda-developers.com/le-pro ... 918/page27stawiany koło 7 miesięcy temu, bez aktualizacji, więc nie pamiętam, która wersja
19 mar 2019, o 23:55
Witajcie. Kilka spostrzeżeń po 3 miesiącach użytkowania x722. Najlepszy dla mnie rom na oreo - aex, na pie aosip - deklasuje resztę(aosip pizza by Augustin Lorenzo). Świetnie przetłumaczony, bateria trzyma ok personalizacja z mnóstwem opcji. I na koniec coś o face unlocking. Nie wiem od czego to zależy ale po zainstalowaniu miui( Nemed - dzięki za wskazówki jak zainstalować) działa super nawet w słabym oświetleniu, na romach zbliżonych do czystego androida jest zauważalnie gorzej.
20 mar 2019, o 20:01
Witam!
To może ja też dorzucę swoje 3 grosze na temat aktualnych softów na x722.
Przetestowałem pare i jak na razie najlepiej wypadła oficjalna wersja lineageOS 16 na androidzie pie od codeworkx. Parę słów o samym systemie: szybki, stabilny, oferuje czarny motyw, selinux restrykcyjny, dobre wsparcie dewelopera, dużo aktualizacji.
Między czasie testowałem nitrogen os i byłem zaskoczony jeśli chodzi o stabilność i mnogość funkcji, jednakże dużym minusem było to, że nie wyświetlały mi się powiadomienia pobierania plików i instalowania aplikacji. Niby nic wielkiego a jednak było to dość kłopotliwe, gdyż telefon wibrował sygnalizując, że coś się dzieje a nie wiadomo było dokładnie co. Czekałem na aktualizacje, ale deweloper nie kwapi się do wydania poprawek. Podobnie mają się sprawy z Omni Rom.
Brak wsparcia od jakiegoś miesiąca.
Przez mój telefon przewinął się także AOSIP w wersji od Augustina Lorenzo i ten oficjalny od gabrong czy jakoś tak.
Co do samych systemów to są one niemal identyczne. W obydwu wersjach były jakieś bugi. pare ustawień mi nie działało, dodatkowo na BlackScreen telefon mi się grzał bardziej niż chociażby na lineage. Z fajnych rzeczy, to podobał mi się blok dodatkowych ustawień niemalże idealnie zintegrowany z systemem (ikony).
O AEX 6.2 szkoda gadać. Zapowiadało się dobrze a wyszło jak wyszło. Miałem zainstalowany przez jakiś czas ale wyleciał ze względu na to, że wydawał się dużo wolniejszy od chociażby nitrogena. AEX w wersji 5.7 na oreo nie miał sobie równych i szkoda, że Vichergsen nie wydał wersji na pie.
DotOs i ResurectionRemix nie instalowałem, bo to są jeszcze świeże i niedoskonałe wersje.
Jak na razie u mnie wygrywa LineageOS.
Mam nadzieję, że swoim wpisem komuś pomogę rozwiać wątpliwości.
Pozdrawiam!
21 mar 2019, o 19:56
Panowie. macie tak, że jak obsługujecie telefon 1 ręką i sięgacie kciukiem w lewą częśc ekranu by coś napisać napisać, to skóra dotyka lekko ekranu i ekran od razu reaguje?
W redmi note 5, który ma taką samą szerokość, mimo iż też się dotyka tego ekranu, ekran wcale nie reaguje, jakby soft miał inteligentniejszy i wiedzący, że to przypadkowy aczkolwiek nieunikniony dotyk.
1 kwi 2019, o 17:20
goodsmack666 a lineagosa instalowales przez twrp?
2 kwi 2019, o 23:32
Tak instalowałem przez najnowsze twrp 3.2.3.1 zl0 a reszta co i jak znajduje się tutaj:
https://forum.xda-developers.com/le-pro ... 3-t3844607
3 kwi 2019, o 11:25
Z tym, że 3.2.3.1 to nie jest najnowsze twrp....
3 kwi 2019, o 12:18
Jeśli chodzi o oficjalne TWRP dla modelu x722 to jest najnowsze. Dla modelu le pro 3 zl1 jest oznaczenie 3.2.3.2, co nie zmienia faktu, że do zainstalowania lineage 16 jest wymagane oznaczenie minimum 3.2.3 lub wyższe.