LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
13 wrz 2018, o 18:07
Utwierdziłeś mnie whiro w podobnym myśleniu
13 wrz 2018, o 18:44
Wyobraź sobie jeden rom na kilka, kilkanaście telefonów

. Ja czekam, aż dopracują Miui Treble.
Wysłane z Le Pro 3
15 wrz 2018, o 07:01
Cały czas działam na AICP i nie narzekam ale chyba przyszedł czas na zmiany. Jest coś lepszego na ta chwilę?
17 wrz 2018, o 07:46
AEX 6.0 na placku działa na naszym x722. :D Poradnik instalacji dostępny w dziale le pro 3 na xda.
https://forum.xda-developers.com/projec ... 934/page10
17 wrz 2018, o 09:06
To rom gsi?
17 wrz 2018, o 09:07
Tak
Wysłane z Le Pro 3
17 wrz 2018, o 09:27
Ktoś może mi wytłumaczyć Łopato logicznie jak instalować taki rom gsi? Wystarczy zrobić full vipe łącznie z pamięcią wewnętrzna i później sam ten plik IMG? Czy trzeba czyścić bezwzględnie internal storage? Czy do tego pliku lmg.xz trzeba coś jeszcze doinstalować oprócz gapps? Trzeba to w ogóle rozpakować czy twrp rozpozna to IMG.xz jako obraz systemu.
17 wrz 2018, o 10:02
W np. AEX ściągasz spakowany folder i tam masz wszystkie pliki do flaschowania, łącznie z obrazem systemu. Popołudniu zainstaluję ten AEX, to będę wiedział co i jak dokładniej.
Wysłane z Le Pro 3
17 wrz 2018, o 10:18
Full wipe internal storage niepotrzebny, ja instaluje Romy GSI w ten sposób. Wipe data, cache, i ten inne 2 wipy co nie usuwają Internal storage. Potem instaluje Rom lineage z wersją treble ready - to ta najnowsza wersja dostępna na xda w dziale le pro 3 ( opcjonalnie możesz użyć romu aicp treble ready). Potem wypakowujesz archiwum AEX i wrzucasz obraz IMG na tel po czym flashujesz to na TWRP. Tylko upewnij się że masz najnowszą wersję. jak dany ROM nie ma Gapps to pobierasz je z open gapps (9.0) I flash z TWRP. Na koniec jak nie bootuje ROM to flashujesz z TWRP boot.img I tyle.
17 wrz 2018, o 11:14
To lineage to build z 09092018? Wrzucam go normalnie z twrp plus gapps 8.1? Czy przy instalacji tego lineage muszę czyścić pamięć wewnętrzna? Gdy mi się nie spodoba to treble to po wyczyszczeniu w twrp mogę bez problemu przywrócić mój ostatni backup z romu non treble?
17 wrz 2018, o 11:22
To lineage z 12 września
https://download.lineageos.org/zl1. Nie musisz Gapps 8.1 instalować, przynajmniej ja nie instalowałem i wszystko furgało. Ale testowałem tylko Havosa bo teraz do soboty jestem za granicą i mam niewpewnego neta i wątpię żeby udało pobrać mi się tego aexa tutaj, ale zobaczymy. Co do reszty pytań to lineage normalnie z TWRP instalujesz, nie musisz pamięci wewnętrznej czyścić. Powrót na Romy 8.1 jest bez problemowy
17 wrz 2018, o 11:38
Jak próbowałem wrzucać ten z 09092018 to wyskoczył mi error 7 czyli brak partycji vendor. Ale pobieram teraz ten z 12092018. Oczywiście mam twrp ostatni bo instalowałem już na nim pixela experience android 9. tam wszystko było ok.
ps. Zainstalował się lineage ten z 1209. Po przejściu do twrp bez wymazywania systemu , bo o tym nie pisałeś, przeszedłem do instalacji aex. Zapytał się jako co mam to instalować to dałem mu system. Nie wiem czy dobrze , bo była Jeszce opcja vendor. Zobaczymy co z tego wyjdzie...