Le 3 Pro Elite x722

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: Le 3 Pro Elite x722

Postprzez whiro » 5 mar 2018, o 13:42

piechucki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

... a jest z dźwiękiem, więc dziś pospałem godzinkę krócej (trzy budziki co pół godziny...) :)
A MIUI jest dla mnie marną pociechą ;)

Ty używasz zegara z romu jako budzik?? Wejdź w settings w aplikacje i powiadomienia. Tam wejdź na zegar i zerknij jakie tam masz opcje. Jest tam opcja stopwatch, może ona ma coś wspólnego z budzikiem. Ja po włączeniu budzika aktywuje nie przeszkadzać i zaznaczam że ma to być wersja bez alarmów i ma się wyłączyć o tej godzinie co budzik załączyć. Szybko z paska szybkich akcji to się robi.
whiro
VIP

Pochwały: 17
Telefon:: le pro 3 x722
ROM: Aosp Oreo

Postprzez piechucki » 5 mar 2018, o 14:02

whiro napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A to coś złego? Odkąd mam telefon zawsze tak robiłem i zawsze było ok. (poza krótkimi eksperymentami pt. śpij z telefonem, on Ci powie jaki masz sen i obudzi cię o najlepszej porze)

whiro napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Właśnie z tymi ustawieniami eksperymentuję. Sygnał 60 minut przed (chyba) zniknął). Tego 30 minut przed jakoś nie mogę się pozbyć. Cuda, panie, cuda ...

A mógłbyś to opisać jakoś bardziej "łopatologicznie"? Gdzie jest to "nie przeszkadzać"? Gdzie zaznaczasz "wersja bez alarmów"? Jak masz ustawione poszczególne opcje "z paska szybkich akcji"?
Chodzi mi o to, że mam mieć powiadomienia o połączeniach, przychodzących wiadomościach (sms, mms, e-mail), wydarzeniach z kalendarza i budzik.
piechucki
AKTYWNY

Pochwały: 18
Telefon:: LeEco Pro 3 X722

Postprzez whiro » 5 mar 2018, o 14:45

Ja mam aosip, wiec nie mam teraz przed oczami aicp choć znam ten system. Zreszta one sa podobne. Jak nie masz w pasku szybkich akcji nie przeszkadzać to sobie tam wrzuć przez edycje . Jak załączysz alarm to wtedy ściągasz pasek i klikasz nie żeby włączyć do not disturb, ale przyciskasz tak żeby rozwinąć jego ustawienia. W tym oknie masz opcje do wyboru. Jak wybierzesz opcje całkowicie bez dźwięku to wtedy na samym dole powinno być tez żeby wyłączył tą funkcje o godzinie na która masz ustawiony alarm. Powiadomienia powinieneś mieć normalnie tyle że bez dźwięku. Ja ustawiam np diodę powiadomień i ona miga. Musisz tylko ustawić diodę tak żeby mrugała też w do not disturb. Ustawiam w ten sposób bo jeśli ustawisz żeby dopuszczał alarmy to zazwyczaj też dopuszcza dźwięk mediów, a tego nie chcę.

Autor postu otrzymał pochwałę
whiro
VIP

Pochwały: 17
Telefon:: le pro 3 x722
ROM: Aosp Oreo

Postprzez sonek » 5 mar 2018, o 19:29

tpawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Śledziłem wątek jakiś czas, ale teraz chyba sporo osób dostaje telefon z promocji i warto przypomnieć :mrgreen:
Przyszedł z 2% baterii :/ Parę dni się pobawię i wrzucę AICP na 8.1, dogram vipera i trzeba coś jeszcze dograć do aparatu?
sonek

Telefon:: Sony

Postprzez tpawel » 5 mar 2018, o 19:31

Musisz dograć Google Camera
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Postprzez sabuk2 » 5 mar 2018, o 19:55

Okej dostałem x722.
twrp, bootloader itd gotowe.
Mam juz aicp 13.1
Teraz pytanie bo zrobiłem te gappsy (unofficla) z xda z postu lecz zauważyłem, że są już oficjalne. Zmieniac(jak)?
Jakieś porady co teraz dograć?
Aparat jakiś tam jest, dźwięk działa.
sabuk2

Telefon:: LeTv Le pro 3 Elite
ROM: AOSP EXTENDED

Postprzez sonek » 5 mar 2018, o 20:00

@sabuk2

Ile Ci to zajeło bo nie wiem czy dzisiaj się za to brać?
sonek

Postprzez avatarek » 5 mar 2018, o 20:06

midar napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

imo x722 albo czekać aż się pojawi dostepny le max 3 z mocniejszą baterią
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: komórkowy

Postprzez sabuk2 » 5 mar 2018, o 20:11

sonek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

hmm
40 minut (w tym czas na czytanie komentarzy, pobieranie, wgrywanie do pamięci itd.)
sabuk2

Postprzez sonek » 5 mar 2018, o 20:22

Rozumiem, że robiłeś jak w tym linku? https://forum.xda-developers.com/le-pro ... t-t3728582
Za bardzo jeszcze nie czaje, muszę więcej poczytać. Tą komende to niby gdzie mam wpisać, ściągnąć program fastboot na laptopa? Będzie lektura :D
sonek

Postprzez sabuk2 » 5 mar 2018, o 20:29

https://freeandroidroot.com/download-mi ... -versions/
Z tego korzystałem + link od Ciebie
Odpalasz cmd
przechodzisz komendami "cd" do folderu adb (c:/adb) i potem zaczynasz piasc np. bootluader stats itd.
debugowanie usb włącz też :>
sabuk2

Postprzez piechucki » 5 mar 2018, o 20:54

Powiadomienia ogarnięte. Fakt jest jednak taki, że w porównaniu do moich dotychczasowych doświadczeń to zupełnie inny świat. Mam jeszcze jedno pytanie, również związane z budzikiem. Budzik ustawiony, żadnych "dodatkowych atrakcji", ale ... włącza się melodia ustawiona do budzenia i nijak nie można budzika wyłączyć, poza zmianami jego ustawień. W dotychczasowych ROMach, z których korzystałem pojawiał się dodatkowy ekran albo jakaś ikonka na pasku powiadomień, gdzie był przycisk "snooze" lub "dismiss". Tutaj nic...
piechucki
AKTYWNY

Pochwały: 18
Telefon:: LeEco Pro 3 X722

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco